1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yeni Akvaryum

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde Desert Falcon tarafından 6 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. Desert Falcon

Desert Falcon

120 litrelik bir akvaryum aldım. 100*30*40.
    Gap 10 şelale filtre var.Saz,balansae,amazon,gül ve ismini bilmediğim bir bitki daha var.Ben bu akvaryumda sarı prenses üretmek istiyorum.Canlı doğuranlardan sıkıldım.Karideslerle beslenebilir mi sizce sarı prensesler ?
    Ya da başka tür önerileri olan ? Ben aslında astronot beslemek istiyorum ama en az 300 litre diyor her yerde.

2. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Cikletler bitkileri yiyorlar. Bu bitkileri yerler mi bilmiyorum ama ciklet tanklarında bu bitkileri hiç görmedim. Yemezlerse kendi tankıma hemen bu bitkileri eklerim pala.gif

Neden sarı prenses üretmek istiyorsun?

3. Desert Falcon

Desert Falcon

10 tane balansae yi görmüştüm sarı prenses akvaryumunda.Hiç birşey yapmyorlardı ama diğerlerini bende yiyecekler diye düşünüyorum.Bide kumları kazıp köklerini dışarı çıkarıyorlar ve btkileri oynatıyorlar.Ben önlem alıp etrafına taş koyacağım.

Üretmek istiyorum çünkü küçükten büyütmek istiyorum.Çok sevimli oluyorlar.Daha sonrada satacağım.Akvaryum hep gider mi yapsın bana.Biraz da geliri olsun dimi ama ?

4. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Bence yavrusu daha fazla para eden bir tür besleyin, eğer getiri-götürü dengesi problemse.

Ben harcadıklarından fazla kazanacağını sanmıyorum ama :heyo:

5. Desert Falcon

Desert Falcon

8 ay kadar büyüteceğim yavruları öyle satarım.Minikken 1.5 liraya vermem.Sizce ne olabilir o daha fazla para eden ?

6. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Discus var mesela fakat beslemesi ve üretmesi emek isteyen bir tür.

7. Desert Falcon

Desert Falcon

Yok ya o kadar profesyonellik isteyen bi tür istemiyorum.Satamam zaten ben burda onun yavrularını.Sarı prenses 120 litrede ürer mi sizce?

8. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Şahin kardeş eğer bu işi hobiden ziyade ticarete dönüştürmek istiyorsan, 120 litre de yüzü astarını geçer.

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Sarı prenses üret Şahin...Bir sen eksiksin zaten. :) Hedefinde 10.000 kuyruğunu sadece sallayan yavru almak olsun. Bu yavruları yalvararak bir paket yem karşılığında akvaryumcu abine ver... Oda kuyruk sallayan yavruları hobicilere satsın. Hobicilerin elinde amacı sadece kuyruk sallayan yavru almak isteyen bir hobicinin balıkları dolaşsın. Güzelim sarı ve turuncuya çalan renklerinin yerine gövdelerinde bolca kararmış gölgeyle gezen sarı prensesler yayılsın.

Gel sonra üretim ve yetiştirme portalına benim 10.000 sarı prenses yavrum var diye başlık aç ben mesaj bile yazmayayım. ;)

Yok diyorsan ki herkesin yavru aldığı sarı prenses yavruları gibi değil, 5 tane özel safkan süper durumda yavru alacağım...Başlık aç mesaj yazalım kutlayalım. canım.gif

Saygılar...

10. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    +10000...

11. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Sarı prensesten para kazanamassın Şahin aliye:gif

12. Desert Falcon

Desert Falcon

Tanesini eğer küçük getirrsem 1.5 liraya alırım dedi.Büyük getirirsen daha fazla fiyata olur dedi.Sarı prenses besleyenler hep 300 litrelerde besliyorlar. benim amacım üretip elden çıkarmaktı ama madem sağlıksız olacak guyruk sallayacaklar biz bu sevdadan vazgeçelim.

Emrah abi nerde kaldı karidesler aliye:gif :F

13. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Dur Şahin duuur gelecekler ama sabır işi bu iş, emin ol bir kaç ay sonra karidesten bıkacaksın :D
    bir iki hafta daha bekle karideslerin gelecekler.

14. Desert Falcon

Desert Falcon

Zaten biraz erteleyelim akvaryumunkini ödeyim sonra kargoya para veririm.1 ay sonra gönderirsin Emrah abi yada belki ben 2 haftaya ödemeyi yaparım akvaryumcuya aradan çıkar o ondan sonra sen gönderirsin.Unutmadan suyun %100 ü çeşme suyu oldu bugün.Başka türlü dolduramazdım.Şu an durum normal.Yok yani sorun hatta yerlerini beğenmiş keratalar anladığım kadarıyla.Fakat sorun olan ışıklandırma olacak ... Pencere kenarında 120 litre akvaryum acaba kapağına 20 W taksam yeter mi? Eğer bir daha su yeşerirse araya fon koycam o zaman bi florsen daha gerekir heralde.

15. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Şahin sen ne zaman hazırsan o zaman yollarım kargo işini dert etme ben hallederim, hediye karides gönderip birde kargo parası ödetmem sana can:gif

16. Desert Falcon

Desert Falcon

Bende hediye karides alıp bide kargo parasını ödetmem sana !!! Kargo parası benden.Neyse konuyu dağıtmayalım.Bugün balıklarımın keyfi çok iyi.Burda doğan lepistes yavrularını yakalayıp da yavru tankınayada yavruluğa koymayacaım.Orada büyüsünler.Kocaman akvaryum.

17. Desert Falcon

Desert Falcon

Aphanius Mento nasıl olurdu acaba ? huh:

18. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Emrah, bana da karides lazım yeni bitkili için. Hediye-ücretli nasıl uygun olursa bana da yollayabilir misin? toka:gif

19. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Hasan hocam Şahin sırasını savdıktan sonra sizede hediye ederim tabiki Son zamanlarda oldukça azaldılar biraz çoğalmalarını bekliyorum.

20. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Problem değil beklerim. Konya'da karides bulmak zor. Karides var mı diyorum yem veriyorlar. Diyorum ki canlı lazım abi :F

Tatlı su midyesi de lazım. Bulabilir miyiz? İstanbul'a tayin mi istesem ya hu .Ş.

Sayfayı Paylaş