1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yaşayan orman kurulumu

Başlığı 'Portal Peyzaj Atölyesi' kategorisinde atlantis tarafından 19 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız
    "Yaşayan orman
    Written by Gary Wu
    2008/03/19

Hayal ettiğimiz düzeni sağlamak için ormandan topladığımız kök ,dal veya kabuk elementler..
    Bu elementler suya salınım yapmaması,alge oluşumunu önlemesi için gerekli işlemlerden geçirilmelidir.

kabuklarımız üzerine bitki kaplamak için kullanacağımız materyallerden biri plastik düz süzgeç olacak
    Kabuk parçamızın üzerinden doğal olacak şekilde bir delik açacağızki ortadan bitki çıkışı yapabilelim.
    Biraz naylon ip veya misina ile yosun türü n bitkinin kullanılacak olan materyale sarılması sağlanacak.
    Ben bu iş için 2 farklı boy materyal seçtim.
    Kütüğün delik yerinden dışarıya çıkacak olan yerden materyallerin büyük olanı içte kalacak şekilde bitkilendirme yapacağızki boşta kalıp su yüzüne çıkması engellensin.
    Daha sonra kütük kabuğundan delik açma sırasında çıkan parçamızı alıp üzerini yine bitkilendiriyorum..Ben o parçayı kullanmayı tercihledim..Siz taş veya değişik materyalleri doğal görünmesi şartıyla kullanabilirsiniz.

Bu formlar geçildikten sonra ana görüntü sağlamak için birazda değişik dağ izlenimleri veren kayaları kütüğümün arkasına ekledim.

Şimdi gelelim yosunlardan ve kuru ince dallarımı kullanarak asıl zengin görüntüyü vermeye.
    Ben ice uçları olan dallaribazı tür yosunlar ve bunları dal uçlarına yerleştirmek için ince şaffap hortumlar kullanacağım.Siz misina ile sararakta kullanabilirsiniz.
    Yosun salkımları oluştuktan sonraki görünüm.
    2 hafta sonraki görünüm
    1-2 aylık zamandan sonraki görünüm.
    Ve işlem sonunda bir kaç ay sonraki genel görünümler.

Umarım beğenirsiniz.

Çevirler tarafımdan yapılmış olup ,paylaşımın orjinal adresi olan http://www.cau-aqua.net/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1&lang=tw den alınmıştır.

2. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Ynt: Yaşayan orman kurulumu

Murat Bey, yine ellerinize gözlerinize sağlık.... Ancak, artık sizinki insafsızlık boyutlarına ulaşmaya başladı... Yine gitti bizim dimağ... :D

3. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız

Daha durun hocam..Sırada 5-6 adet daha kurulum var.. :D

4. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Hava hortumu deyip geçmemek lazım, kimbilir daha nelerin yapımında yer alacak bakalım. :) Murat abi devamını bekliyoruz.. :) Sabırla :hink:

5. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Murat Abi, yine çok güzel, dizayn harikası, çok yararlı bir çeviriye imza atmışsınız, teşekkür ederim. :alkis: Ancak söylemeden edemeyeceğin nokta; ışıklandırma, gübreleme gibi konularda da varsa yazının orjinalinden yoksa da kendi görüş ve önerilerinizle yol gösterici olursanız, dadından yenmez olur.
    Saygılar.

6. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız

Mehmet hocam genellikle bu tür paylaşımlarda maalesef yazr bu tür ayrıntıları her konusunda vermiyor.Verenlerinkidede burada Tr'de bulunmayan ne olduğunu bile bilmediğimiz malzemelerden oluşuyor neyazıkki..

Bakın bir başka bitkili tankta yazan bakım periyodu.
    -ADA NA Lamp 15W X 4, günde 7 saat(aydınlatma periyodu 3-1-4 saat fasılalı)
    -CO2 24 saat açık(saniyede 2 kabarcık)
    -Gübreleme: ADA Step 1, ADA Brighty K, ADA iron bottom, ADA Phyton-Git, ADA Palm Net, AZOO black algicide
    -Haftada 2 kez su değişimi, her seferinde %50.
    -Her hafta Amazonia gözlenmeli, ve gerekiyorsa eklenmeli. Kumda aynı şekilde.

Umarım faydalı olur.Saygılarımla.

7. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Anlıyorum Murat Abi, haklısın ve umarım beni yanış anlamamışsındır. Benim üzerine ünlem işareti koymak istediğim nokta, yüksek ışık, co2 ve gübreleme yapılmadan da bu estetik harikası bitkili tankın ayakta tutulabileceğine dikkat çekmekti.
    Saygılar, keyifli paylaşımlar...

Sayfayı Paylaş