1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

yardım lutfen

Başlığı 'Tatlı Su Üretme ve Yetiştirme' kategorisinde marıne tarafından 12 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. marıne

marıne

Yunus la sarıprenses aynı anda yumurta aldı ağzına. Kac günde kusturmam gerekiyor?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Suat; yunus ve sarı prenseslerin kuluçka süreleri ortalama iki haftadır. Sarı prensesler diğer balıklardan rahatsız olması yada tüm etkenlere rağmen diğer balıklara nazaran yavrularına daha sadıklardır.Yani onlar için endişelenme iki hafta sonra yakala ve kustur. Ama yunuslar yavrularına pekte sadık değildir ne yazıkki. En küçük ürkmede yada kendisini rahatsız eden balıklar vs gibi etkenlerde hemen yumurtalarını atabilir yada yutabilir. Bu yüzden ağzı dolu yunusuna dikkat et. Onu rahatsız eden,kovalayan,kavga eden vs gibi balıklar varsa akvaryumdan çıkart( tabi ikinci bir akvaryumun varsa) yada akvaryumu camla ikiye bölerek ağzı dolu dişiyi ayır.Oda olmazsa akvaryumuna ağzı dolu dişiyi kendini rahat hissttirebilecek saklanabilecek şekilde kayalarla dekor oluştur.Bu süreci atlattıktan sonra 10-ila 15 gün arası balıklarını kusturabilirisn. Ve çıkan yavrularını ilk bir ay kendi doğduğu suda besle ve zamanla su değişimlerini arttırarak ayrı bir akvaryuma al. ;)

3. sedat1907

sedat1907

Acele etmeyin derim sağlıklı yavrular için.

4. marıne

marıne

Olcay bey yunusum zaten baska bir akvaryum da çok rahatsız ediyorlardı bende ayırdım yinede teşekkür ederim.

5. radenko

radenko

Çok sorun yaşadığınız balıklarda 9 günden sonra alınabilir. Çok çok sorun varsa hemen alın ve bir yumurta sirkülasyon düzeniğinin içinde yavru alma şansınız artar.

6. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Rica ederim.

Ya bu arada sen bizim Mesut hocanın arkadaşı Suat tın değilmi ? huh: :cekingen:

7. marıne

marıne

yok portalda tanıstıgım bırı var ama guzelyalıda oturuyor soyadı yıllar

8. marıne

marıne

Balığımı kusturdum 42 tane yavrum yunusum var Olcay Sedat1907 Radenko sizlerede ayrıca teşekkur ederim

9. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Olcay hocamın kastettiği Mesut beyinde soyadı Yıllar aynı kişi olmasın :) Bu arada hayırlısı olsun güle güle büyütün yavrularınız...

10. marıne

marıne

olabilir teşekkür ederim

Sayfayı Paylaş