1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Videolu Alg yaşamını Bekleme Aşaması

Başlığı 'Genel Balık Konuları' kategorisinde MYTHDIVER tarafından 8 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Arkadaşalar ,

Sizlere ricam şudur. Bildiğiniz gibi bir süre önce bir kurulum yaptım ve bir süredir bekliyorum. Aşağıdaki videoda bulunan akvaryumuma bu haliyle bir çift nemo ve yelow tang beslemem mümkün mü?Bu kayalar yetrli olur mu.Zamanla kaya eklediğimde balıklara sorun olur mu?Eğer sorun olacaksa beklemeye devam edebilirim. Akvaryum Ölçüleri:b:120 e:65 h:75. Taban malzemesi mercan kırığı 3 5 mm. Akvaryum 120 boy 75 yükseklik ve 65 en e sahip.Bir adet asma ps im.1 adet dalga motorum mevcut.Aydınlatma olarak bir adet 12000 k lık sera florasan ve bir edet mavi 36 watlık sıradan florasan bağlı .Tabanı mercan kırığı ve ekleyeceğim tek şey canlı kayalarım ve balıklarım. Aydınlatma :Sera 30 wat 12 000 k florasan 90 cm ve 120 cm mavi 36 wat normal florasan

[izlesene=432,344]1141488[/izlesene]

Sizlerden bana hangi tür balık beslemem gerektiği hakkında yardımlarınızı istiyorum.Malum bu işte yeniyim ve kolay bakılabilecek dayanıklı balıkları tercih ediyorum. Benim ufaklık illede kayıp balık nemo diyor:)bir çift Premnas biaculeatus - Altın çizgili kızıl palyaço balığı cimbomlu olan :) ile bir çift Amphiprion ocellaris (Palyaço)balığı almayı çok istiyorum.Bu türler arasında sorun çıkar mı eğer çıkar diyorsanız yanlızca bir türünden 4 adet almayı düşünüyorum.Sizlerin düşünceleri benim için çok değerli siz hangi balıkları beslememi önerirsiziniz.

Not:Temizlikçi nasıl onu ve 2 arkadaşını bırakıp gerisini serbest bırakmayı düşünüyorum.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hangi türleri beslemeliyim.

:F Harika ya süpersin hocam. burda:gif Kabuklular fazla gelmedi gözüme kolu bacağı yerinde olanları ayırmalısın bence kaç taneyse artık. Elini korkak alıştırma besle hayvanları zaten balık yok akvaryumda. Üstelik diyatom döneminde bu iyide olur. Ben ps'yi videoya almışsındır toplamasına bakarız dedim ama tam ps'ye sıra geldi video bitti ama anladığım kadarıyla su seviyesi yüksek biraz. Akvaryumda atık yüküde olmayınca toplamıyor gibi. Ancak ben motorun kaç cm su içinde olduğunu merak ettim ? Toplamsında etkisi var.

Bu haliyele istediğin nemo türünü ekleyebilirsin Hocam. Daha sonraki kaya ilavelerinde hiçbir sorun çıkmaz. Ancak yellow tabg için nemoların akvaryumdaki durumunu görelim diyorum ısrarla.

3. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Abicim senin fikirlerin benim için çok önemli peki iki çift nemo bir yelow tang nasıl olur.Yelow tang bildiğim okuduğum kadarıyla alg sorununa da yardımcı oluyormuş.Bu iki tür için ne dersiniz?

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Yellow tang ilerde güzel olacak ama buna zaman var. Türün genel bilgileri aşağıdaki linkimizdedir. Daha geniş makale linki link içindedir. Mantık bu işte devrede olacaksa önce nispeten dayanaklı tür olan bir çift nemo eklenir durum ve vaziyet gözlendikten sonra gönül rahatlığı ile yellow tang eklenir. Dediğin gibi alg kontrolüne faydalı bir balıktır.

http://www.akvaryumportali.com/forum/yellow-tang-zebrasoma-flavencens-t4777.0.html;new#new

5. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Abicim nemonun hangi türü olabilir en sevimlileri sence hangisi.Birde Nemo ekledikten sonra yelow tang eklersin demişsin yelow tangi daha sonra mı sipariş edeyim yoksa hepsini aynı anda sipariş etsem bir sorun olur mu.
    Birazadan başka bir başlık altında akvaryumun son halini yükleyeceğim izleyip yorum yapacağından eminim.

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bekleme Aşaması

Hocam çok tür var ve biraz da senin beğeninle alakalı. Hepsi güzel onların. Yellow tang bence sonra sipariş edilmeli. Durumu görelim vel hasıl. :)

Aşağıda kolay kolay her hobiciye fotoğraflamanın kolay olmayacağı şahsıma ait bir bu türle alakalı paylaşım bulunmaktadır. Sen içlerinden seçe dur ben bir çay demliyeyim. Filtre yapalım, suya bakalım, uçurup, şişirip, patlatalım derken yoruldum. :hasta: Çay içmek lazım. :)

http://www.akvaryumportali.com/forum/nemolar-soytarilar-palyacolar-amphiprion-t2508.0.html

7. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Bekleme Aşaması

Abicim ps yide çekmiştim ama kesmişler herhalde.
    İşte yeni görüntüleri,Çekerken ps ayarını kıstım umarım senin dediğin ayar budur.Başka yapmam gereken bir şey var mı abicim.
    Bu arada suyum hiç bulanmadı yani diatom oluştumu oluşacakmı?
    Öncekinde kahvarengi olmuştu 3 gün sürmüştü ama yenilediğim suda hiç kahverengi su oluşmadı.
    [izlesene=432,344]1141593[/izlesene]

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Videolu Bekleme Aşaması

Diyatom oluşacak hocam evet. Bir anda başlar ve senin dediğin gibi su kahverengi olmaz kayalar ve camlar kahverengi yosun tutar. Bu normal bir süreç olacak.

Ps videosuna gelince videoyu dikkatli izlersen videonun başlarında ayarı yüksekken videonun sonuna doğru ayarı sen müdahale etmediysen o anda bilemiyorum kendiliğinden düştü. Tam kendiliğinden indiği yer doğru yer. İzlersen anlayacaksın ne demek istediğimi. Eğer sen müdahale etmediysen su seviye ayarı kendiliğinde o şekilde değişiyorsa bu iyi değil. Motoru suyun içine 8- 10 cm arası mesafeye çekelim ve dertlere son verelim. :) Motor seviyesini ayarlayınca ps su yükseklik ayarını yine videoda düştüğü noktaya getirip bırakalım. burda:gif

9. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Videolu Bekleme Aşaması

Abicim belirttiğim gibi ayarı ben kıstım.Senin tarif ettiğin yer orası mı diye.Hemen motoru biraz yukarı cekeceğim .Ps ayarını tekrar yapacağım.
    Hortumu 3 cm keserek biraz daha yukarı aldım.

10. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Videolu Bekleme Aşaması

Arkadaşlar clarki arıyorum ama bulamıyorum.Bir sitede maron clown s boy buldum adet 35 tl.Uygun mudur?
    Birde akvaryumda mercan türü bakımı kolay görüntüsü hoş hacimi fazla fiyatı ucuz :Dtür önerisi olan var mı:?

11. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Videolu Bekleme Aşaması

Nereden balık bulabilirm kafayı yiyeceğim.Kimsenin stoklarında kalmamış.

12. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Videolu Bekleme Aşaması

Kış yaklaştı Hoca'm yakında bolca ithal edilir merak etme. Balık bulunur bulunmaz değil ama kargo ile balığı yollamıyor her yer. Acele etmemek lazım. :)

13. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Videolu Bekleme Aşaması

Beklerim abi sorun değil.Yeterki yerini bulayım huh:

Sayfayı Paylaş