1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yavru Anentome Helena'lar

Başlığı 'Karides ve Salyangoz Forumu' kategorisinde taygun tarafından 17 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. taygun

taygun Guest

Herkese Merhaba,

Bu akşam akvaryumumda tatlı bir süprizle karşılaştım. Üç tane yavru Anentome Helena. :basardim:

Her zamanki gibi akvaryumumda gözle kontrollerimi yapıyordum ki kum üzerinde oynayan ufacık bir şey gördüm. Bir de baktım ki bu bir yavru salyangoz. Derken yanında bir tane daha gördüm. Hemen ardından bir tane de camda. smiley18.gif Bu çok keyif verici bir tespit oldu benim için. Daha 1,5 ay evvel iki tane olarak almıştım. Keratalar, ne zaman çiftleştiler, nereye yumurta bıraktılar, kuluçkaları kaç gün sürdü, hiç farketmedim. aha:gif

Bu arada, akvaryumdaki salyangozların neredeyse %95'ini temizlediler. İnanın bu işte çok çok başarılar. Kimyasala veya başka bir şey gerek yok. Ya bu karidesler ya da Macrakanta.

Boyları yani kabuk boyları şimdilik yarım pirinç tanesi kadar. Hatta belki biraz daha ufağı. Bu salyangozlar benim karides tankımdalar. Tankın içindeki mossların falzlalığını görünce acaba kaç tane daha kıyıda köşede yavru var bilemiyorum.

Benim için bu güzel haberi sizlerle paylaşmak istedim.

Ssaygılar

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 13 Mayıs 2016
  2. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Gözün aydın Tamer abi em34: em34: em34: Abi zaten senin kadar ilgili , sevgili ve şafkatle bu iş yapan bir akvaristin akvaryumunda üremeyecek canlı düşünemiyorum.. Her türlü gereksinimlerini karşılıyorsun ve en önemlisi bunları bıkmadan usanmadan severek yapıyorsun.. Sanada geri dönüşümü bu şekilde olsun artık izin verirsen :)

Tebrik ederim tekrardan abisi :cicek:

3. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Hayırlı olsun Tamer abi can:gif

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tamer abi kutlarim seni. Ozellikle bu gozlemlerin ve kimyasala yer birakmayacak onerilerin muthis.

Madem oyle ben de bir gelisme ekleyeyim ve ilk firsatta fotograflari yayinlayacagimi belirteyim. Aslinda sorum da var salyangozlarla ilgili...Abi benim tuzlu su salyangoz yavrularinin sayisi sayilamayacak seviyeye ulasti. Mutavazi olarak bir sayi vereyim en az 300 yavru var. Kisaca istila var.bunlarda alg yiyor tabi bitki ve yuksek yosun yok. Mercanlara dokunduklarini gormedim. Yerli bir tur. Nacizane benim gozlemim ise, salyangozlar yumurtladiginda 900 litre akvaryumun suyu yarim litre yogurt dokulmus gibi hafif ayran rengi oldu. Teoman abide ayni ureme gerceklesti.Resmen buyuyorlar ve sanirim camlardaki alg olusumlari besin olarak yetmiyor, sayilari inanilmaz ve bazilari yok olunca suyu bozuyorlar. Tabi ben de etki etmiyor o kadar gerci. Ureme tekrarliyor surekli.

Ne yapacagiz Tamer abi yardim. :D

Fotograflarda gorusmek uzere...

Cepten makale.:D

5. taygun

taygun Guest

Valla Temel hocam,

Senin bu mevzular derin mevzular ve beni aşar. Sana cevap vermek için kaç fırın ekmek yesem acaba? pala.gif

Fotoğraflarını merakla bekliyorum.

Saygılar

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Peki tatli sudaki bu tur benim salyangozlar gibi sadece isiklar sonunce mi aktif hale geciyor Tamer abi ?

7. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Geçen hafta Aydostan dört tane tatlısu gobisi almıştım akvaryuma ekledim salyangozlarım bir haftadır azaldı belkide onlar yemiştirler artık dipte salyangoz yok çoğu yukarılarda kalmayı tercih ediyor :bilmem:
    ama paludaryumda oldukça fazla ramshorn ve diğer yakışıklı bir tür salyangoz var bir kısmını Tamer abiye hediye edeceğim helena'lar için smiley18.gif

8. taygun

taygun Guest

Hayır hocam,

Gece benimkiler ne yapıyor bilmiyorum, göremediğim için. Ama gündüzleri mütemadiyen arama içindeler. Bir salyangoz bulduklarında da kesinlikle ve kesinlikle bırakmıyorlar. Gündüzleri avlandıklarını çok görüyorum da karanlaıkta göremeiyorum. Bazı günler aklıma esip ışıkları açıp bakıyorum ama yoğun bitki ortamından dolayı her zaman yakalama şansım olmuyor.

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Karakter farki var abi demek. Bendekileri akvaryumda gunduz goremezsin, akvaryum isiklari sonunce istila basliyor. Hem de oyle boyle degil.

Cep mesaj...

10. taygun

taygun Guest

İşi bakın. Yaklaşık iki ay önce iki tane helena aldım, Ramshorn Salyangozlarından kurtulmak için. Şimdi de aynı tanka Ramshorn bulup getiriyorum ki Helenalar açlıktan ölmesin diye. .8. Gerçekten çok etkin çalışıyorlar. Şimdi yavrular da gelince sayıları arttı.

Bu salyangozlar karides tankında buluyor. Biliyorsunuz karideslere türlü sebze ve meyve vererek ne yiyip yemediklerini gözlemliyorum. Bu gıdaların hiç birisine Helena salyangozları gelmiyor. Otcul değiller sanırım. Sadece salyangoz yiyorlar. Akvaryumda balık da olmadığı için ölü ya da hasta balığa karşı davranışları nasıl, onu da bilemiyorum. Yavru ya da yetişkin karideslere bir şey yaptıklarını görmedim. Onlarla uğraşmıyorlar sanırım.

Temel hocam,

Seninkilerin boyları ne? Mekanik temizleme anladığım kadarıyla işe yaramayacak. Hani salatalık filan işe yaramaz değil mi? senin balıklar salyangozlardan önce bitirir vallahi.

Saygılar

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Salyangoz istilası geldi. :cicek: Yanlız bir hatırlatma seninkiler kadar yakışıklı değiller. saat:gif

Balık sayım akvaryumu mercan ağırlıklıya çevirdiğimden az, ancak yinede balıklar yüzünden yanaşamazlar diyeceğim ama, balıklar gündüz, onlar ise yazdığım gibi gece aktif olduğundan sorun çıkmaz. Kısaca besleyebilirim. Ancak beslemek istediğimden emin değilim Tamer abi. Sayı öyle senin tahmin ettiğin gibi değil 300 ila 500 arasında yavru var en az.

Buyrun sadece camlardakiler kayaların üzeri dolu ancak aynı renk olduğundan görünmüyor.Boyları nohut kadar oldu.

Düzenleme: 13 Mayıs 2016
  12. taygun

taygun Guest

Temel hocam,

Valla senin işin zor gibi. O suya ne macarakanta sokarsın ne de benim salyangozlardan.

Bu salyangozlar nasıl geliyor tanka? Tatlısu akvaryumlarındakiler bitkilerler geliyor. Sende bitki yok. Kumla mı geliyorlar?

13. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bayılıyorum böyle sorulara ben Tamer abi. saat:gif Tam senin gibi bir üstadın soracağı soru ama cevabım seni şaşırtacak sanırım. :F

Ölüdeniz'deyim dalıyorum ve fotoğraflar çekiyorum, ilgili link :

Bu sırada salyangolar kaya üzerinde hareketli ben bunları görüyorum ve bu salyangozlar zaten tuzlu su için satılıyor Tamer abi...Tabi dönüş evresinde topladım biraz, Teoman abiye de verdim kendime de aldım. Kısaca tuzlu su temizlik ekibinin bir parçası bunlar. Zaman içinde benim getirdiğim erişkinler akvaryumda yok olurken bu yavrular türedi. Teoman abide yine aynen erişkinler zaman içinde yok oldu. Ben besin azlığına yoruyorum bunu.

Zararlı canlılar değil kısaca abi, ama bu kadar olmalarını beklemiyordum açıkcası, yine bunu tetikleyen unsur doğal su kullanmamız olabilir. ;)

Düzenleme: 13 Mayıs 2016
  14. taygun

taygun Guest

Haklısın valla. Gerçekten şaşırdım. Demek kendin getirdin onları. Ama bu işin de yani üremenin de bir sınırı olması lazım, değil mi? Yakında o tank salyangoz akvaryumuna döner.

Doğal su kullanıyorum derken denizden alma sudan bahsediyorsun değil mi?

Şimdi resimlerine bir göz atalım bakalım.

15. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Doğal su derken Deniz suyundan söz ediyorum abi, ancak senin de bildiğin gibi konulara senle aynı bakıyorum. Bu canlıları seviyorum ve müdahale etmeyi düşünmüyorum, gece aktif olan bir temizlik ordusundan zarar gelmez. Onların sayısınırının beni rahatsız edecek boyutlara gelmeyeceğinden eminim. Akvaryum o besini onlara sağlayamaz, çünkü alg yok bende fazla. Devran döncek Tamer abi. gizli:

16. taygun

taygun Guest

Dediğin doğru. Bir zaman sonra akvaryumun kaynakları yetmemeye başlayınca çoğalmaları duracaktır.

Bu arada, senin resimlerinin ancak yarısını görebildim. Ekran kilitlendi. Tıpkı "Karideslerde yem Denemeleri" başlığında olduğu gibi çok resimli sayfalar benim makinayı kastırıyor. Diğer bir ifade ile sayfanın açılması 6-7 dakikayı buluyor.

Tüpsüz mü dalıyordun. İki sene evvel ilk defa ben de daldım. Tüple. Oğlum da vardı yanımda. Çok müthiş birşey su altı. Hele bir de bir zamanlar kucağında uyuttuğun, elinden tutup okula, hamburgerciye götürdüğün oğlunla dalarsan... hüngür em32.gif

17. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tamer abi tüp yok evet, ağırlık kullanıldı bazı canlıları çekmek için denemeler boşa gitti, ikinci ve üçüncü denemelerde canlılar gidecek diye düşünüyor insan...Halbuki kendimiz boğulup gideceğiz haberimiz yok. :F

Bu paylaşımlar kolay paylaşımlar değil abi ama elde ettiğim fotoğraflar için değdi açıkcası.

18. taygun

taygun Guest

Bu çok iyiydi valla.

Resimlere bakmayı tekrar deneyeceğim. Bakalım daldığımda gördüğüm balıklarla seninkilerden kaç tane ortak göreceğiz.

Sayfayı Paylaş