1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yardım Edin Betam Çok Kötü ;(

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde greydewil tarafından 26 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. greydewil

greydewil

Yaklaşık 2 yıldır bir betam var gayet iyiydi hiçbir sorunu yoktu fanusta bakıyorum %50 canlı yem %50 kuru yemle besliyordum..1 haftayı geçik süredir suyun üzerinde duramıyor sürekli yan yatıyor yem atıyorum yemiyor.Çok üzüüyorum bu haline acı çekiyor sanki.En büyük sorunu su üzerinde sürekli yan duruyor ve yan yüzüyor ve 1 haftadan fazla oldu hiçbişey yemedi.Ne sorunu var bulamadım lütfen yardım edin

2. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Su yüzeyinde yan yatma denge kaybı olduğunu göstergesidir... Denge kaybına neden olabilecek durumlar şunlardır:

1. Dengeden sorumlu sinir sistemi bölümlerini etkileyen kimyasal bir maddeye maruz kalma... Özellikle alkol ve çeşitli ilaçlar...
    2. Sinir sistemini tutan viral ya da bakteriyal bir hastalık...
    3. Yüksek sıcaklıktan sinir sisteminin etkilenmesi (havale)... Bu su sıcaklığı olabileceği gibi hayvanın hastalıktan dolayı ateşinin aşırı yükselmesi sonucunda da ortaya çıkabilir...
    4. Geç ortaya çıkışlı genetik bir hastalık...
    5. Kısa süreli oksijen alamama (ancak bettaların havadan oksijen alabildiği düşünülürse bu çok düşük bir ihtimal olarak değerlendirilmeli)

Bunların haricinde balığınızın renginde önceye göre kararma var mı?

3. greydewil

greydewil

hayır 1 saat önce tekrar inceledim rengi hala parlak , peki bi tedavi önerebilirmisiniz yada uzun süredir aç ne gibi bir yem kullanıyım bu durum içinde

4. greydewil

greydewil

cinside bu sanırım resimlerden inceledim : Betta splendens

5. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Hastalığın ne olduğunu saptayamadan tedavi öneremem ancak su değişimi yapabilirsiniz... O da suda ciddi bir skıntı olabileceğini düşünerek yapabilirz... Yani tedavi amaçlı değil de bir ihtmali ekarte etmek için...

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Favusta besleniyor olması, verdiğiniz canlı yem gibi karatein içeriği yüksek yükü ve balık atığını fanusta kontrol kontrol altına alacak biyolojik denge yoktur. Canlı yem vermenizle birlikte suda kaldıramayacağı bir amonyak, nitrit oranı yaratmış olabilir. Eğer balıkta boğulma izlenimi seziyorsanız, fanusa hava motoru bağlamanız ve suyun % 50 oranını değişmeniz faydalı olabilir. Daha sonra gözlem yaparsanız balıkta düzelme gördüğünüzde su kaynaklı olmasından suyu sık aralıklarla değişmeniz iyi olur.

7. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Temel Hocam,

Arkadaşın 2 yıllık deneyimini dikkate alırsak bettasına bakmayı bildiği anlaşılıyor... Bence sorun suyun temizliğinden başka birşey... Zaten amonyak/nitrat/nitrit ile ilgili bir zehirlenme olsa balğın renginde zehirlenmeye bağlı koyulaşma olurdu... Ve denge kaybını yaşamadan çok önce ciddi şekilde su yüzeyinde başı dışarı çıkacakmış gibi vakit geçirmeye başlardı...

8. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Bana sorarsanız vadesi gelmiş.Bettalar ortalama 2 sene yaşıyor...

9. greydewil

greydewil

Malesef bu sabah öLdü ;( ama dikkatimi çeken ölmeden önce kuyruğunda bi kanama oldu ve uzun sürdü.Kanamadan sonrada sanki kalp atışları vücudunu sarsıyor gibiydi ve öldü çok üzüldüm ona çok iyi bakmaya çalıştım ama yapamadım sanırım 2 yıl boyunca çok iyiydi.2 yılda hep aynı su hep aynı yemleri kullandım ve bunlarla ilgili bi problem olabileceğini düşünmüyorum.Neyse yeni bi tane almak istiyorum ama bu sefer 40 litrelik bi akvaryumu 2 ye bölerek 2 tane bakmak istiyorum , nasıl uygun olurmu sizce

10. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Başınız sağolsun... Bölmeler arası filtrasyonu sağlayabilirseniz süper olur...

11. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Biri erkek biri dişi olursa arada birde yavrular olur :)

12. sedatceyhun

sedatceyhun

İsim:
    Sedat Gezer
    Başınız sagolsun. 40 litreliği bitkilendirerek yeni bettanızın daha rahat etmesi sağlayabilirsiniz.

13. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Betta (siyam balığı) 'nın bende yeri hep ayrı olmuştur.İlk balığım ve beni bu hobiye başlatan balık olmasının dışında karakteristik özelliği olsun görünüşü olsun bana göre en ayrıcalıklı balıktır.Faunusta gelip 30 lt'lik akvaryuma transfer olmuştu ilk hafta içinde :)

Balığınızın ölmesine üzüldüm.2 senenin sonunda ne kadar üzücü olduğunu bilirim.. Seçim size kalmış 40 lt'yi bölüp 2 erkek , 1 dişi - 1 erkek yada ayırmayıp tek olarakta bakabilirsiniz.. Betta için uygundur.Tankı güzelce bitkilendirdiğiniz takdirde çok mutlu olacağına şüphe yok.. Filtrasyon konusuna Abdullah beyin görüşüne katılmakla beraber Faruk bey'in paylaşımınıda size fikir vermesi açısından link olarak aşağıda belirtiyorum..

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016

Sayfayı Paylaş