1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yellow ve Naso tang mecburi ekleme (Hayırlısı bakalım)

Başlığı 'Hastalık/Parazit Tanı ve Tedavileri' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 26 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selam arkadaşlar,

Rica ve mecburiyet üstüne revire dönen akvaryumumdan gelişmeler. :D

Dünden itibaren gelişen ve gerçekten beni şaşırtan,bunun sonucunda benim akvaryuma mecburi eklenen yellow tang ve naso tang balığından söz edeceğim. Yaklaşık olarak 1,5 yıldır birlikte 2.750 litrelik akvaryumda 3 yellow 1 adet purple tang mutlu mesut yaşıyorlardı. Taki düne kadar.Dün purple tangin aşırı şekilde Yellow tanglerden birini kovalamaya ve ciddi hasar vermeye başladı. Daha enteresan olan ise, resmen diğer yellow tangleri yardıma çağırıp linç kampanyasına onlarıda dahil etti. Balık aşırı hırpalandı. Akvaryum çok büyük ve yakalaması ciddi sorundu. Ama başka çarem kalmadı ve yakalmak zorunda kaldım. Büyük uğraşlar sonunda ve biraz da diğer balıkların aşırı ona karşı tepkileri balığı kayaların altından çıkarmaları sonucu yakaladım.

Balığın hali:

Link kırık.

Bu konuda beni asıl şaşırtan diğer yellow tanglerin kendilerinden daha büyük ve onlara üstünlük sağlamış balığa hırpalanmasına ramen ilk etapta karışmazken, tahrik etmez saldırmazken, adeta purple tang balığının yardım davetine evet diyerek inanılmaz saldırılara başlamalarıdır. Irkına ihanet eden bu yellow tangler beni şaşırttı.

Kırık link;

Balığı mecburen eve getirdim ve akvaryuma adapte ettim. Durumu çok ağır. Renk bembeyaz, gözler puslu. Akvaryumda bildiğiniz gibi çok büyük bir naso tang var. Mülayim bir balık aslında. Ama o da kafayı takar akvaryuma sokmak istemese sabaha çıkmayabilir... Bu balıkla ilgili gelişmeleri paylaşacağım.

Rica üstüne hasta misafir naso tang:

Link kırık

Naso tang ise, bir arkadaştan kapkara olmuş, sağa sola çarpan ve akvaryumdan elle alınacak kadar yarı baygın, yem almayı kesmiş bir naso tang balığıdır. Bu balıkla birlikte akvaryumda yaşayan diğer balıklarda hiçbir sorun yokken naso tang bu hale gelmiş. Açıkcası sebebleri çok fazla olabilir.

Sumpa koyuldu mecburen, çünkü fotoğrafta görüldüğü gibi türdaşı benim naso var akvaryumumda. Yanına koymak sonuna imza atılması anlamına gelirdi. ;)

Tüm gelişmelerini paylaşacağım.

Saygılar...

2. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Yellow tang mecburi ekleme

Abi balığın durumu kötü. Ama senin ellerinde inşallah şifa bulacak. Revir benzetmesine de çok güldüm. ALLAH yar ve yardımcımız olsun. Gelişmeleri başlık altında paylaşırsan memnun oluruz.

Saygılar...

3. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Hocam çete saldırısı gibi olmuş biraz.

İnşallah düzelir.

4. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Yazık olmuş güzelim balığa. Haracını vermemişmi ne diye darp etmişler garibi. İnşallah düzelir

5. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Temelim .hiç kendini yorma benim bir tanıdıkta 500 lt akvaryum var :heyo:

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Senin tanıdık bana yabancı gelmedi abi, adı Teoman Cimlikaya mı ? :D

Tanırım ve severim kendisini. kalp:

Ne dersin Teoman abi naso tekrar hastalanmış düzelir mi? Yellow tang iyileşir mi ?

Abi canlı yayın iyileştirme operasyonları yapacağım bu açıdan ben de kalmaları daha iyi. Balıklar açısından ise sanırım çok daha iyi. :D Zira Kartal suyuna yabancı bunlar. Hiç olmassa benim akvaryum % 60 Kartal. :D

7. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Hocam balık bugün gördüğüm kadarıyla epey bir toparlamış kendini Maaşallah. naz:

Canlı yayını da sabırsızlıkla bekliyoruz. ;)

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Arkadaşlar,

Balıklar geleli 3 gün oldu. Gelişmeleri videodan izleyebilirsiniz. Kısaca anlatım gerekirse, yelow tang gayet iyi durumda yem alacak kadar güveni ve hali henüz yok, ancak hareketlenme başladı. Kayalar üzerinde yosun araştırması yaptığında ve yediğinde daha kesin emin olacağız. Şimdilik gayet iyi gidiyor. Tahminimden daha iyi.

Naso tang ise, renk biraz açıldı ve sump içinde aslında stres yapacağı ve zaten yem almadığından işimiz daha zordu. Ancak yem almaya başladı, videoda görülmektedir. :basardim:

Buyrun; pala:

[GOOGLE]-7108348237206910101[/GOOGLE]

9. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Bunca yorgunluğun üstüne bu sevindirici haber iyi geldi hocam.

İnşallah tez zamanda tam olarak sağlıklarına kavuşurlar.

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Altıncı günün sonu... :cicek:

Saygılarımla...

11. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Temelim anlaşıldı balığı vermiceksin sen bari şu fon müziğinden bir cd yapta onu ver :heyo:

12. U.Uçar

U.Uçar

İsim:
    Ufuk UÇAR
    Maşallah tanglar kendini kurtarmış, palamut gibi olmuş. em34:

13. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Ben demiştim bu balık senin elinde iyileşir diye abi. :D Tekrar tebrik eder balık kardeşe de bir defa daha geçmiş olsun dileklerimi iletirim :D

Bu arada müzik te damar ha . Abi bu müziğin ismini, adresini vs. vs. herşeyini istiyoruz :D

Saygılar...

14. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Hey Maaşallah balık kendine gelmiş. naz:

Hocam gayretin için ayrıca tebrik ederim. :helalolsun:

15. y.asar

y.asar

Arkadaşlar selam,

Ben de aranıza yeni katıldım. Ben de deniz akvaryumu kurmaya çalışıyorum,yardımlarınızı bekliyorum. Hacam akvaryum gerçeten çok güzel olmuş ve balık kendini baya toplamış.

16. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.

Kurmak istediğiniz deniz akvaryumu hayırlı olsun. Başarılar dilerim.

Balık için düşüncenize teşekkürler, bana ayit değildi rica üstüne misafir etmek ve elimizden geldiğice sağlığına kavuşması için elimizden geleni yapıyoruz. Ama kalacak sanırım.

Bu gün soğanda yedi sırtı yere gelmez. :D

17. omerv

omerv

Helal olsun Temel abi :helalolsun:
    Ellerine sağlık Valla sanki bu balık öyle bir rahatsızlık qeçirmemiş gibi gözüküyor.

Bu arada bende istiyorum abi o müziğin bilqilerini... :)

18. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ömer, şarkının adı 'Ağlıyorsam yaşıyorum' Gülden Karaböcek. Yellow tang yeni pozlar verdi size. Aslında yeni video çekmek lazım, çünkü artık bana hareket bile çekmeye başladı. :basardim:

Balığı bankadan çok kötü durumda getirdim açıkcası, bu kadar kısa sürede iyileşmesi ve üstüne üstlük 2 yıldır su değişimi yapılmayan akvaryumda düzelmesi üzerine çok yorum yapmak gerek. Ama bazen susmakta çokşey anlatır. ;)

Video.

Saygılar...

19. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Abi sen veterinerliğe başlasan :helalolsun:

20. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Çoğu veterinerden daha bilgiliyiz zaten,onlar bizden öğrensin :)

Sayfayı Paylaş