1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

YENİ BALIK SATIN ALIRKEN

Başlığı 'Genel Balık Konuları' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 2 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selamlar.
    Akvaryumcularımıza yeni parti balık ve omurgasızların geldiği günlerin birine denk geldim. Hobici arkadaşların bu hızına ve çok çabuk karar vermelerine hayretle şahit oldum. Kolideki canlılar daha akvaryumlara yerleştirilmeden kolideki balılara üçer,beşer talip olmalarına şahit oldum. Kolideki bir balığın sağlık durumunu orada anlamamız mümkün değildir. Balık stresli ve kolideki amonyak patlaması yüzünden yarı baygın bir şekilde satın alınıyor. Esnafın yanında da bu duruma müdahale etmek gerçekten çok güç. İnanın bu yüzden çok kayıp veriliyor. Bu canlıların doğadan toplandığını unutmamak gerekir. Lütfen canlılarımızı akvaryumcumuzda bir hafta gözlemledikten sonra alalım.Bazı canlıların çok nadiren geliyor olması hemen alınmasını haklı çıkarmaz. Bizim bu şekilde canlılara talip olmamız,esnafı kaliteli ithalat yapmaya yönlen dirmez. Bazı tecrübeli hobiciler hem karantina akvaryumları olduğundan hem de çok fazla su değişimlerine uğramamaları için koliden satın alabiliyor. Bazı hobiciler ise sadece kolide fiyatı daha ucuz olduğu için satın alıyor. Akvaryumcumuzun suyuna alışmış (oturmuş) bir balığın fiyatının daha pahalı olduğunu söylüyorlar. Çok yanlış bir fikir. İyi bir esnaf bunu yapmaz. Hobici arkadaşların bu konuya özen göstermelerini rica ederim.

2. p1azma

p1azma

İsim:
    Girilmemiş
    Ynt: YENİ BALIK SATIN ALIRKEN

tamamen haklısınız :eek:

Sayfayı Paylaş