1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

yavru balıklar yemleri bulurlar mı?

Başlığı 'Tatlı Su Hobiye Başlangıç Portalı' kategorisinde ceno tarafından 17 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. ceno

ceno

İsim:
    Profil eksik
    Merhaba dostlar,
    Forumlardan faydalanarak ~75lt tank yaptım.(başlangıç :))İçinde 1,5-2 cm. 9 adet yavru buz prensesi var.(4. gün)
    Yem olarak arkadaşım kendi kullandığı tetra yavru yemi verdi.Yemleme yaptığımda yavrular yeme saldırmıyor ve yemler akvaryuma dağılıyor.Yemi değiştirmeli miyim? yada forumlarda yazdığınız gibi muz ıspanak vs. mi vermeliyim?
    not:Işık florasan lamba var arkadaşım onu değiştirmem gerektiğini söyledi.Bu konuda da bilginizi paylaşırsanız sevinirim.
    Teşekkürler...

2. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Cichlidler ve yavruları hakkında çok ciddi bilgim yok ancak bütün yemler suda erirler ve küçük parçalar haline gelirler... Bu bağlamda bu parçacıklar yavrulara ulaşacaktır... Bunları yiyerek beslenebilecekleri kanaatindeyim....

Ben şahsen anatanktaki canlı doğuran yavrularını özel olarak beslemiyorum... Sadece erişkinlere yem veriyorum ama yavrular hızla büyüyüp gelişiyorlar... Bu bağlamda beslenebiliyorlar...

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cengiz Bey selam,

Öncelikle o boyda ve alıştırılmamış balıklara muz , ıspanak vermenize gerek yok, henüz almazlar.

Yemin içeriğini tam bilemiyorum, değişmeniz iyi olabilir.

İştahsızlık su kaltesinden de olabilir. Daha geniş bilgi verirseniz daha kapsamlı yardımcı olabiliriz.
    Saygılar...

4. ceno

ceno

İsim:
    Profil eksik
    Tekrar merhaba,
    Suyu(çeşme suyu) 1hafta beklettikten sonra akvaryuma koydum ve ısıtıcıyı filtreyi(şelale filtre ama değiştirecğim) çalıştırdım yaklaşık 1 gün sonra alıştırarak balıkları koydum.Su ısısı 27 dererce.Az miktarda 2 yemleme yapıyorum.

5. legend

legend

Yavrular için size önerebileceğim çok ince olarak üretilmiş granül yemler mevcut günlük olarak az miktarlarda vermeniz yavrular için iyi bir gelişme sağlar yanlız dikkat edilmesi gereken bir husus yemlemenin aşırıya kaçmaması çünkü her yemde olduğu gibi aşırı yem suda çürüyeceği için suyun çabuk bozumasına sebep olur granül yemler yavru gelişiminde bana göre çok önemli rol oynar.

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bir hatırlatma olarak, yavru gelişiminin önündeki en büyük engelin nitrat olduğunu hatırlatmak isterim. Bu açıdan yavru gelişiminin en önemli aracı sık su değişimleridir.

Aydınlatma ile ilgili sorunuza gelince, arkadaşınızın değişmenizi önerdiği florasan ne marka ve renktedir?

Kolay gelsin...

7. ceno

ceno

İsim:
    Profil eksik
    Normal ev için kullanılan aydınlatma florasanlarından.Işık yanınca balıklar tedirgin olduğunu gördüm. O da bana büyük olduğunu değiştirmem gerektiğini söyledi. Bu gün imşallah yeni alacağım.Tavsiyeniz olursa sevinirim...
    bu gün 4. günve su sonderece berrak 6-7 günde bir değiştirmeyi (%30 unu)düşünüyorum...

8. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Hiç bir arkadaşın sormadığı bi soru soruyum.Yemi verirken iç veya dış filtre çalışıyormu?
    Yem veremeden önce karanlık ortamda iken direk akvaryumun ışığını yakıp yemlememi yapıyorsunuz?
    Yemlemeyi günde kaç kez yapıyorsun ve aşırı yemlememi yapıyorsun.

Yukarıda saydığım hataları yapıyorsanız normaldir yeme saldırmadıkları.Snow prenses agresif ve çok hareketli bi balıktır.Daha doğrusu tüm cikletler yemi aşırı hızlı tüketirler.
    Önemli:4 günlük balık akvaryum şartlarına daha alışamaz.
    Akvaryumun ışığını oda karanlık iken yakarsanız bu durum çok normaldir.

9. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Işığı açtıktan yarım saat sonra yemlemeyi ayarlayın.Filtreniz fazla akıntı yapmıyorsa ki yaptığını sanmıyorum açık kalsın.Su üstünde yağlanma olursa bir hava taşı kullanmak sorununuzu çözecektir.

10. ceno

ceno

İsim:
    Profil eksik
    Yemi verirken iç veya dış filtre çalışıyormu?
    Yem veremeden önce karanlık ortamda iken direk akvaryumun ışığını yakıp yemlememi yapıyorsunuz?
    Yemlemeyi günde kaç kez yapıyorsun ve aşırı yemlememi yapıyorsun.
    Şelale filtrem var ve kapatmıyorum yem verirken.İşten gidince ışıkları yakıp yemleme yapıyorum.(sanırım bu olabilir sorun).Sabah 7buçuk ve akşam 7 civarı olmak üzere 2kez az miktarda yemleme yapıyorum.
    Cem arkadaşımın dediği gibi bir yağlanma yok fakat hava taşı koymadım.ışığı değiştirdim mavi renkli bir florasan aldım.
    İlgi ve paylaşımlarınız için teşekkürler.

11. model

model

Alabiliyorsan ayrı tanka alın.Sıvı vitaminle balıklar bir süre idare ederler balıklar sudaki mikroorganizmalarla falan beslendiğini duymuştum.Bu acemi tavsiyesi yanlış da olabilir

12. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    huh: huh: huh: huh:
    Tavsiyenizi anlayamadım.Balıkları niye farklı tanka alıyoruz.Akvaryumcudan alınan balıklar zaten ilk hafta hassastır.Aynı hafta içinde 2 farklı suyu kaldırmazlar.

13. model

model

Büyük balıklar yemi yemesin diye farklı tank dedim su farkına gelince büyük tanktan su alırsınız dediğim gibi acemi yardımı bu yanlışda olabilir

14. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Yavruları başka bir akvaryuma almanıza gerek yok eğer zarar verecek balıklar yok ise ana tankta.Işıklandırma sürenizi uzun tutarsanız yavrularınız oluşan yosunlardan veya yararlı bikroorganizmalardan beslenecektir.Ama yemleme tabiki önemli o yüzden siz balıklar uyandıktan sonra yemlemeyi deneyin.Belkide yavrular yeteri kadar yem yiyordur da farketmiyorsunuzdur...

15. ceno

ceno

İsim:
    Profil eksik
    Yaklaşık75 lt tank ve sadece yavrular var.Daha önce ki tavsiyenize uyup tankın ışığını yakmadan iyice hareketlenince yemleme yaptım ve yediklerini gözlemledim.Sanırım aç kalıp ölmelerinden korktum. :bilmem:
    Belkide yavrular yeteri kadar yem yiyordur da farketmiyorsunuzdur...
    Bu saptamanız da doğru sanırım çok sağlıklı ve hareketli görünüyor çocuklar :D
    umarım böyle devam eder...

16. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Sorunun çözüme ulaşmasına sevindim.Sağlıklı günler dilerim...

Sayfayı Paylaş