1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yavru verimi (Lepistes)

Başlığı 'Tatlı Su Üretme ve Yetiştirme' kategorisinde kolibasily tarafından 14 Haziran 2009 başlatılmıştır.

?

En fazla hangi şekilde sağlıklı yavru elde ettiniz? (Lepistes)

1. Yavruluk kullanarak

14,3%
  2. Ayrı bir yavru tankı

9,5%
  3. Bitkilendirlmiş ana tank

71,4%
  4. Bitkisiz rafya ve yapay bitki

4,8%
  5. Beyaz Kap

oy sayısı 0
    0,0%
  1. kolibasily

kolibasily

Arkadaşlar özellikle canlıdoğuran besleyenlerinizden, en fazla yavruyu hangi şekilde sağlayabiliyorsunuz?
    Malum bu işin en zevkli taraflarından biride çok sayıda ve sağlıklı yavru sahibi olmaktır.
    Şimdiden teşekkürler.

2. Kadr1maN

Kadr1maN

5) Beyaz kap danso:

3. kolibasily

kolibasily

Kadir bey nası bişeydir bu beyaz kap :bilmem:

4. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Beyaz kabım olmadığı için bol bitkili ana tankımda diyorum... :)

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  5. radenko

radenko

Yavru verimi derken yavru kurtarmak mı yoksa yavru büyütmek mi kastınız. Yavru kurtarmaksa burda yavruluk veya arkadaşları tavsiyesi beyaz kap kullanılabilir ben direk akvaryumdan alıyorum veya yavruluk kullanıyorum. Büyütmek ise soru benim akvaryumlarda akvaryumun 10 cm kısmında camla ayrılmış bir bölmede 15 gün baktıktan sonra diğerlerinin yanına alıyorum. Bölelikle hem su şartları aynı oluyor hemde ayırmış oluyorsunuz ve yavru kaybını azaltmış oluyorsunuz.

6. Kadr1maN

Kadr1maN

15 gün yeterlimidir ki Raif abi? Bu sürede ne şekilde beslendiklerini ve varsa yaptığın özel şeyleride bilmek isterim:)

7. radenko

radenko

15 gün yeterli bir süre Kadir. Beslemede çok farklı bir şey yok seravipanbaby kullanıyorum ben birde granül yemi ezerek veriyorum o kadar zaten yavrular boylanıyo ve kendilerini yakalatmıyo bir kaç günde diğerleride onlara alışıyo ve bir sıkıntı çıkmıyo.

8. kolibasily

kolibasily

Kadir bey şu an imkanlarım dahilinde aynı tankta damızlık ve yarulara bakıyorum. Yavruların saklanabilecekleri yerler mevcut.Yakalanmıyorlarda kolay kolay. Ama ben panik oluyorum yakalanacaklar diye. 15 gün süreyle yavruları fanusa alsak biraz büyüdüğünde ana tanka yerleştirsek olurmu??Bu arada fanusta filtre yada hava motoru bulunmuyor.

9. radenko

radenko

Havaların sıcak olduğu bu dönemde onu pek tavsıye etmem. Akvaryumun bir tarafına cam atıp orda kalsınlar.

10. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Ben bitkilendirilmiş tank diyorum. Ancak yavruluk ile de sayısız yavru aldım.

'Çekinik Genler' sağolsun, beni tekrardan canlı doğuranlara yaklaştırdılar. Bakalım bundan sonra neler olacak...
    Dilerseniz ankete ' Beyaz Kap ' önerisini de ekleyebiliriz :)

11. kolibasily

kolibasily

Türker bey beyaz kabıda ekledim ankete. Ama hala beyaz kabın ne olduğunu bilmiyorum :)

12. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Linki incelerseniz yeni bir öneri olan beyaz kabın lepistes üzerindeki etkisini görebilirsiniz. Gerçekten linkteki başlık ve devamı ilginçti. :)

Düzenleme: 14 Mayıs 2016
  13. kolibasily

kolibasily

Temel bey inceledim beyaz kabı :)
    Ama benim aklıma pek yatmadı açıkçası.
    Ben pet şişe alıp dibini kesip kadın çorabı geçirip, Ana tankta doğumu olmuş yavruları yakalayıp bu bölüme yerleştirmeyi düşünüyorum.

14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Abdullah hoca duymasın, benim de yatmamıştı zaten. :F :F

15. kolibasily

kolibasily

Sonuçta ben yeniyim abdullah beyin benden kat kat tecrübeli olduğunuda biliyorum. İşlem yanlış değildir belkide ama aklıma çok yatmadı sadece.
    Saygılar abdullah abi :)

16. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Abdullah'ın taktiğinin bence diğer güzel bir yanı yavruları kolayca toplayabiliyorsunuz.Bitkili akvaryumlarda bu dezavantaja dönüşüyor ne yazık ki.. Tüm yavruları aldığımı zannederken bir 2 hafta sonra hala yavru olduğunu görüyorsunuz.. Alırkende başka balığın yemesine sebep olabiliyorsunuz.. Yada yakalayamıyorsunuz yavruyu , öyle bir yerlere giriyor ki.. Yöntemler işe yarıyorsa her yol denenmeli bana kalırsa...

17. kolibasily

kolibasily

Peki bu beyaz kapta hava taşı olmadanda yavruların 10-15 gün büyüyene kadar kalma olasılığı bulunuyor mu?

18. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Kenan bey bence o konuyu baştan sona okuyun.. kaçırdığınız yerler sizi farklı düşünmeye itebilir ister istemez.O beyaz kap olayı balığı rahatça doğum yaptırmak için kullanılan bir yöntem.. zaten Abdullah bey'de resimlerle ve 2 tür balıkla bunu ispatlamış.. 2 hafta o kapta yavru zannetmiyorum dayansın.. Sürekli su tazelemesi ve yarı su değişimi yaparsanız yaşatırsınız ama sağlıklı yavru büyütmek istiyorsanız yoğurt kabından medet ummak yanlış olur..

19. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Beyaz kap yöntemi balık büyütmek için değil, yavruların hepsini kayıpsız alabilmek içindir, 10-15 gün dururmu demişsiniz, yavruları kapta bırakmıyoruz doğum bittikten sonra yavru akvaryumuna aktarılacaklar ;) kepçeyle yavru peşine koşmayasınız diye ;)

20. Molly_Oscar

Molly_Oscar

Ben tam 4 kere denedim bu tekniği ama sonuç alamadım... :bilmem: Bu tekniği yermek istemiyorum. Aksine, 4 defa deneyecek kadar beğendim! Abdullah Bey'e sonsuz teşekkürler... :cicek: :helalolsun:

Sayfayı Paylaş