1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yardımlarınızı bekliyorum

Başlığı 'Tatlı Su Hobiye Başlangıç Portalı' kategorisinde uyarr tarafından 4 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. uyarr

uyarr

Benim 60x25x25 = 25 litre canlı doğuran tankım var
    ama ufak gelmeye başladı birde canlı doğuan yavrularla uğraşmak biraz zahmetli iş

işin açıgı ben o akvaryumu kurmadan önce sizin sitenizi görmemiştim ve rastgele bir tank oldu daha sonra bu forumu gördüm bütün yanlışlar düzelttim ve faydalı bilgiler edindim.

Şimdi o tank ufak gelmeye başladı işin içine iyice girince.

Ben

100 cm genişlik
    35 cm derinlik
    50 cm yükseklik bir tank aldım
    kaç litre yapar bilmiyorum

ama içi boş şimdilik içini doldurmak için sizden yardım alacağım herşeyi açık açık yazın

balık olarak sarı preses yunus beyaz prenses ve bu grubtan koyacagım içine

şimdi sizden ricam bu boş tankı nasıl doldurayım

kum ?
    filitre ?
    ısıtıcı ?
    ışık ?
    hava motoru ?
    taş--bitki ?
    ve diğer detaylar konusunda yardım edinki önceki kurduğum tank gibi sıkıntılarla arşılaşmadan zevkli bir uğraşım olsun

tankı yerleştireyim daha sonra balık pazarlığı yapacağız sizinle

lütfen arkadaşlar detayları yazın
    haydi buyurun
    şimdiden teşekkür ederim.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Kusura bakmayın alıntıdaki ifadeden o şekilde anladım. Devamında da ciklit türü beslenmek istediğini görememişim. İş değişti tabi o zaman. İsmim ise Temel'dir Cengizhan Bey. Taban kumu düşünüyorsanız kesinlikle mercan kırığı dışında kum almamanızı öneririm. Size çok yardımcı olacaktır ilerleyen süreçte.

Filtre konusuna gelince mevcut filtrenizi kullanacaksanız markası ve modeli nedir ? İç filre mi, dış filtre midir ? Bu türde filtrasyon önemli.

3. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Ben dibe kum olarak mercan kırığı ve beyaz kum vardı ( ALLAH kehretsin adını unuttum ) ondan tavsiye ediyorum. Benim dipte de onlar var. Filtre olarak bir adet iç filtre işinizi görecektir. Tabii güçlü olması lazım. Maddi imkanınız varsa dış filtre de öneririm. Isıtıcı 100w bir ısıtıcı bu boyda bir akvaryuma yetecektir. Balık olarak da 10 tane snow 10 tane de mavi prenses yavrusu öneririm. ;) Malavi akvaryumlarında zaten bitki olmaz. Bu balıklar kayalık ortamları severler. Akvaryuma biraz da kaya eklersiniz. Fazla olmasın bu seferde yer darlığından strese giriyorlar. Yem olarak Pul yem ve granül yem tavsiye ediyorum. Canlı yemi söylememe gerek yok zaten. Işıklandırma sorun olmaz. Normal bir florasan da taksanız işinizi fazlasıyla görecektir. Ayda bir akvaryumdan %30 civarında su çekip taze su eklerseniz balıklarınız sorunsuz büyüyeceklerdir. Tabii sonra biraz balık çıkartmanız lazım. Boyut küçük kalır yoksa. Hadi size kolay gelsin. İmkanınız varsa kurulumu bizlerle resimleyerek paylaşmanızı rica ediyoruz.

Saygılar...

4. uyarr

uyarr

Temel hocam mevcut akvarymum burda resimleri var
    ama ben bunu

Ben

100 cm genişlik
    35 cm derinlik
    50 cm yükseklik bir tank aldım
    kaç litre yapar bilmiyorum

ama içi boş şimdilik içini doldurmak için sizden yardım alacağım herşeyi açık açık yazın

balık olarak sarı preses yunus beyaz prenses ve bu grubtan koyacagım içine

şimdi sizden ricam bu boş tankı nasıl doldurayım

kum ?
    filitre ?
    ısıtıcı ?
    ışık ?
    hava motoru ?
    taş--bitki ?
    ve diğer detaylar konusunda yardım edinki önceki kurduğum tank gibi sıkıntılarla arşılaşmadan zevkli bir uğraşım olsun

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 25 Haziran 2015
  5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Eğer sorun yaşamayacak bir ciklit akvaryumu kurmak istiyorsanız ilk önerdiğim taban kumunu dikkate almalısın yani mercan kırığı olmalı. Mevcut ısıtıcı kullanılabilir bana göre. Filtre olarak elinizde bir iç filtre var sanırım. Bence işlevini artırmak için akvaryum üstüne bir filtre haznesi kolayca yapabilirsiniz. Hem daha iyi filtrasyon elde hem de hava motoru kullanmak zorunda kalmazsınız. Örnek linkeler DIY katagorilerinde mevcut. Örnek yapımlar;

Dekor olarak kaya seçiminde yuvarlak peyzaj kayaları, Antalya kayası, lav kayası tercih edilebilir.

Bitki cichlid türü içinde zor olacaktır ancak kayalara misina ile bağlayacağınız anubias bitkisi kullanılabilir. Aydınlatma olarak gün ışığı iki adet florasan kullanılabilir. Armatür var mı bilemiyorum ?

Düzenleme: 25 Haziran 2015
  6. _ERKAN_07_

_ERKAN_07_

İsim:
    Erkan ÖZEN

Dostum akvaryumun 170 lt. aslına bakarsan yapabilirsen daha büyük akvaryum kurman en mantıklısı az bir zaman sonra buda yeterli gelmeyecek sana haberin olsun. Akvaryumun alt tabanında mercan kırığı yada midye kırığı tavsiye ederim quarts kum var birde kullanmadım ama akvaryumda şahane duruyor kayaları bol kullanman gerekli ama akvaryumun küçük o yüzden sadece tek bir köşesine dağ şeklinde yığ ama cihcletler taşların altını oyacağı için yıkılmasın dikkat et ısıtıcı olarakda 100w ısıtıcı işini görecektir. Filtre olayı ise temel abinin linklerinden birini seç derim üst sump yapabiliyorsan güzel olur hem balıkları yormaz iç motor gibi hemde balıkları strese sokmaz aydınlatmada da elektrikciler glorüx satıyor akvaryumun dar olduğu için 1 adet işini görecektir. Balık seçiminide akvaryumunu hazırla suyunu koy 2-3 gün çalışsın ona göre tavsiyelerde bulunuruz.

7. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

30-35 kg kum gider gibime geliyor.Daha azı olduğu takdirde chicled türü balıklar kumu eşelediğinden taban camı gözükücek edecek hoş olmuyor. Zaten diğer tüm bilgiler fazlasıyla söylenmiş.. Yeni tankınız hayırlı uğurlu olsun şimdiden..

8. uyarr

uyarr

Evet arkadaşlar akvaryumu kurdum genişlik 80 yükseklik 50 derinlik 35 ebatlarında
    içine 15 kg kadar midye kırıgı kum kullandım az da olmadı aslında kuma parmağımı sokunca nerdeyse yarım parmak gömülüyor.

18 watt iç filitre ve lifetech 835 modeli dış filitre aldım.
    Suyu dün gece beklemeye aldım

Sizden ricam şu

1-) Bu dış filitrenin içinde kömür var poşetli adam dediki ister aç poşeti ister açma
    ne yapayıım ben onu poşetlimi dursun poşetsiz mi.

İçindeki malzemenin dizilişi nasıl olsun

2-)Bu cihazın kullanımı bakımı hakkında bilgi

3-)Başka bir konuda ben tüm bu cihazlara elktrik için zamanlayıcı taktım 2 saatte bir 15 dk ka yada yarım saat çalışıyorlar kapanıyorlar.
    Bu çok büyük bir sıkıntımıdır
    Suyuda halledelım içine heb beraber koyalım balıklarıda

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Yard1mlar1n1z1 bekliyorum

Zamanlayici o sekilde olmaz oncelikle. En guzeli surekli calismasi filtrenin ama yok tasarruf sartsa 3 saat calisip yarim saat veya 45 dakika durdurulabilir. Kokusma baslar bu sureden sonra ve akvaryuma her tekrar calismada bunu yollar. Filtre icindeki komurun sozunu ettiginiz torbasi nasil bir poset su akisi icinden geciyormu yoksa baya izole bir poset mi ? Su akisi yoksa poset icine elbette elbette olmaz, file ise oyle kalabilir. Filtre bakimi normal temizlik ve mekanik bakim olarak ikiye ayrilir.

Cep mesaj..

10. uyarr

uyarr

Kömür poşeti akvaryumcuıların balık koydukları beyaz naoylon lar varya ondan.

Birde onların dizilimi nasıl olsun
    kömür -- beyaz halkalı bişey var bakteri yapıyormuş-- filitre
    dizlim naıl olsun

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Kömür o şekilde hiçbir işlev göremez. Kömürün suyu süzebilmesi için doğal olarak içinden su geçmesi gerek. O kömürü kadın çorabı içine alarak ( tabi hafif yıkayıp siyah tozunu atarak ) filtreye öyle ekleyebilirsin. Filtre dizilimine gelince, bence en altta seramikleri koymalısın, o bakteri tutuyor dedikleri boncuklar kısaca ( Bakteri tutması külliyen yalan, tutsa da devede kulak ) Üstüne elyaf serebilirsin. Kaç gözü var bilmiyorum filtrenin ama sünger ortaya koyulabilir, en üstte kadın çorabı içinde kömür ve üzerinde yine ince bir elyaf koyulursa güzel bir filtrasyon olur. Kömürü bir süre sonra çıkar diyenler olursa inanma en az 1,5- 2 ay kulladıktan sonra gözenekleri dolunca at gitsin. burda:gif

12. balıkosman

balıkosman

İsim:
    Osman Tuna

Kömürün gözeneklerinin dolduğunu metilen mavisini filtreye az miktar çektirerek anlaşılır.filtrenin su çıkışından suyun berrak çıkması lazım eğer mavi gelirse kömürün gözleri dolmuştur.

13. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Herşey söylenmiş bize onaylamak kaldı yine :D

14. uyarr

uyarr

Yaff benim kafam basmadı bu makineye temizlikle uğraşmayalım diye aldım buda tantanalı çıktı

15. uyarr

uyarr

Arkadaşlar kurulum bitti herşey tamam
    içine

3 sp 1 erkek 2 dişi 3-4 cm
    4 yunus 1e 3d 3-4 cm
    2 mücevher 1e1d 5-6 cm

bu mücevher ler hakkında bilgi bulamadım

uygun olurmu sizce

16. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Balıklar sayı olarak normal görünüyor ama erişkin boya ulaştıklarında çok şık durmamayabilir akvaryumda. İleriki durumlarını gözlemleyerek eleme yapabilirsiniz. Fotoğraf göremediğimden mücevherler hakkında yorum yapamıyorum.

Kurulum aşamasından sonra balık adaptasyon sürecininde başarıyla geçilmesini dilerim. burda:gif

17. ft25

ft25

İsim:
    Furkan TEMEL

100*35*50 175 lt yapar.

Sayfayı Paylaş