1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yeni Bemba Akvaryumum

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde stewen tarafından 2 Kasım 2008 başlatılmıştır.

1. stewen

stewen

Fotoğraf:

Boyut (cm):100 x 40 x 50
    Kapasite (litre):200 lt
    Canlılar: 13 Adet Bemba

Malzemeler:Eheim 2217 dış filtre atman 300 w ısıtıcı atman 6 çıkışlı hava motoru

Akvaryum Bakımı:haftalık %20 Su değişimi

Kullanılan Yemler:Sera grana Gren

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Sera Aguatan Metilen Mavisi

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 15 Mayıs 2016
  2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ben her zaman söylerim, bir balığın gözlerine bakacaksın. Gözler çakmak çakmak ise, korkma sağlıklıdır. Koloni içerisinde dişi sayısı nedir acaba?

Agresiflik ne durumda? Balıklar çok sağlıklı görünüyor gerçekten.

Düzenleme: 15 Mayıs 2016
  3. brave_baris

brave_baris

İsim:
    Barış ALICI
    Ynt: Yeni Bemba Akvaryumum

Ben akvaryumunuzun dekorunu hiç beğenmedim.Doğallıktan uzak olmuş.Mercanları ve doğal olmayan şeyleri çıkarıp, onların yerine kaya eklerseniz daha iyi olur.Saygılar.

4. maroon_clown

maroon_clown

Mükemmel bir akvaryum, hayırlı olsun.

5. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Merhabalar, acaba metilen mavisini neden kullanıyorsunuz? Dezenfekte etme amacıyla metilen mavisi kullanıyorsanız!, yanlış bir uygulma içerisindesiniz, sizi bu konuda uyarmak isterim. Bunun dışında eksik birşey gözükmüyor. Dekor olayı tamamen kişinin kendi tercihine kalmış bir durum ve ayrıca dekorunuz göze hoş geliyor.
    Saygılar, keyifli paylaşımlar...

6. stewen

stewen

Merhaba doğal olmayan orada seramik fıçılar diğerleri hepsi Gerçek mercan oda suyun ph yükselmek için kullanıldı.

7. stewen

stewen

10D 3E oranında ve iyi dilekleriniz için çok tşk ederim ve agrasiflik yok koloni olarak aldığım için baskın erkeğe kafa tutan yok şimdilik.

8. stewen

stewen

Metilen mavisini akvaryumu ilk kurdugum zaman dezenfekte amacı ile kullandım, o kadar.Daha da kullanmayacağım.

9. stewen

stewen

Çok teşekkür ederim.

10. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Keşke ilk kurduğunuz zaman da kullanmasaydınız! Metilen mavisi kullanılmış bir akvaryumda denitirifikasyon olması yararlı bakterilerinin oluşması çok zor... Bence en kısa sürede %40 lık su çekimleriye suyunuzu tamamen değiştirin. Filtre malzemeleriniz değiştirin. Ha su değiştiremem diyorsanız aktif karbon kullanın!!!
    Saygılar...

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Akvaryum içerisinde fıçılar dışında doğal olmayan bir dekor malzemesi yok. Kullanılan mercan kayaları bence balık türüne uygun ve doğal. Fıçıların oluşturduğu mağaralar türün zaten ihtiyacıdır. Doğal değil diye üzülmeyelim, derhal aynı görüntüyü doğal olarak yaklayalım. :)

Tam doğallık isteniyorsa, benim hidistan cevizinden mağra paylaşımım, tüm doğallığı tamamlayacaktır.

Düzenleme: 15 Mayıs 2016
  12. taygun

taygun Guest

Tanganyika gölünde akvaryumdaki gibi mercanlar olduğunu duymadım. Bu tür mercanlar yerine salınım yapan kayaların kullanılması tercih edilebilirdir. Üstelik bu tür mercanların üzerinde sayısız sivri köşe bulumaktadır.

Saygılar

13. stewen

stewen

Vallaha dekor çok hoşuma gitmişti.Öyle yavru almak gibi bir niyetim de yoktu onun için göze hitap etmesini tercih ettim...

14. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

Balıklarınız sağlıklı gözüküyor, umarım sorun yaşamazsınız.Ancak bazı eleştirilerimi mazur görün.İlk olarak 200lt bir akvaryuma kum vs falan çıktıktan sonra 13 tane tropheus bence çok fazla.Tabi bu benim şahsi fikrim.Dekor konusunua gelirsek mercanı suyun phını artırıyor diye tutuyorsunuz o zaman mercan kırıgı kullanın.En incesinden bulabilirseniz çok daha iyi olur.Fıçı , mercan bana kalırsa bu tarz şeyler doğal durmuyor.

15. avşarbeyi

avşarbeyi

Aktancım,agresif türler diye biliyorum bu balıkları.Dolayısı ile sivri mercanlar balıklara zarar verebilir.
    Bir de uygun görürsen kaç lira ödedin balıklar için öğrenebilir miyim?
    Benim de troplara kafam yatmaya başladı.
    Saygılarımla...

16. sedat1907

sedat1907

BU balıkların bu tur dekora ihtiyacı yoktur bu balıklar keskin olmayan kayalarla daha kolay urerler bu dekor sadece tankınızın hacimini azaltır suyun sertlıgınıde piyasada satılan tanganıka salt la artıra bılırsınız mercanıda ince bir sekılde kumla beraber kulanın bence balıklarınız cok ciddi sekilde yaralana bılır bu balıklar cok hareketli sonucta boyle bır tankta kolini kurmak cok zor erkek balık bolge sahiplenmekte zorlanır tankın sagına ve soluna 2yuvarlak kaya parcası daha ıyı olur saygılar balıklar cok guzel

17. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Aktan hocam,göze hitab eden bi akvaryum kurmussunuz.
    Doğallıkmı görsellikmi bu konu uzar gider.Benim 300 litrelik akvaryumu ben begenen kişi görmedim.
    Sana güzelse sağlıklı balık beslemeler.

18. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    bir soru sora bilirmiyim bu balıklar hangi guruba giriyor.

19. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Tropheus bemba Tanganyika cıchlıd türüdür. ;)

20. cirol

cirol

Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Yeni Bemba Akvaryumum

Merhaba Aktan bey, akvaryumunuz için bir kaç yorum yapmak istiyorum umarım kızmazsınız.

* Akvaryumunuzun hacmi ilerde sıkıntıya sokabilir sizi.
    * İçinde bulunan fıçıyı bence çıkarıp yuvarlak hatlı taşları 2 ayrı bölge yaparak koyun derim.
    * Yem çeşitlerini arttırın.
    * Kullanmış olduğunuz yemi tavsiye etmem granur green suya attığınızda dikkat ederseniz şimme yapıyor buda balık için risk hazmetmesi açısından eğer şuan başka yem yoksa kullanmış olduğunuz yemi ufalayark vermeniz daha doğru olur.

Sağlıklı balıklar...

------------------------
    M.D.12

Sayfayı Paylaş