1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yapay bitkilerin rolleri nedir?

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde hande tarafından 14 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

  1. hande

    hande

    Mesajlar:
    41
    Benim merak ettiğim hep yapay bir bitki nekadar sağlıklı olabilir. Ben bu yapay bitki olayına pek sıcak bakmıyorum, çünkü alıp akvaryuma koydugumuz o naylon nekadar salıklı olabilir. Bilmeden balıkları zehirliyor ola biliriz. Ben bu konuyu araştırmadım değil araştırdım ama tam bir sonuca varamadım sebebi ise kimileri zararlı diğiyor kimileri zararsız. Eğer bir bilen varsa lütfen bana anlattsın. :bilmem:
     
  2. Emrah Ece

    Emrah Ece

    Mesajlar:
    2.320
    Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Plastik bitkilerin adi olanlarının zamanla suya salınım yapabilme ihtimali vardır ne yazıkki akvaryum sektöründe kullanılan malzemelerin hepsi bir ayarda değil birkaç hafta suyun içinde kaldı diye eriyip giden ısıtıcı vantuzu biliyorum ben her plastiğe güvenilmez, çok iyi plastik malzemelerde var ama plastik bitki konusu oldum olası bana boş gelmiştir,son zamanlarda çok çok iyi kopyalar yapıyorlar geçenlerde bir akvaryumcuda dalları kompuş anubias benzeri birşey vardı dalların uçları kopup saçaklanmış ben ne oldu bu bitkiye diye sorunca plastik olduğunu söylediler :D ben bile yemiştim numarayı yani :) yinede akvaryumlarımızda aslolan amaç doğadaki şartlara yakın şartlarda bir akvaryum ise kesinlikle doğal bitkiler olmalıdır. saygılar
     
  3. Neverlander

    Neverlander

    Mesajlar:
    2.908
    İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Plastik bitkilerin kullanım alanları olarak iki temel şey söyleyebiliriz...

    1.si beslenen balık türü nedeni ile canlı bitki bakılamayacak akvaryumlarda...
    2.si özellikle canlı doğuran grubu balıkların akvaryumlarda yavrulara en güvenli saklanma alanları sağlamak için... Canlı bitkiler de saklanmaları için oluştururlar ancak erişkin balıklar da bu bitkilerin arasına girebilir... Benim bildiğim sadece C. demersum yani tilki kuyruğu bitkisinin yapraklarının dikensi ve ciddi şekilde sert olması dolayısıyla erişkin canlı doğuran erişkinlerinin bu bitkinin yaprakları arasına saklanan yavrulara ilişmediğidir... Plastik bitkiler ise genelde sert yapıda oldukları için ve kendilerine sürtünen erişkin balıkların canlarını yakacaklarından kesinlikle erişkinleri kendilerinden ve dolayısıyla içlerinde saklanan yavrulardan uzak tutacaklardır.

    Plastik bitkilerin zararlarından biri sizlerin de söylediği gibi salınım yapma ihtimalleridir... Ama ciddi şekilde oluşturdukları bir tehlike daha vardır... Aslında canlı doğuran tanklarında yavruları korumaya çok da yarayan bu sertlikleri maalesef erişkin balıkların yaralanmalarına ve açılanm yaralardan mikrop kapıp ölmelerine neden olabilir... Aynı tehlike beraber canlı bitki beslenemeyecek balıkların akvaryumlarına konan plastik bitkiler için de geçerlidir... Kimse kafa yumrusu oluşmaya başlamış bir Cichled'inin ucuz bir plastik bitkiden aldığı küçük bir sıyrık nedeni ile mikrop kapıp ölmesini arzu etmez heralde... ;)
     
  4. hande

    hande

    Mesajlar:
    41
    Emrah dediğin gibi okadar çok gerçeğe benzeyen yapay bitkiler varki bugün bitki almaya gittim. İnan bende şaştım kaldım, bir an senin sözun aklıma geldı. Gerçektende yutulmayıcak gibi değil, Tabi belli ettirmemeye çalıştım, ama adam çaktı davayı onu satmaya çalıştı bunu satmaya çalıştı, ama başarısız oldu." Canlısı varken neden sahtesiyle gözümü boyayım"dedim adam sustu. Neyse emrah seninde dediğin gibi "dogal bitkiler" bende bundan yanayım.Paylaşımın için çok sağol kendine iyi bak ;)
     
  5. taygun

    taygun Guest

    Yukarıda yazılanların tamamı katılmamak elde değil. Doğal bitki varken plastik kullanmanın gereği yok. Belki bazı şehirlerdeki arkadaşlarımız her zaman canlı bitki bulamayabilirler. Ya da bulurlar ama bakamayabilirler. Bu durumda plastikler bir alternatif olabilir.

    Sadece plastik bitkiler üzerindeki boyalar değil, hazine sandıkları, batıklar, deniz fenerleri gibi bir takım objelerin (dikkat edin, akvaryum süsü demedim. ;) ;) ) üzerindeki boyalar da suda tepkimeye giriyordur eminim. Bu tür nesnelere de "gereksiz" gözü ile bakıyorum.

    Saygılar
     
  6. hande

    hande

    Mesajlar:
    41
    Doğru söylüyorsunuz tamer bey bende katılıyorum bu konuya aldığımız objelerin nekadar salıklı olup olmadığını bilmeden kullanma taraftarı değilim. o yuzden akvaryumumda sadece cam obje kullanırım saygılar tamer bey.
     
  7. hande

    hande

    Mesajlar:
    41
    Abdullah bey çok sağol içimdeki kurdu öldürdün. Nicedir kafamı kurcalıyordu bu soru sayenizde bir şey daha öğrendim. Kendinize iyi bakın bu bilgilerle daha çok lazım olursunuz bize ;)
     

Sayfayı Paylaş