1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yem Bitkileri ve Yararları

Başlığı 'Akvaryum Yemi Araştırma Portalı' kategorisinde DuncaN tarafından 4 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. DuncaN

DuncaN

Midye, su piresi ve kan kurdu kolay sindirilirler .Aynı zamanda balıklarınıza enerji ve hareketlilik kazandırır.
    Bu besinler temel doğal besinler olarak adlandırılırlar.
    Fesleğen ise balıklarınızın genel sağlık durumunu güçlendirir,
    Melek otu stresi azaltır
    Anason iştah açar ve sindirimi kolaylaştırır.
    Vitamin bakımından zengin olanlardan diğerleri ise havuç ve kırmızı biberdir.Bu iki sebzenin içindede karoten diye bir madde vardır bu madde sayesinde balıklarımız göz alıcı renkleri olur.
    Bugday ürünleri ve bugday kepeği yemleri karbonhidrat ve lif açısından zenginleştirir.
    Ispanak ve ısırgan otu mineral ve temel elementler içerir .Balıklarınızın canlılığını arttırır.Böbreklerinin iyi çalışmasını sağlar ,stressi azaltır,kabızlığı önler.
    Spiriluna algleri besin değerleri açısından çok önemlidir.Pek çok sayıda vitamin mineral ve eser elementlerinin alınmasını sağlar.
    Soya fasülyesi bol oranda protein ve hastalığa karşı direnci arttıran lesitin maddesi içerir.

2. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Ynt: Yem Bitkileri ve Yararları

Bütün bunları mikserde iyice karıştırıp un ufak ederek balıklara verirsek ağır gelir mi acaba ?

3. avşarbeyi

avşarbeyi

Hocam bence hepsini karıştırmak yerine bitkisel ürünler karıştırılabilir.Malumunuz diğerleri canlı yem kategorisinde ve ayrıca verilmeli diye düşünüyorum.

Bakalım Ufuk üstad ne diyecek?

Saygılarımla...

4. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur

Paylaşım için sağolasın Ufuk abi, yalnız bu kırmızı biber kafama takıldı. Bİzleri bile acısıyla kıvırtan bu biberler balıklara bir zarar vermezmi?

5. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Doğru söylüyorsun hocam canlı yemler gözümden kaçmış.. ;) Aslında güzel tarifler yayınlanabilir.Evet Ufuk hocam ahçı sizsiniz, bekliyoruz :)

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Muhammed, kırmızı biberden kasıt yakan küçük acı kımızı biber değil, Ufuk hocanın tavsiyesi yakmayan iri kırmızı biberdir.

Bu biber özellikle sarı kanaryalarda kuşu turuncu haline getirmek içinde yaygın olarak kullanılır.

7. DuncaN

DuncaN

Genel ev tarifi mamalarda bu bitkiler karıştırılarak kullanılabilir,Bitkisel kaynaklı olanlar uygun şartlar hazırlanarak yemlerimize karıştırarak veya emdirerek kullanabiliriz.
    Muhammet Ali arkadaşım, ben Can'ın söylediği biberi birde domatese benzeyen bir biber türü var bu ikiside tatlı onu kaynatıp kıyarak kullandım severek yiyorlar renk ve sağlık açısından katkısı oluyor.
    Öte yandan pul biberi yani senin kasteddiğin şeyi kullanmış bir dostumuzda yok değil (bettalar ali) lepisteslere pul biberi lahmacuna eker gibi ekmiş sonuç iyi oldu diyor fakat ben denemedim malum onların hazırlanış yerleri ve şartları değişik olabilir,ama sen memleket olarak uygun oldugundan katkısızını bulursan deneyebilirsin.
    Bu acı balıkları yakarmı bilmiyorum ama bence yakmaz bizim anladığımız tarzda tat alma duygularının olduğunu düşünmüyorum açıkçası.
    İsterseniz bunuda Abdullah hoca anlatsın :).

8. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Ufuk abi,bilgiler için teşekkür ederim.Ispanak,marul,yeşil biber(tatlı)ve salatalık denemelerim oldu.Balıklar kavga ederek yediler.Haftanın üç günü yem yerine salatalık veriyorum.

Sayfayı Paylaş