1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yılbaşı tebrik kartınız.

Başlığı 'Hayata Dair Her şey' kategorisinde bmehmetyavuz tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Başında onlarca dakikalar geçirdiğimiz, allı, güllü, çiçekli, şehir manzaralı, güzel sözlerle bezenmiş o güzelim tebrik kartlarımız, hayatımızdan sessizce yok oldu gitti, hem de farkına varamadan...

Posta kutumuzda gördüğümüzde; heyecanla alıp bir çırpıda soluksuz okuduğumuz, yüreğimizi pır pır, dudaklarımızı bazen tebessüm ettiren, bazen de gözyaşlarımızı süzdüren o güzelim tebrik kartları artık yok, unutuldu gitti…

E-mail, sms, msn girdi hayatımıza. O güzelim kartlara, duygularımızın hülâsası olan ve teknolojik iletişim araçları kadar kolaylıkla erişemediğimiz ve postalamak için bile birkaç saatimizi harcadığımız, bir an önce gönderebilmek için sıralara kaynak yaptığımız dolayısı ile bir o kadar da sevdiklerimizi mutlu eden cânım kartlara nedense sırt çevirdik.

Sevgi ve saygıyla başlayan ve karşımızdakinin ellerinden veya gözlerinden öperek bitirdiğimiz güzelim kelimelerin yerine slm, hi, ok, by gibi anlamsız kelimeler girdi çaktırmadan!, sinsice...

Hatırlıyorum da günler öncesinden en güzel kartları seçer, zamanında sevdiklerimizin eline ulaşabilsin diye, az mı beklerdik postane kuyruklarında…

Ben çok özledim o günleri… Hele gelmesi bir o kadar uzun süren ve sürdükçe, merak ettikçe bir selam ve sevgi, saygı sözcüğü beklediğimiz kişiye hasretimizi artıran günleri, kartı bir hatıra veya kıymetli bir hazine gibi günlüklerimizin, albümlerimizin yada ceviz sandıklarımızın içinde kırmızı kurdeleyle sarıp sarmaladığımız günler. Dinmeyen hasretimizi dindirmek için eski kartları defalarca okuduğumuz günler. İşte o günleri çok özledim.

Tüm Akvaryum Portalı ailesinin yeni yılını kutlar, büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öperim.

2. taygun

taygun Guest

Ynt: Yılbaşı tebrik kartınız.

Mehmet Kardeşim,

ne kadar güzel anlatmışsınız özlenmesi gerekenleri. Ama belki de çoğumuzun aklına gelmiyordur artık tebrik kartları. Aklımıza gelse, bayramlarada boş posta kutularımıza bakıp da hayıflanırdık.

Ben de tüm arkadaşlarımın yeni yılını şimdiden kutluyor ve yeni yılın hepimize ve ülkemize başarı getirmesini diliyorum.

Saygılar

3. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

Abi, eline sağlıkta Tanganyika neden eksik :bak: :bak:

4. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Unuttuğumuz bir adetimizi şuan yeniden hatırlattığınız için teşekkür ederim.

Eskiden yılbaşı,bayram önceleri cadde kenarlarında kartpostalcılar tezgah açarlardı.Bizlerde sevdiklerimize yollamak için uzun uzun kartpostal seçerdik.Gerçektende güzel günlerdi. :(

Şimdilerde ise bakıyorumki,özellikle gençler,bayramda seyranda büyüklerini ziyaret etmek yerine,bayram mesajı yolluyorlar telden. :kotu: Kartpostal hakgetire. :(

Gelin sizde uygun görürseniz şöyle birşey yapalım.Bizler,akvaryumportali ailesi olarak,gerek yönetime,gerekse birbirimize açık adresimizi yazarak,yeni yıl kartpostalları yollayalım ? ne dersiniz? :) Bu konuyla ilgili yönetim bir çalışma başlatırsa ben hepinizie bir kartpostal yollayabilirim. ;) Gelin bu geleneğimizi yaşatmaya devam edelim. :hepiniziseviyorum:

5. cihat35

cihat35

Olcay bey çok güzel bir düşünce. En azından hem geleneğimizi sürdürmüş oluruz hemde başkalarına örnek oluruz.

6. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Eskinden heyecanla baktığımız, hayırlı, güzel haberler gelmesi umuduyla sık sık kontrol ettiğimiz mektup kutularıartık sadece görmeyi istemedğimiz fatura, ödeme emri, vs şeyler için kullanılır oldu. Olcay ve Cihat Bey, neden olmasın? Bizim gibi düşünen arkadaşlar arttıkca mektup adresi havuzu oluştur, bu güzel düşüncenizi hayata geçiririz.
    Saygılar...

7. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Çok güzel bunlar yaa. Emeğinize sağlık. Akvaristlerin yeni yıl kutlaması da böyle olur heralde.

Saygılar.

8. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Elinize sağlık Mehmet Bey...

9. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Yorumda bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim . Tüm dostlarımın yeni yılını kutlar, sağlıklı, mutlu ve sucul bir yıl geçirmenizi dilerim.
    Saygılar.

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Bu vesile ile tüm arkadaşların yeni yılının sağlık, mutluluk ve barış getirmesini dilerim.

Eski tebrik kartlarından söz açılmışken ve Olcay hocamın cadde kenarında tebrik kartı satanları hatırlatınca bir tuhaf oldum. Benim o günlerden aklımda kalanı yazmak istedim.

Tebrik kartları ince demirden ve dönüp duran bir standda, insanlar çevirerek seçerdi, biri sağa , biri sola çekerdi. Fakat herkes alacağını, beğendiğini her şeye ramen alırdı.

Ah gençliğim ah :hasta:

11. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Valla kartpostal yollayalım felan derken,yeni yıl geldi çattı.Bu sene yollayamadık ama nasip olursa seneye yollarız İnşallah. :)

Herkes bir başkasına yardım etseydi, herkesin işi yapılmış olur. Yeni yıl paylaşımlarımızın yılı olsun. Mutluluk, esenlik ve sevinçler getirsin. Mutlu yıllar dilerim.

Saygılar.

Sayfayı Paylaş