1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yavru büyütme yemi olabilir mi?

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde bmehmetyavuz tarafından 22 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Bıldırcının yumurtası yaklaşık 10 g ağırlığında 30 mm uzunluğunda ve 24 mm genişliğindedir. Tavuk yumurtalarına göre daha küresel bir görünümü vardır. Tavuk yumurtalarında biçim indeksi 0.72 olmasına karşılık bıldırcın yumurtalarında bu değer 0.78 dolayındadır. Yumurta kabuk rengi kahverengi benekli ve açık mavi görünümlüdür.
    Bıldırcın yumurtası tavuk yumurtasından 5 kat fazla fosfor, 8 kat fazla demir, 6 kat fazla B1, 15 kat fazla B2 vitamini, 9 kat fazla protein ihtiva ediyor. Güç ve zindelik vermesi, solunum, alerjik astım sorunları için tabii bir antibiyotik olması...

KONUMUZLA ALAKALI TABLOLAR

Arkadaşlar bıldırcın yumurtası yavru büyütmeden alternatif yem olarak düşünülebilir mi? Artıları, eksileri neler olabilir? Lütfen beyin jimnastiği yapalım ve yorumlarımızı esirgemeyelim.
    Bence;
    Artıları : Ucuz, bulunması kolay, yüksek B1 B2 vitamini ve yüksek protein içermesi çok iyi.
    Eksileri: Suyu kirletme ihtimali var ama benim düşüncem tüketilebilecek kadar verilmesi ve yavru büyütme tankıda bulundurulacak salyangozların da yardımıyla bu olumsuz durumun önüne geçilebilir.

Saygılar, keyifli paylaşımlar…

2. Desert Falcon

Desert Falcon

Ynt: Yavru büyütme yemi olabilir mi?

Verilebilir diye düşünüyorum hocam tabloya az çok baktım diğerlerinden biraz daha az besin değerleri hem yavrularda sindirim sistemi de çok gelişmediğinden ağır portein vb. madde içeren yemler biraz zorlar bu biraz daha hafif gibi geldi bana ama suyu kirletir o konumuzun dışı...
    Nerelerde bulabiliriz bunları hocam?

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Bıldırcın yumurtası hazır paketler içerisinde marketlerde satılıyor. Suyu kirletmesi konusuna gelince, suya dağılabilecek bir yem olacağına şüphe yok. Verilirken çok dikkatlice minik parçalar halinde az porsiyon olarak verilebilir. Yine mesala evde hazırlayacağımız yemin içirisinde de kullanılabilir. Eğer filtrasyon iyi ise, çok fazla kirlilik sorunu yaratacağını sanmam. Yumurtasa sarısı kuruma eğilimindedir. Biraz kurumasına müsade edersek, dağılması daha uzun süre alabilir. Balıklara daha çabuk tüketmeleri için süre tanınabilir diye düşünüyorum.
    Saygılar...

4. utku2000

utku2000

Abi çok sağolsınız çok faydalı paylaşım oldu.Paylaşımlarınızın devamını dilerim.

5. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

Büyütme de kullanılabilir.
    Eskiden tavuk yumurtasının sarısını şırınga ile yavrulara veriyordum.Son derece iştahla yemekteydiler.Sadece suyu bulundırma olayı var.Bunu da az az vererek minumum derecede bulanmasını sağlarız.

6. Desert Falcon

Desert Falcon

Benimde bunlardan konuşurken balığım yavruladı ama sadece 4 tane.Belkide doğurdu ama ben göremedim.Görememiş olsam bile saklancak çok yerleri var daha fazla doğurduğunu sanmıyorum.

7. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Bunu ben denemiştim. Discus yavrularıma serçe parmağımın tırnağının yarısı kadar vermiştim. Sindirim sistemlerinin daha çabuk çalışmasına dışkılarının renklerinin kırmızılaşmasına ( sindirim sisteminin iyi çalıştığına işarettir.) ve daha çabuk büyümelerine etki ediyor.

Öneriyorum. Ama öğün sayısını abartmamak lazım. 1 haftada bir.

8. Desert Falcon

Desert Falcon

Arkadaşlar benim yeni yavrularım diğerleri gibi değil,diğer balıklarım yiyorlardı bunlar yem yemiyorlar ara sıra tırtıklıyor geçiyorlar.Dün akşam doğdular...

9. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Murat Hocam, siz nasıl kullandınız? Yumurta sarısını çiğ olarak mı verdiniz, yoksa haşlanmış olarak mı?
    Saygılar, keyifli paylaşımlar...

10. MR_EREN

MR_EREN

İsim:
    Eren Eroğlu

Bu konuda mayıs ayından beri çok çok fazla uğraşıyorum.
    Çeşitli ilaçlar, yem malzemeleri, ürünler, yemler denedim.

Şimdiye dek sadece Sera-Tetra marka yemleri, artemia ve grindal-beyaz kurtları denemedim...

Gerek 1990-2001 arası gerekse şimdiki çalışmalarım ile şunu iyice öğrendim.
    Canlı doğuran yavrularını en hızlı büyüten şey, canlı yem...

Tubifex olur, solucan olur, su piresi olur.Bu üçü bayağı bir hızlı büyüyor.

Ayrıca, babamın balıklar üzerinde etkisini keşfettiği bir veteriner ilaç da, içerdiği tüm vitaminler ve mineraller ile balıkların sağlık sorunu yaşamadan hızla büyümesine; bağışıklık sistemlerinin her türlü hastalığa dayanıklı olmasını sağlamaktadır (Hormon değil, vitamin ilacı)...

11. Desert Falcon

Desert Falcon

İlaç ismi nedir?

12. MR_EREN

MR_EREN

İsim:
    Eren Eroğlu

Bulduğum herşeyi söyleyemem Desertciğim..Sır ;)

Eğer foruma yazarsam, babamın keşfi olan bu keşif internet klasiği olup çıkar...
    Önce bin türlü bilip bilmeden laf yazarlar "Balıkların sağlığıyla oynuyorsun falan" diye.Ama sonra tutarlar "Şu ilacı kullanın balıklara süper etki ediyor...Ben buldum" derler...

Tıpkı daha önceki paylaşımlarıma yaptıkları gibi...

Anlayışla karşılayacağını umuyorum abisi :)

13. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Mesajı daha yönü gördüm kusra bakmayın. Mehmet abi ben yumurtayı haşlayıpta veriyordum. Diğer türlü su çok pisleniyordu. Yumurtayı haşladım. Vereceğim porsiyonu filenin içine koydum. Sonra akvaryumun içine hafif soktum. Yediler.

Sayfayı Paylaş