1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yapraklardaki benekler

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde RuPTuR tarafından 2 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Görünen,ya da göstermeye çalıştığım limon bitkisinin yapraklarında bir süre sonra beliren beneklerin nedeni nedir acaba,yardımcı olabilecek biri var mı?

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  2. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Cem benim limonlarada aynı şey olmuştu. Sonuç ise yapraklarının tamamem kaybolarak gövdenin çürümesiyle bitti. Yaprakların altına bak çok küçük balık yumurtasına benzer şeyler var. Onlardan olabilir yada sudaki kimyasalın bozulmasından kaynaklabilir.

3. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Ali hocam benimkiler hem yaprak veriyor bol bol hem de böyle delikler açılıyor bazı yaprakların üzerinde.Su bozuk olsa bu kadar iyi gelişmezler herhalde.Büyük ihtimalle birşey eksik (element) ama ne çözemedim...
    Tarihlere dikkat edelim...

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Yapraklardaki benekler enfeksiyondan kaynaklanıyor... Büyük ihtimalle virüs... Yapılabilecek pek birşey yok... Belki benekli yapraklar bitkiden ayırılabilir...

Unutmamak lazım ki kullandığımız tüm sular insanların içebileceği şekilde hazırlanıyor... Bu bağlamda insanda hastalık yapmayacak bütün diğer mikro-organizmalar sular ile birlikte akvaryumlarımıza taşınabilir...

5. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Teşekkür ederim Abdullah Abi,yolmaya devam demek :)

6. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Budamayı yaptım.Çöle döndü akvaryum.Tek delik olanı bile kopardım...

7. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    İnşallah bir daha yayılmaz Cem...

8. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Nazar değdi Cem'in akvaryuma :( Bende baktım Cem biraz ama net bişey bulamadım..

9. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Cem, bir baksana o budadığın yaprakların altındaki iletim damarlarında beyazlaşma var mı?

10. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Delikler dışında herhangi birşey yok.Hastalık büyük ihtimalle çünkü yeni çıkan yaprakların bazılarında da var.Budama sorun yaratmayacaktır,çabuk büyüyorlar zaten.Hatta iyi bile olmuş olabilir,daha fazla sürgün veriyor böyle olunca...

11. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Cem kardeş bir an önce tedbir al derim. Kötü haber tellalı olmayayım ama bu durum daha önce başıma geldiği için sölicem limonlarını kaybedebilirsin. Ben hiç bişey yapamadım :(

12. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Muhammed delinen yaprakları budamış mıydın?

13. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Abi budadım, dikkat ederseniz büyük küçük yaprak farkı yok. Bir bakmışsın yeni verdiği filizden delinmiş. Çok koyu bir limon sevdalısıyım çok limon kaybettim bu şekilde. Yİne getirmeyi planlıyorum ama yine hezimete uğramaktan korkuyorum. Akvaryumun zemini mercan kırığıydı. Belki ondandır dedim diğer akvaryuma aldım. Onunda dip malzemesi dere kumuydu, orda daha kötü oldu su sanki yaprakları emiyordu. Cem tekrar geçmiş olsun. İnşallah bir an önce kurtulursun.

14. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Cem Abi arkadaşlarımız gereken açıklamayı yapmış. Tekrar geçmiş olsun. İnşallah bu sorunu en kısa zamanda def edersin. Bitkilerini kaybetmene üzüldüm.

Saygılar...

15. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Muhammed, zaten yaprak delinmesinde iki temel faktör söz konusu... Birincisi mikro-elementlerin ve fosfatın azalması... Diğeri de virüsler... Temel ayırım büyük ve küçük yapraklardaki delik dağılımlarına göre yapılıyor... Mikro-element ya da fosfat azaldığında büyük yani yaşlı yapraklar deliniyor... Virüs durumunda ise yaprak ayırımı yok... Her yaprak eşit riske sahip...

16. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Cem, Abdullah abinin dediğine göre virüs bulaşmış. Abi avast yada kayspersky temizlermi :D Abdullah abi bu virüsün ne olduğu bellimi nasıl kurtulacağız?

17. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Virüsün ne olduğunu unuttum... Taa şimdi yıllar önceki ders notlarımı falan bulmam lazım... Google'ladım ama yine bulamadım... Ya da gidpi uluslararası bilimsel dergilerden bakmam gerekiyor...

Bu arada bu virüsü NOD32 bile silemiyor... :D

18. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Galiba zeytinden bulaştı bu.Köklerde sorun yok,her sabah yeni bir filiz çıkmış oluyor her birinden.Yeni çıkan yaprakların genelinde yok bu durum.Yani çok da korkulacak bir durum yok aslında ama merak ettim yani nedir ne değildir diye.Herşey kontrol altında arkadaşlar üzülmeyin bu kadar yahu.Limonlarımı kaybettiğim falan yok :)
    Garip olan yaprağı kırdığım yerden hemen filiz veriyor.Aslına bakarsanız işime geliyor biraz budamak :D
    Deli gibi büyüyor bu limon yahu...
    Bir fotoğraf daha iyi anlatacaktır :)

19. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Valla ne diyeyim Cem, demek ki bu illet senin limonlara nimet oldu... :D

Maaşallah... naz:

20. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Bence limonun mevsimi geldi :D
    benim limonda bir coştuki sormayın, Abdullah abiden aldığımda kürdan kadar bir dal parçası idi sağı solu kırılıyordu, birkaç yaprağı vardı, ufacık birşeydi, kuma diktim bir parçası kırıldı akvaryumun içinde serseri gibi aylarca dolaştı hiç ellemedim, havalar açılınca bi baktım su yüzeyinde minicik bir dalın üstünde azıcık yeşillik hemen kuma diktim,
    toprağa daha önceden diktiğim ana parça ise aldı başını gitti zaten anlatmama gerek yok :D öyle güzel bir yeşili varki o kadar hoş bir renk anlatamam bakıp kalıyor insan...

Sayfayı Paylaş