1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

YALITIM FİKRİ

Başlığı 'Akvaryum ve Dekor Yapımı' kategorisinde fuat18 tarafından 25 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. fuat18

fuat18

Arkadaşlar benim akvaryumlarımı koyacağım yerde bir kalörifer peteği bulunuyor bu peteğin önüne set kuracağım setin etrafını betopan ile kaplayıp içerden straforla izole edeceğim ve ön tarafada yekpare kapak yapacağım kapağada akvaryumları görebileceğim kadar pencereler açacağım bu şekilde ısıyı kontrol altına almış olacağım buda benim elektirik faturalarıma olumlu yansıyacağını tahmin ediyorum. huh: saygılar.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Fuat Bey,

Tam Olcay'lık konu gerçekten. Çünkü bu sistemin benzerini yaptı. Ama kaloriferler söndüğünde sabaha kadar ne olur bilemem. Isıtıcı devrede olur ve bu süreçte girer, gündüzleri çıkar derseniz, bu sefer gündüzleri ne kadar çıkar. huh:

3. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Fuat bey konuyu biraz anlar gibi oldum ama tam olarak ne yapmak istediğinizi anlayamadım. huh:

Kalorifer peteğinin önüne bir nevi oda gibi bölüm yapıp,içerden strafor döşeyip ısı yalıtımı yapmak ve o odanın salona bakacak yüzünede akvaryumların ebatlarında çerceve açıp , bir nevi duvara gömme akvaryum gibimi yapmak istiyorsunuz? huh:

Resim destekli biraz daha açarsanız konuyu daha çok yardımcı olabiliriz. Zira bende onlarca akvaryumları ısıtma projeleri var. ;)

Saygılar.

4. fuat18

fuat18

Abi resim çizemiyorum onun için detaylı anlatmaya çalışacağım.Kalörifer peteğini içine alacak şekilde seti yapıyoruz. Setin etrafını betopanla kaplıyoruz. İçersinide sıtrafor ile kaplıyoruz . Burada anlatmak istediğim şey yapacağımız set bir dolap gibi olacak yani akvaryumlarımın genişliğinde. Kalörifer 24 saat yandığı için pek ısıtıcılar devreye girmeyeceğini düşünüyorum. Yapacağım dolap ebatı 70*300 olacak yani bir gardorap gibi düşünün.Umarım anlatabilmişimdir abi. Saygılar

5. acns

acns

Dolaplı akvaryumların arkasını kalorifer peteğinin gireceği kadar peteğe dayanırsa ve etrafı iyice kapatılırsa uygulanabilir. Ama bence akvaryumu ısıtırken sizin evin ısısından bir kayıp olur.

6. fuat18

fuat18

Problem olmaz orası kullanılan bir yer değil. Şayet kullanmam gerekirse bir petek daha ilave edilebilir.

7. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Fuat;bugün konuştuğumuz gibi, kalorifer peteğini kapalı hazneye alman demek; oda sıcaklığından çalman demek ve buda sana elektirikten kıssan bile doğalgazdan zarar demek. ;)

Hiç bence o şekilde uğraşma. Hertürlü zararın var. ;)

8. myillar

myillar Marmara Tuzlucu Üstad Üye

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Olcay hocam bu gün gerçi sohbeti geçti ama bende fikrimi söyleyeyim fuat bu iş için en sağlıklı yöntem sıcak doğalgaz tesisatı borularını akvaryum içinden geçicek şekilde dizayn etmek ve termostatla bu işi kontrol altında tutmak bana bu iş daha makul ve mantıklı gibi. Ama ben düşündüğüm yöntemde yapmak istiyorum dersen peteği dik değilde yan monte edecek bir dolap üzerine akvaryumu oturtursan strafora falanda gerek kalmaz direk alttan ısıtmalı olur ama sıcaklığı nasıl kontrol edersin bilemiyorum ayrıca buharlaşama fazlalaşacağından sürekli su eklemek durumundada kalabilirsin.

9. fuat18

fuat18

Eleştirileriniz için teşekkür ederim. Sizlerin eleştirileri benim için çok önemli. Şimdilik bu projeyi rafa kaldırıyorum. Ama bugün konuştumuz olay kafama yattı Olcay abi dedinya benim balıklar 22- 23 derecede duruyo diye eğer ısıtıcıyı bu ayara indirirsem oda sıcaklığıyla daha rahat ısıtacağımı düşünüyorum. Saygılarımla.

10. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Fuat birgün benim eve bir çay içmeye gelirsin ve akvaryumlarıma bakarsın.Akvaryumlarımın ısısı 20-22 derecede. Ve yavru bile alıyorum. ;) Dün Teoman hocamında dediği gibi balıkları kaç derecede üretmiş ve büyütmüşsen, o dercede sorunsuzca yaşıyorlar. ;) Bazılarının abarttığı gibi yok beyaz benek,yok hastalık vs ile hiçte karşılaşmadım şimdiye kadar. Sen kademeli olarak ısıyı gün aşırı düşür.Sonundada 22 dereceye sabitle ısıtıcını.

Yok eğer illa peteği kullanacağım dersen,Mesut hocanın tavsiyesini iyice bir düşün. ;)

11. fuat18

fuat18

Teşekkür ederim abi tavsiyelerinizi dikkate alıp dediniz gibi yapacağım.saygılar

Sayfayı Paylaş