1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yeni bir tank daha

Başlığı 'AP Portal Blog- Üye Tank Tanıtımları' kategorisinde okan058 tarafından 13 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Arkadaşlar herkeze merhaba . Bugün eski bir arkadaşımla sohbet ederken Sivas dışından getitirdiği ve uzun zaman resif olarak kullandığı tankının ev taşırken kırıldığını ve daha büyük bir tank aldığını söyledi sonra evinin bodrumundaki eski tankına baktık . Tankın sağ yan camı kırılmış ve diğer camları sapasağlam duruyor ciziksiz Ben bu tankı almak istiyorum bizim memlekette sistemli akvaryum bulmak zor olduğu gibi tank özenle yapıldı ve on numara işçiliği var . Akvaryumun içinde kule sistemi var iki ayrı camdan geçiyor su ve ön camda üç adet delik var suyu ortak noktalardan topluyor . Akvaryumun ölçüleri 100 * 45 * 50 ölçülerinde bu tankın kısmen resmini çizdim bu tankın yan camını yaptırıp kullanmayı düşünüyorum ama kule sistemi üzerinde değişiklikler yapılması gerekiyorsa yan camı yaptırırkende onuda yaptırsam ....

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tank ölçüleri güzel Okan, akvaryum içindeki kuleye su alış delikleri file kaplanmalı yoksa balık kaçar. Sanırım o konuda hem fikiriz. Aslına bakarsan akvaryum içinde görüntüyü bozacak bir sisteme sahip. Akvaryum içinden o bölümü tamamen çıkarıp tabandaki deliğe 50.lik pimaş boru takarak suyu sumpa indirebilirsin kolayca. Hem hacim, görüntü daha güzel olur. Bizim akvaryumlar yıllarca o istemle çalıştı.

Sump olarak düşündüğün eski bir akvaryumun var sanırım. Sump olarak uyarlanabilir.

3. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Temel abi aslında bir camı kırık tankın . Tankı istediğim şekle sokabilirim . O camı arka cam yapıp dursoda yapabilirim . Tankı tam olarak ölçmedim ama tahmini ölçüler bunlar net olan tek ölçü 100 cm olması . Bu arada sump için eski akvaryumumu kullanıcam bu tankın ölçüleri 100*30*45 . Kuleyi bozarda durso yaparsam sumpa kule yapıcam ama yok bozmazda kuleyi kullanırsam sumpta büyük ölçüde yer olacak . Bu tankta herşeyi düşünüp acele etmeden tam ve eksiksiz bir kurulum yapıcam ...

4. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Temel abi birde refigum kurulumunu merak ettim aydınlatma konusu nasıldır yanılmıyorsam 24 saat aydınlatması var ?

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Refigium aydınlatması saat olarak kullananda var, saat kullananda. Sebeleri ise, refigiumda bakılan yüksek alglerin spor salmaması, ph değerinin sabit kalması sıralanabilir. 12 saat uygulamasında ph gözlemlenir ve yosunların gelişimine zarar veya (Sararma, çürüme) toplu ölüme yönelme yoksa 12 saat yakılabilir. Normal gün ışığı florasan yeterlidir.

Faydası göreceli bir konu refigium. Haz etmem fazla. Bir sabah bir bakmışsın yosunların hepsi ölmüş ve bütün bünyesindekini akvaryuma bırakmış.

Sayfayı Paylaş