1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yeşil Karides

Başlığı 'Karides ve Salyangoz Forumu' kategorisinde taygun tarafından 20 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. taygun

taygun Guest

Yeşil Karides
    Caridina sp.

Özet Bilgiler:

Yaygın Adı: Yeşil Karides
    Bilimsel Adı: Caridina sp.
    Uzunluk: 2,5 - 3,5 cm.
    Isı: 21 – 26 C. Arasında yaşar. Daha yüksek ısıları dayanamaz.
    Su Parametreleri: uzun dönemde yumuşak – orta sert arası, alkali suya ihtiyaçları vardır. Asidik suda kesinlikle tutulmamalıdır.
    Beslenme: Alg ve balık yemi
    Orijin: Hindistan
    Larva Geliştirme Türü: Larva yumurtadan çıktıktan sonra bağımsız bir yaşamı oluyor. Yetişkinlerinin minyatür bir görünümünde. Planktonik Larval aşaması yoktur. Yumurtadan çıkan yavrular aşırı derecede ufaktırlar ve gelişimleri de o kadar yavaştır.

Detay Bilgiler:

Yeşil Karides, sıra dışı rengiyle Hindistan Cüce Karideslerinin güzel bir örneğidir. Aşağıdaki resimden de görülebileceği gibi, esas rengi parlak yeşildir ve dişilerinin sırtında beyaz bir çizgi vardır.Parlak yeşil renkle, sırtlarındaki beyaz çizgiyle ve tığ gibi ince yapılarıyla Koyu Yeşil Karides’lerden kolaylıkla ayrılırlar.

Bu karides eğer stres altında ise veya hasta ise vücut renklerini değiştireceklerdir. Sağlıklı olanları ise her zaman yeşil olarak yaşarlar. Yeşil Karidesler tropikal bölgeden geldikleri için su ısısı su süreliğine 20 C altında düşmemelidir.

Hali hazırda bu karidesin hangi türe ait olduğu belli değildir. Yüksek bir olasılıkla yeni bir türdür ve bu nedenle de bilimsel olarak tanımlanmamıştır. Caridina Babaulti’ye benzeyen anatomik özellikleri olmakla birlikte, net bir şekilde Caridina Babaulti değildir.

Bu türün Koyu Yeşil Karides ile çaprazlama ihtimali olmakla birlikte, henüz bu konuda yürütülen bir deneme yoktur. Kırma türler yetiştirmekten uzak durmak için bu karidesleri Koyu Yeşil Karideslerle aynı ortamda bulundurmamak lazımdır.

Kaynak:http://www.petshrimp.com/greenshrimp.html

Saygılar

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tamer abi, inan bu güzel başlıkların altına mesaj yazmakta zorlanıyoruz. Hep paylaşım için teşekkür oluyor. Söylenecek fazla söz yok, tekrar teşekkürler. naz:

3. taygun

taygun Guest

İlgin için teşekkürler Temel Hocam.

Bu arada, avatarın da çok güzel olmuş. Tebrikler. em34:

4. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Tamer abi yumuşak suda bulunmasının sakıncası nedir acaba ? benim akvaryumlarımın suyu mecburen asidiktir, ben yeşillere bakamayacakmıyım :(

5. taygun

taygun Guest

Merhaba Emrah,

Aynı şeyi ben de Hatay'daki Murat Bey'e sordum. Farketmez dedi. Ben aldığım karideslerden 10 tanesini yumuşak suda ve 10 tanesini de midye kırığının bulunduğu akvaryuma koyacağım. Bakalım nasıl bir sonuçla karşılaşacağız.

Başka bir kaynaktan bilgi bulursam buraya yazarım

Sayfayı Paylaş