1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yavrulatmada sayı mı tür mü önemli?

Başlığı 'Tatlı Su Üretme ve Yetiştirme' kategorisinde atlantisprensi tarafından 3 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. atlantisprensi

atlantisprensi

İsim:
    Volkan ERİKÇİ
    Dostlar 150-65-50 boyutlarında bir akvaryumum içinde 4 aylık 11 türden 61 Malawi cichlidim var. Şimdi üretim için bunların sayısını 25-30a düşüreceğim inşaallah. Peki üretimi tür sayısı etkiler mi yoksa balık sayısı uygun olduktan sonra tür sayısı çok önemli değil mi? Ne dersiniz?

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tür sayısının önemi büyük bu konuda. Tabi hangi 11 tür olduğuna bağlı olarak. Bu kadar karışık tür içerisinde üretim zaten çok sağlıklı olmaz. Ancak mesela mavi kobalt prenseslerin tek başına üremede sıkıntı çıkardığı görülür ve sarı prenses eklemesiyle yanlarına üremenin gerçekleştiği görülür. Bunu yakın zamanda Olcay'da gördük. Kısaca 11 tür ama ne tür ? kim kiminle yaşayacak ? Kime hangi üreme alanı kalacak veya bırakılacak mı diğerleri tarafından ? Bence daha geniş üzerine yazışılmalı.

3. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Volkan bey, beslediğiniz 11 tür ve boyları nedir ?

4. atlantisprensi

atlantisprensi

İsim:
    Volkan ERİKÇİ
    Sarı prenses, beyaz prenses, mavi imparator, elangotus ornatus, auratus, sarı imparator, taynalatus, kenyi, azureus, iceman, gresheki.

5. dr_glicocalix

dr_glicocalix

İsim:
    Gökhan Emre ÇAÇAMER
    Biraz abartmışsınız sanki. Ayrıca imparator türleriyle özellikle beyaz prensesin beraber yaşamaları pek de olası değil diye düşünüyorum. İki tür de agrasif ve bölgeci bildiğim kadarıyla özellikle üreme dönemlerinde arlarında sorunlar yaşanacaktır diye düşünüyorum. Diğer balıklarınızın uyumu konusunda pek yorum yapamayacağım çok fazla da bilgim yok onlar hakkında. Bir tek sarı prensesle ilgili bir ayrıntı verebilirim başıma geldiği için söylüyorum; eğer sarı prenses sayısı diğer türlerdekilerden çoksa diğer balıklarınız yiyecek yem bulamayacaklarından yeterli geleşimeyecektir. :D Bu bilgi kesin olmamakla beraber tecrübeyle sabittir.

6. atlantisprensi

atlantisprensi

İsim:
    Volkan ERİKÇİ
    Biliyorum biraz abarttık pala.gif Balıkları aldığım üretici arkadaşım ben daha küçük akvaryumda 40 balıkla yavru alıyordum diyince ben de alayım erkekleri çıkarınca o sayıya gelir diye düşündüm. Anlaşılan sayıyla birlkte türleri de azaltacağız. .Ş.

7. serhato

serhato

İsim:
    serhat sarp
    Cevap: Yavrulatmada sayı mı tür mü önemli?

Gökhan beyin dediği gibi benim beyaz prensesler de çok agresif :motz: tüm balıklarımı kovalıyor bölgesine geçirmiyor :uyari: sende bayağı tür varmış seni onları kesin azaltman gerek yoksa normalden düşük yavru alabilirsin

Sayfayı Paylaş