1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

yeni akvaryum kurulumu hk.

Başlığı 'Malawi Cichlid Forumu' kategorisinde captainclaw tarafından 10 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. captainclaw

captainclaw

İsim:
    Hasan Saraç
    Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2 aydır malawi cichlid besliyorum. Akvaryummum 46 lt. Bir çok kaybım oldu. Şu an 4 balığım kaldı. Onlarda hasta gibi. Şimdi akvaryumumu değiştirmek istiyorum. aklaşık 70-80 lt lik bir akvaryum. Mevcut akvaryum suyunu kullanmalımıyım? Suda parazit var gibi zira bir çok balığımı bu suda kaybettim. Ne yapmalıyım. Beslemeyi düşündüğüm balıklar 2 sarı prenses,2 mavi prenses,2 yunus,1 beyaz prenses. Önerileriniz nelerdir?

2. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI
    Öncelikle geçmiş olsun. Eğer şu anki suyunuzda problem varsa yeni akvaryumunuzda kullanmamanızda fayda var.

Yanlız belirtmeden geçemeyeceğim. 70-80 lt bir akvaryum beslemek istediğiniz tür için çok küçük. Beslediğiniz tip balıklar için en azından 1m'lik bir akvaryum kurmanızda fayda var. Ve yine bu balıkların yaşadığı ortam hakkında bilgi sahibi olup en uygun kuşalları sağlamanızda fayda var diye düşünüyorum.

3. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Almak istediğiniz akvaryum küçük, şu an bakmakta olduğunuz akvaryum ise çok ama çok küçük... Başka bir konu başlığında da akvaryumunuzda yosun oluşumu ile uyumlu durumları dile getirmişsiniz... Bu kadar küçük ancak sayıca fazla balık içeren akvaryumlarda nitrat kısa sürede patlar ve önce yosun oluşur ve sonra da balıklarınız ölmeye başlarlar...

Haftalık su değişimlerini aksatmayınız ve kendinize büyük bir akvaryum alınız...

4. captainclaw

captainclaw

İsim:
    Hasan Saraç
    akvaryumda boyuna ölçümü yoksa lt mi önemli ?

5. captainclaw

captainclaw

İsim:
    Hasan Saraç
    Bir soru daha,

Sayıyı azaltasam yinede akvaryum küçük mü kalır ? Toplamda 5 balık beslesem mesela?

6. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Balıkların boyutu ile de alakalı bu sorunuz.Yavru balık almayı düşünüyorsanız şu an için sorun olmaz ama ileride balıklarınız büyüdüğünde birçok sorunla karşılaşırsınız.Litre mi boy mu derseniz enleri eşit,boyu 100cm yüksekliği 100 cm olan bir akvaryum yerine boyu 200cm yüksekliği 50cm olan bir akvaryum çok daha iyidir beslediğiniz balıklar için.Çünkü bu balıklar dikine değil yatay hareketi severler.Yani anlayacağınız litre mi uzunluk mu karşılaştırmasının cevabı besleyeceğiniz balık türüne göre değişir.

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selam Hasan Bey;

Öncelikle ilk sorduğunuz soruya yanıt arayalım çünkü güzel bir soru. Akvaryum boyumu önemli, yoksa su hacmi mi ?

Tabi doğal olarak akvaryum boyu büyüdükçe hacim artar. Ancak akvaryumun boyunun büyütülmesi demek uzunlamasına olan ancak derinliği ve yüksekliği olmayan az hacimli akvaryum iyidir demek değildir. Balıkların tür ve büyüklüğüne göre yükseklik ve derinlik orantılı olmalıdır.

40 litre olan akvaryumunuzda çok uygunsuz türlerin, fazla sayıda olması belliki sizi de rahatsız etmiş. Ancak beslediğiniz türleri göz önüne alırsak, 70-80 litreye akvaryumu çıkarmak sizi malesef yine rahatlatmayacaktır. Diğer sorunuz olan sayı azaltmayla sorunun çözülüp çözülmeyeceğine gelince, balık sayısını iki yaptığınızı düşünelim.. .Türün ulaşacağı boy 15 cm ve üstü, iki balıkta olsa sorunsuz yaşayacak olmalarına ramen sizi memnun etmeyebilir. Çünkü önemli olan yaşamaları değil çok sağlıklı, canlı renklere sahip, üremeye istekli ve üst düzey yavru alımı olmalıdır. Bu açıdan örnek olarak, 70 litre akvaryum alacağınıza 130 litre almak sizi de zorlamayacaktır, ama getirisi yüksek olacaktır. ;)

Yaşadığınız hastalığa gelince, parazitten kasıt sanıyorum sürtünme, ani hareketler ve beyaz benekten söz ediyorsunuz. Stresten başlayan, su kalitesi ile biten şartlar sizin durumunuzu açıklamaktadır.

Hiç bir balık hastalandığı suda kuş üzümü yese iyileşemez. Filtrasyon ve su kalitenizi yenileyerek müdahaleya başlayabilirsiniz. Yüksek oranda su değişimi, veya tamamını değişmek faydalı olacaktır. Yeniden kurulan sistemlere sağlıklı bir akvaryumun filtresinden alınmış kirli ve yıkanmamış olan filtre malzemesini kendi filtre sisteminize dahil edebilirsiniz. Akvaryumunuza bakteri aşılanması ve daha hızlı biyolojik süreç anlamına gelecektir. Yemleme dikkatli yapılmalıdır. Balıklarınız yem alıyorsa sarımsak yine size destek olacaktır.

Geçmiş olsun...

8. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI
    Örnek olarak kendimi gösterebilirim. Şu anki akvaryumum 60x40x50(yükseklik). Geçen sene aldığımda bu akvaryum bana yeterde artar diyordum. Ve geçen sene 90 tl gibi bir para vererek almıştım. Şu anda bu akvaryum bana yeterli gelmiyor ve yeni bir akvaryum yaptırmak istiyorum. Şu anki akvaryumumu almak yerine o zaman 100x40x50 gibi bir akvaryum alsaydım şu anda böyle bir problemim olmayacaktı. Zaten akvaryum fiyatlarıda son zamanlarda çok uygun. 70-80 lt akvaryuma para verip ileride büyütmeye çalışmak yerine 100cm'lik bir akvaryum almanız daha mantıklı olur.

9. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Hasan bey; arkadaşlara bende katılıyorum. O ölçülerdeki akvaryumda kesinlikle sağlıklı bir şekilde cıchlıd besleyemezsiniz. Özellikle yunus gibi açık ve geniş alan isteyen bir türü asla. bak:

Malawi türleri için inceleyin.

Akvaryumunuzu büyütme şansınız varsa büyütün,yada akvaryumunuza uygun balık türleri besleyin.

Saygılar.

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  10. captainclaw

captainclaw

İsim:
    Hasan Saraç
    arkadaşlar haklısınız ancak akvaryumu koyduğum masa 100 cm müsait deği. 80 cm lik bile iki yandan 5 er cm taşmakta. Yani ev içerisinde yer problemim var. Dedeğiniz gibi akvaryum fiyatlaru uçuk değil. 100 cm lik almak isterim ancak nereye koyacağımı bulamadım.

11. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    75*60*55 bi akvaryum size uygun olacaktır ozaman.Maksimum fiatta 120 tl'dir

Sayfayı Paylaş