1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

yap izle mi yaptır izle mi?

Başlığı 'Akvaryum ve Dekor Yapımı' kategorisinde atlantisprensi tarafından 18 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. atlantisprensi

atlantisprensi

İsim:
    Volkan ERİKÇİ
    Dostlar 150*60*60 boyutlarında bir akvaryum istiyorum. kendim yapacakken arkadaşım kendin yapamazsın sorunlar çıkar patlatırsın dedi aklımı çeldi. bu boyut civarlarında akvaryumu kendi yapan dostlarıma sormak istiyorum kendim mi yapayım yoksa uğraştığıma değmez mi başkasına mı yaptırayım? camcı yukarıdaki akvaryum için 650 tl istiyor. camlar 10 mm, kuşaklı, rodajlı ,dolaplı.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Boyutlar büyük sayılır, eğer el beceriniz ve tamir setiniz varsa yapın derim. Ancak arkadaşınız doğru söylemiş, hata kabul etmez bir konu. Tecrübeniz ve kendinize güveniniz yoksa yaptırın daha iyi.

3. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Temel abiye katılıyorum büyük risk bence 540 lt civarı bir tank olucak Allah muhafaza tank içi su doluyken bir patlarsa büyük masraflar açılır . Bir arkadaşım aynı ölçülere yakın tank yaptırdı tankın ön camı bir kaç gün sonra patladı çıkan masraf ise

Parkeler şişti
    Alt kattaki komuşunun boyası yenilendi
    Ev hanımının gönlünün alınması için tek taş yüzük
    Bence bu fatura daha kalabalık :D ?

4. taygun

taygun Guest

Tehlikeli işler bunlar. Verin siparişinizi hem de iyi bir yere yaptırın, kafanız da rahat olsun çevrenizde.

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Yeterli el beceriniz ve tecrübeniz yok ise kesinlikle o hacimdeki akvaryumu kendiniz yapmayın. İşi bilen bir ustaya yaptırmanız daha uygun olacaktır. ;)

6. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Selamlar .Akvaryum yapacak yada yaptıracaksanız Hakan Tüylüoğlu ile görüşmenizde fayda var hernakadar Ticari üye olarak gözüksede bu arkadaşımızın ticaretle bir alıp veremediği yoktur her türlü yardım ve bilgiyi alabilirsiniz :heyo:

7. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Bencede bir uzmandan yardım alın en iyisi bu hacimlerde.

8. X_snr

X_snr

evet bencede bu ölçülerde akvaryumu uzman birine yaptırman daha akıllıca olur ayrıca cam kalınlığı biraz şüpheli geldi bana slikonlamayı iyi yapamazsan emeğinde paranda boşa gider çevreye vereceğin zararda cabası olur saygılar:gif

9. myillar

myillar Marmara Tuzlucu Üstad Üye

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR

Ben mualefet olayım ben olsama kendim yaparım eliniz yatkınsa bu işlere kendiniz yapın derim zira başkasına yaptıracağınız akvaryumunda patlama riski yokmu Allah korusun öyle bir patlama durumunda evinin zararlarını karşılayan camcı ben hiç duymadım bilmem duyan varmı :heyo:

10. taygun

taygun Guest

Mesut hocam,

Duymazsın tabii. 150*60*60 ölçülerindeki 540 litrelik bir akvaryum patladı mı adam hobiye küser ve buraya gelmez. Yahoo'da tavla oynar. pala.gif

İlk defa akvaryum yapacak birisi için çok tehlikeli. Bu işin dengesi vardır, terazisi vardır. Bırakın hazır alsın akvaryumunu toka:gif

11. myillar

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR

Tamer abi muhalefet yapalım ki tadı çıksın :heyo:
    Ben yazımda ben olsam dedim yada el beceriniz varsa demiştim teraziyse terazi dengeyse denge abi atla deve değilki bu iş için üniversite bitirmeye gerek yok bence
    (patlata patlata yapmayı öğrenirsindemiyeceğim tabiki :D :D)
    pala.gif pala.gif pala.gif pala.gif

12. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur

Ufak boyutlu bir şey olsa siz yapın derim el emeği göz nuru olur izlemeside ayrı bir zekli olur. Ama arkadaşlarında dediği gibi bilen birine yaptırın yada hazır alın.

13. taygun

taygun Guest

Doğru söylüyorsun Mesut, sen yapacağına inanıyorsun ona göre tavsiyede buluyorsun, ben de yapamayacağımı bildiğim için "git hazır al" diyorum. El becerisi olmayınca... dön:gif

Yakında bu DIY'cılara karşı BIY'cıları örgütleyip başına da ben geçeceğim. BIY ne mi? Buy It Yourself. :D :F

14. myillar

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR

Estağfirullah abi senin tecrüben yeter yapamasanda bir fikir verir yapmaktan öte birşey olur.Sende bu cevher fazlasıyla mevcut. em34: em34: em34:

"Do it yourself" i tercih ederim ama bıy espirisi güzel valla :D :D :D :D

15. atlantisprensi

atlantisprensi

İsim:
    Volkan ERİKÇİ

Doslar bu başlığı aylar önce açmıştım. İlk akvaryumumu alacağımda. O zamanlar bir şey bilmiyorduk. Ancak şimdi cevap kesin: Kesinlikle evde akvaryum yapmamak. Zira akvaryum 5 camı birleştirmek değildir. 200-300 lira kâr edeceğim diye akvaryum patladığında keşke bin lira fazla verseydim de evim, akvaryumum berbat olmasaydı; balıklarım ölmeseydi der insan. Geçenlerde konuştığım birisi kendi yapmış akvaryumu, akvaryumu slikonu kullandığı halde (demek ki düşük kaliteli olanlardan kullanmış) 100 civarında balığı ölmüş. 1 liraya akvaryum slikonu var 8 liraya da... Onun bu işe yeni başlayacak olan arkadaşlara tavsiyem odur ki bu işten hakikaten anlamıyorsanız kesinlikle bu işten anlayan bir akvaryumcuya yaptırın akvaryumunuzu. Sokak başındaki bir camcıya da yaptırmayın. Dediğim gibi cam yapıştırmak değildir akvaryum yapmak. Bir çok ince noktası var yapımın.

16. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Dıy'cıysan yap, Bıy'cıysan hazır al. İkisininde sonunda akvarist değil misiniz ? Her ikisininde yeri, ekipmanı ve doğru seçimi yok mu ?

Yap izle ve ya yaptır izle ne fark eder ?

Kendi yapan sadece balıkları ve bitkileri seyreder, hazır alan balıklarla birlikte parasını da seyreder. dön:gif

17. atlantisprensi

atlantisprensi

İsim:
    Volkan ERİKÇİ

Dedim ya Temek Bey bu işten kesinlikle iyi anlamalı. Yeni başlayan biri girişmemeli akvaryum yapımı işine. Hele ki 1.5 metrelik bir akvaryuma. Ufak akvaryumlarda çok sorun olmaz. Ancak büyük akvaryumlarda bu işten ileri düzeyde anlamıyorsa hobici bulaşmamalı.

18. taygun

taygun Guest

Doğru. bu işte yani hobide bizlerin hem kendimize ve hem de çevremize karşı sorumluluğu büyük. İmalat gibi bilgi ve beceri isteyen konuları ehil insanlar yapmalı. Bu imalatçı da olabilir akvarist de.

Sayfayı Paylaş