1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yem ve Katkı Tavsiyesi

Başlığı 'Tuzlu Su Kimyası ve Ekipman Portalı' kategorisinde lcturkey tarafından 7 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Arkadaşlar merhaba,

Yeni aldığım balıkları biliyorsunuz.Balıkları alırken ufak bir paket açık yem aldım ama uygun mu bilmiyorum.Akvaryumum için gerekli olan katkı maddeleri ve en uygun yem sizce ne olabilir ? Temel abi KH'ı yükselterek coralin alg oluşumunu hızlandıracağız demişti ama bu hızlandırma katkı maddedi ile mi olacak yoksa başka bir yolu var mı sizlere danışmak istedim.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Yem ve Katkı Tavsiyesi

Selam tuzlu suyun yeni neferi, toka:gif

Temel abin öyle demişse sen danış gene ne olur ne olmaz. :F Levent öncelikle coralin alg kaplanması zamanla olacak bir durum. Sadece kh değeri değil, dengeli bir kh değeri ve tabiki kalsiyum ilavesi yapılacak. burda:gif

Sana tavsiyem her hangi bir yerde okuduğun eser element takviyesi yapılmalı gibi yazıları dikkate almamandır. Senin akvaryumunda mevcut su değerindeki elementleri tüketecek hiçbir canlı bulunmamaktadır. Yoğun reef akvaryumları için geçerli olan bir ilavedir onlar. Tabi her elementi test kitleri ile ölçmek gerek. Sana gerekenler sadece ve sadece reef buffer ve yakıcı kostik olmayan kalsiyum. Bunların dışındaki elementlerden uzak dur. Eğer ilerde xenia kaplatırsan akvaryumu iyot ilavesi gerekir o da dediğim gibi çok ilerde. burda:gif

Teoman abinin tarzı farklı mesela o akvaryumdaki 8 elementi haftalık titizlikle ölçer ve damla damla akvaryuma ekler. :F Sor bakalım ne diyecek bu konuda. burda:gif Benim ise test kitim hiç olmadı. saat:gif

Yem konusunda kendini serbest bırak, önemli olan sıradan yemleri yiyen seçici balıklara sahip olmak değildir, elini koparacak iştaha sahip fayda sağlayacak her gıdayı kabul edecek balıklara sahip olmaktır. Kibar yetiştirme ve elini korkak alıştırma. :hepiniziseviyorum:

Yem konusuna gelince balıkların yem seçecek tür değil ama tek yem de yetmez, hele ki üretim hedefliyoruz madem senle birlikte ilerde hiç yetmez. Karides, kalamar, ara sıra artemia bunlarla birlikte elimizin altında kaliteli kuru yem olmalı. Ben kuru yem olarak Spectrum Thera+ A ve Tetra bits öneririm. Bits hafif fosfat içerir dikkatli kullanılmalı. Yine çok güçlü bir yem olan Sera kril tavsiye ederim. O da yine iki günde bir öğün verilmeli fazlası ağaca tırmandırır.

3. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Yem ve Katkı Tavsiyesi

Üstad sen gerekenleri söylüyorsun. Bu tür başlıklar sayesinde biz de bilgileniyoruz çaktırmadan. :D

4. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Yem ve Katkı Tavsiyesi

Selamlar .Levent Nls den başka yem kullanma ,birde tetra bits ,katkı olarakta deniz suyu kullandığın için her türlü katkı bilmem kaç çeşit içersinde mevcut o yüzden ilave edeceksen su ilavesi yaparken trace element yazan türde (yani bütün elementlerin karışımı gibi bir şey ) bunu kullan ,istiyorsan kalsiyumda kullanabilirsin ,alacağın katkı maddelerini toz halinde alırsan daha ucuza gelir.Temelim bu arada pazar günkü Hürriyet gazetesinde okudum Bayrampaşada kurulan dev akvaryuma suyu 600 ton civarı yanlış okumadıysam arslanım marmaradan alıp koyacaklarmış elin Fransızına referans olduk (biz kullanınca olmaz onlar kullanınca helal olsun zihniyet bu ) :heyo:

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Yem ve Katkı Tavsiyesi

Fransızlar araştırma yaparak konuşur ve düşünceleri devreye sokar. Sen bizim akvaryum platformlarındaki sahte kimyagerler ile karıştırdın sanırım. burda:gif Gün ola devran döne Teoman abi sen, ben 6 yıldır Marmara sahilden rahat rahat su alıp eve geliyoruz ama yakında su almaya gittiğinde tanıdık hobicileri göreceksin merak etme. Ancak bizler o zaman bu platformlarda olmayacağız. burda:gif

Ben evde angel balıklarıma kavun yedireceğim, sessiz ve sakin. :hasta:
    Kimse de ilk doğal Kartal Marmara suyuyla deniz akvaryumu kurup kullananları ve tabi bunu anlatmak için kıçını yırtanları hatırlamayacak bile sen keyfine bak. :hasta:

Sayfayı Paylaş