1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yan sump yapımı

Başlığı 'Akvaryum Filtre Yapımları' kategorisinde sherides tarafından 2 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. sherides

sherides

İsim:
    Elif TEREM
    Geldim Olcay bey;

Olcay beyin eline sağlık supmta bi' kaç eksik şey kalmıştı onuda tamamladı, birde bana aslanlar gibi yunus yavruları getirdi

Önce işe akvaryumun su seviyesini düşürmek için akvarymun yan camına açtığımız oyuğu derinleştirerek başladı.

Sonra sumpun çirkin görüntüsünü engellemek için mavi folyo çektik.
    Bende yeni bir bilgi öğrendim folyoyu yapıştırırken yapışkanlı bölümü ıslatmak gerekirmiş ki daha az hava kalsın ve daha kolay işlem yapılabilsin diye.

Sump ve akvaryum bütünlük sağlasın diye akvaryumdan daha önce çıkardığımız çercevelerden sumpa kapak koymak için kanal hazırladık.

[​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG]

Olası sumpun kapaklı son hali

Akvaryuma açılan oyuk genişletme çalışmaları ardından Olcay bey camın temizlik sırasında elimi kesmemesi için sivri bölümleini düzeltti.

Olcay bey kendini feda ederek camın kesip kesmediğini kontrol etti.

Öğrendik ki cam kesmiyormuş
    Böylelikle bu iş Olcay beyin elini kesmeden tamamladığı ilk iş olarak tarihe geçmeyi hak kazandı :cekingen: :cicek: :cicek:

Elinize sağlık Olcay bey
    Tekrar tekrar teşekür ederim bana bu kadar zaman ayırdığınız için
    Balıklar için teşekkür bile yetmez
    Allah (cc) gönlünüze göre versin em34: em34: em34:

Saygılar..

2. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Şu çerçevelerden bana da lazım.Nereden bulabilirim ki acaba?Ya da ne olarak sormam gerekiyor?

3. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Mobilya yapan marangozlara git Cem orada bulabilirsin

4. sherides

sherides

İsim:
    Elif TEREM
    Bence mobilyacıdan çok camcıda bulunabilir; çünkü bu çerçeve aluninyumdan ahşap görünümlü folyo kaplı.

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Elif hanım selamlar, Olcay'ı sık sık kutluyoruz. Bunu sonuna kadar hak ediyor. Onunla ilgili klavyede yazacak söz bulmakta zorlanıyoruz artık.

Ama ben sizi tekrar tekrar kutlarım. Nasıl desem bilemiyorum, sizin bizim eşlerimizle sanırım biraz konuşmanız lazım. Biraz önce sizin bu başlığı ve fotoğraflarınızı tek tek gösterdim.

Kullandığım ifadeyi aynen yazıyorum;

' Gel gel bu fotoğfalara bir bakta biraz düşün, sakın sende bir hata olmasın'

Ama itiraf etmeliyim ki, içimden kendimede kızmadım değil, sanırım onları akvaryumdan soğutan yine biz olduk. Tabi eski akvaryum dönemlerim ve çok sık balık türü ve akvaryum büyültmeleri yaptığım dönemlerde. Bunun ceremesini artık sakin sakin duran akvaryumda bile çekiyorum.

Sizi gönülden kutlarım. Size de akvaryumunuza da nazar değmesin. em34:

Küçük ablama ve eşinize selamlar :cicek:

6. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Temel hocam dediğin gibi eşlerimizi sanırım bizler soğuttuk bu hobiden. huh: İlk başlarda benimde eşim hevesliydi balıklara fakat;zamanla evin içine onlarca kocaman akvaryumlar girince gına geldi resmen ve artık akvaryum görünce kafayı yiyor. :D Bir ara şakasına bana balıklarınımı daha çok seviyorsun benimi diye sormuştu.Bende gayet ciddi bir şekilde tabiki balıklarmı deyince afallamıştı garibim. :D :D :D Tabi şakamı yaptım gerçekmi söyledim anlaması epey bir uzun sürmüştü. :D :D :D Yani şaka yaptığımı biliyorda,balıklarımıda çok sevdiğimi bildiğinden acaba gerçekmi söyledi diye aklına takılmıştı. :D

Elif hanım;folyodaki kabartıları halletinmi ? Kuruması lazımdı ogün birşey yapamamıştık.

Bu arada sumpun su akış kısmını traşladıktan sonra suyun akış resmini eklemeyi unutmuşum.
    [​IMG]Su seviyesi tam istediğimiz noktada kaldı akvaryumda. Ve ses olayı yok denecek kadar azaldı. :basardim:

Bu arada Elif hanımda sıkı bir DIY cı. ;) Yavru sarı prenseslerine yaptığı yavruluğa baktığımda çok güzel bir işçilikle karşılaştım. :helalolsun: Yakında Temel hocamı bırakıp Elif hanımla rakip olacağım. :D

Resimde belli olmuyor ama yavruluğun üzerinde abartısız yüzlerce iğne ile açılmış delik var.Gerçekten sabır gerektiren bir çalışma olmuş. em34:

7. sherides

sherides

İsim:
    Elif TEREM
    Olcay bey ben o yavrulu canlı doğuran besleken yapmıştım.Üzerine o kadar deliği dikiş makinasında yaptım. Şaka değil haa.
    Yoksa o kadar sabır peygamberde bile zor bunur :hink:

Temel bey kutlamanız için teşekkür ederim.Eşlerinizle elbette konuşurum ne demek.Ama bu hobiye başladığımda bende az daha eşimi bu işten soğutuyordum. "Bir daha balık lafı duymak istmiyorum" lafını duyunca dur dedim kedime, adama yazık.Çünkü bu işe başladığımda bilgisayar başında çok kalıyordum. Gün içinde Eda ile ilgileniyordum o uyunca da akvaryumla ilgileniyodum yada site dolaşıyordum.Hala ters bir durum olduğunda çok geriliyorum. O anda bana bişi dese yada bişi istese biraz ters davranabiliyorum o zamanda "benden önce balıkların geliyor" tamam tamam diyip gidiyor yanımdanBizlerin ilgi dağılımını çok iyi ayarlamamız gerekiyor. :) :hepiniziseviyorum:

8. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Elif hanım bu arada söylemeyi unuttum.Turşu bitti.Bir ara validenin ellerinden öpmek lazım. ;) :D :D :D

9. sherides

sherides

İsim:
    Elif TEREM
    Afiyet olsun arkadaşım seneye özellikle senin içinde gertirtirim

10. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    İnsanın yakınlarında bir toprağının olması nekadar güzel. :heyo:

11. recep_06

recep_06

Hocam başarılı bir çalışma olmuş.Bende ordu'luyum.Akkuştan.
    Saygılar,

12. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Merhaba Recep kardeşim.Akkuş yakın sayılır bize. :cicek:

Elif hanım;balıklarınız ne alemde ? Yoksunuz uzun zamandır? huh:

Sayfayı Paylaş