1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yeni akvaryum kurmayı planlıyorum biraz yardımcı olurmusunuz

Başlığı 'Tatlı Su Hobiye Başlangıç Portalı' kategorisinde kizilofke tarafından 3 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. kizilofke

kizilofke

Öncelikle herkese iyigünler.ben 160 lt ile 200 lt arası bir akvaryum kurmayı düşünüyorum.edindiğim bilgilere göre bu hacimde bir akvaryumda sp yada demosoni yi 1e 4d olarak besleyebilir mişim
    peki 80*40*50 lik bir akvaryumun tahmini fiyatı nedir?(mobilyasız)
    Bu hacimdeki bir akvaryuma dış filtre gerekir önereceğiniz br marka ve bi fiat aralığı varmıdır?
    Isıtıcı ile ilgili ne soylemek istersiniz tavsiyeleriniz ve mümkinse yine fiyat aralığınız
    Konuyu yanlış yere açtıysam yada herhangi bir şeyde yanlışlık yaptıysam özür dilerim

2. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    60-70 lira cam,25-30 lira aydınlatma,20-25 lira ısıtıcı,90-100 lira dış filtre tutar sayın kizilofke.

3. kizilofke

kizilofke

Verdiğiniz fiyatları toplayınca ortaya 225 tl gibi bir fiyat çıkıyor bana önerilen bir dış filtre vardı ex 700 sırf onun fiyatı 150 tl di sizin onerdiğiniz fiyatlar bana uygun geldi peki bu fiyatlara malzemelerimi temin edebilceğim bir yer varmi istanbulda oturmaktayım.

4. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Portala hoş geldiniz sayın kızılöfke, profil bilgilerinizi girerseniz size daha iyi yardımcı olabiliriz. Akvaryum fiyatları camın kalitesi, işçiliği ve kullanılan mazlemelere göre değişir. Bahsettiğiniz ölçülerde bir akvaryumu 50TL'ye de 150 TL'ye de alabilirsiniz. Bu durum dış filtre, ısıtıcı ve diğer malzemeler içinde geçerlidir. Ama iyi bir araştırma yaparsanız uygun bir şekilde hepsini temin edebilirisiniz. Girdiğiniz bu hobi yolunda size başarılar dilerim.

5. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Filtre için "dış filtre" diye forumda arama yaparsanız birçok öneri ve fiyat göreceksiniz.Isıtıcıya her halukarda en az 20 lira vereceksiniz.Akvaryumu ve aydınlatmayı kendin yap(diy) proje olarak değerlendirdim.

6. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Oktay bey öncelikle aramıza hoşgeldiniz
    Akaryumdan tutunda dış filitreye kadar kendiniz yapabilirsin hem maliyet konusunda hemde verimlilik konusunda eminimki tatmin olacaksınız . Eğerki dış filitre yada filitrasyon için illaki hazır alayım derseniz akvaryumunuzun en az üç katı ağırlığında olmalıdır yani saatteki su kapasitesi üç katı büyüklüğünde olmalıdır ...

7. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Oktay bey, akvaryumun maliyeti 50 - 60 arası.
    Isıtıcı 20-25 lira arası /SERA ÖNERİM\
    Dış filitre 110 - 130 arası /DOLPİN c-1300 ÖNERİM\
    Dış filitreyi önerdiğim gibi alırsan şelale başlıklı oluyor havalandırma masrafından kurtulursunuz.
    fiyatları aralıklı verdim. Hangi balıkcının hangi fiyata satacağını bilmiyorum. Bu fiyatlar normal ve maximum fiyatlar.

Başarılar dilerim.

8. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Isıtıcı olarak sera yerine Atman'ın BT serisini öneririm.Suya tamamen daldırılıyor,su azaldığı zaman kendisini otomatik kapatıyor(tatildeyken benim için çok yardımcı bir özellik olacak).

9. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Valla fiyatlar şehirden şehire , hatta semtten semte değişiyor. Size tavsiyem piyasayı iyice araştırdıktan sonra kesenize uygun bişeyler kurmanızdır. Hayırlı uğurlu olsun. ALLAH yardımcınız olsun.

Saygılar...

10. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Gerekli bilgileri arkadaşlar vermiş.
    Ben de yinede ekleyim.
    Profesyenel bir akvaryum(aksan):80 tl
    Isıtıcı(atman 200 Vat tavsiye ederim):22 tl
    Dış filtre dolphin c700(Çok rahatlıkla yeter):100 tl.

Tabiki daha kum,aydınlatma vs. var.

Sayfayı Paylaş