1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yavru Akvaryumunda Ani Ölümler

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde yasinugur tarafından 8 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. yasinugur

yasinugur

Merhaba arkadaşlar,

Engin bilgilerinize dayanarak birkaç soru sormak istiyorum. 50 cm boyunda yavru akvaryumum var. İçerisinde yaklaşık 300 adet lepistes, ay moli, siyah moli, gümüş moli, velifera yavruları ve 2 adet cüce vatoz var. Ayrıca bir pipo filtre ve bir iç filtre var. Su sıcaklığı yaklaşık 28-29 derece. Yaklaşık iki haftadır yavrularım problemsiz yaşıyorlar. Fakat bu gece yaklaşık 10-15 tane yavrum öldü. 5-10 tane de can çekişen yavru var. 3 gün içerisinde su da herhangi bir değişiklik olmadı. Balıklar neden aniden ölmeye başlamış olabilir? Yardımcı olursanız gerçekten minnettar olurum. Şimdiden saygı ve sevgilerimle.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Geçmiş olsun, yavru akvaryumunuzda sayı olarak bir hayli yavru var boyutlarını bilemesekte yemlenme yapıldığında akvaryuma bir hayli yük biner. Eğer yemleme sık yapılıyorsa küçük hacimli bir akvaryumun su değerleri çabuk bozulur. Taban kumu bulunuyor mu bilemiyorum ?

300 yavru içinden belli bir sayıda yavru ölümü normal karşılanabilir ancak 15 adet gün aşırı normal bir sayı değil tabi. Su değerlerinizden kaynaklandığını söyleyebiliriz. Oksijen pompalıyarak bekletilmiş veya damacana içme suyu ile bir su değişimi 3/1 oranında yaparsanız iyi olur.

Genel olarak yavru akvaryumlarında yavruların gelişimi ve normalden daha sık yemleme yapıldığından su değişimi daha sık yapılmalıdır.

3. yasinugur

yasinugur

En büyük yavrular bir haftalık. Daha büyük balığım yok. Birde yemleme yaparken balıkların yiyebileceği kadar yem veriyorum. Taban kumu var. Fakat dipte birikmiş yem veya pislik yok. En azından sürekli dip çekimi yapıyorum. Akvaryum suyunu günlük %10-20 olarak sürekli değiştiriyorum. Bu ölümlerin başka bir sebebi olabilir mi acaba?

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Akvaryum bakımını yapış şeklinize bakarsak ve konuyu yine mantıklı yönden ele alırsak, günlük yapılan bu orandaki su değişimine sahip bir akvaryumda hastalık zor ihtimaldir, en azından su değerleri bozuk olamaz, eğer değişimdeki suda sorun yoksa şayet.

Benim tavsiyem su değişiminde farkı görmek açısından önümüzdeki birkaç gün damacana su ile yapın ve beklettiğiniz çeşme suyuna oksijen pompalıyarak bekletirken B vitamini içeriği ile yavrularda fayda gösteren Tetra Aqua Safe su düzenleyiciyi 20 litreye bir kapak olarak kullanın derim. burda:gif

5. yasinugur

yasinugur

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Söylediklerinizi harfiyen yerine getirmeye çalışacağım.

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Gelişmeleri olumlu veya olumsuz yazarsanız seviniriz. ;)

7. yasinugur

yasinugur

Suyun yaklaşık %50 sini taze suyla değiştirdim. Ölümler azaldı. Suyu değiştirdikten sonra bir iki yavru daha kaybettim ama onlarda eski suda hastalanan yavrular olabilir. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Ayrıca bir sorum daha olacak. Bir adet gümüş moli ve bir adet ay moli balığım hamile. Özellikle beyaz moli patlayacak gibi. Fakat ne ana tankta nede beyaz kapta doğurmuyor. Yaklaşık 5 gündür beyaz kap içerisinde bekliyor. Akvaryumcuma sordum. Yavru ters geliyor olabilir dedi. Sizce böyle bir problem olabilir mi? Olabilirse nasıl bir çözüm uygulayabilirim?

8. radenko

radenko

Sıcaklıkta bir etken olabilir.

9. yasinugur

yasinugur

Sıcaklıkta herhangi bir değişim olmadı.

10. radenko

radenko

29 derece lepistesler için biraz yüksek. Birde sizin akvaryumunuz kalabalık olduğundan sıcaklık ölümlere sebeb olabilir. Mümkünse 26 dereceye sabitlemelisiniz.

11. muratpalio16

muratpalio16

Gecmiş olsun benimde aynı şey başıma geldi duzenli bi şekilde bakarken karınca gibi yavrularım vardı tek tek ölmeye başladılar sanırım şebeke suyu ilaç ve ufak su dengesi kactığında affetmiyorlar diyorum şahsıma.

12. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

O kadar yavru içinde bu kadar ölüm olması normal bir durum zaten.. Temel abi zaten su konusuna değinmiş , buna ek olarak aradan bazı güçsüz yavruların elenmesini normal karşılamaktan başka yapabileceğimiz birşey olmuyor..

13. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

İlk defa duyuyorum böyle birşey. .8.

14. yasinugur

yasinugur

Bende ilk defa duyuyorum. Zaten yeniyim bu işte. Çok bilgi sahibi değilim. Peki bu balıklar için ne yapabilirim?

15. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

300 yavrunun olduğu akvaryumda ki yemleme ve balıkların dışkılarını düşünürsek çok sağlam bir filtrasyon lazım.. pipo filtreyle olacak iş değil ne yazık ki.. su tazelemesini dip çekimi ile beraber yapmanız gerekiyor.. o kadar balığın yem artığı ve dışkısı tankta muazzam bir yük oluşturur ve buda nitratın coşmasına yavruların 3'er 5'er ölmesine sebep olur.. Balıklarınız büyüdükçede bu devam edecek.. Havalarda soğumaya başladığından eğer yavru tankınızda ısıtıcı yoksa bu seferde ani ısı değişikliğine aşırı duyarlı olan moli ve velifera yavrularınızda benek hastalığı baş gösterecek buda bir kısım daha yavru kaybetmenize sebep olacak.. Her tankın kaldırabileceği bir kapasitesi var.Onun üstüne çıktığınız takdirde eğer su temizliğine önem vermez iseniz tankınız mevcut balıklarınızı uygun nüfusa kadar indirecektir. Acı ama gerçek..

Kolay gelsin , saygılar

Sayfayı Paylaş