1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yeni Dizayn!

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde erdal_kd tarafından 10 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. erdal_kd

erdal_kd

Balıklar piyasada yok. Hepsi bir deliğe girdi.

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ben bu fotoğrafı beğendim, derinlik oluşmuş akvaryumda. Derinlik görüntüyü çok daha cazip yapıyor.
    Tabi balık kepçesi olmayan dekorları tercih ederim. :D Kepçe niye akvaryumun içinde duruyor?

Şaka bir yana çok daha güzel olmuş ellerinize sağlık.

Düzenleme: 14 Mayıs 2016
  3. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    +1

Erdal, ellerine sağlık... Sanki hayal dünyasından bir sahne gibi... Muhteşem bir kare...

4. erdal_kd

erdal_kd

Temel abi beğendiğine sevindim.
    Dış motorun suyu çeken kısmının ucuna bir türlü bir aparat bulamadım. B alıklarımda küçük olduğundan korkuyorum çeker diye. Farkındayım kötü bir görüntüsü var ama bir aparat bulana kadar bu şekil kullanmak zorundayım.
    Saygılar.

5. erdal_kd

erdal_kd

Beğendinize sevindim Abdullah bey. :basardim:

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Erdal bey, iç filte süngerini geçirin boruya ve süngerin diğer alt deliğinide yine süngerle veya elyafla kapatın olsun bitsin. Hem artı temizlik yapar. Ara sıra temizlersiniz süngeri sorun çıkmaz. ;)

7. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Erdal bey filtrenizin su emiş borusunun aparatı filtre ile beraber gelmesi gereken bir parçadır.Eğer sıfır aldıysanız bunu mutlaka akvaryumcunuza söyleyin ve temin etsinler.Her dış filtrenin standart bir aparatıdır.Onu temin edene kadar bir balık kepçesi daha alıp bez kısmını kesip ağız tarafına gerip lastik bantla sıkı sıkı sabitleyebilirsiniz.

Akvaryumunuzun yeni dizaynı fena olmamış.Zaten aceleyede gerek yok.Zamanla o akvaryumun içi 10 defa değişecektir. :) Çok fazla batık süsü kullanarak akvaryumu çok daraltmışsınız.. Eksik suyuda tamamlarsanız daha iyi olur diye düşünüyorum.. Akvaryumunuzla orantılı aksesuarlar kullanarak balıklara biraz daha zemin kazandırabilirsiniz.Komposizyon olarak batık bir su altı görüntüsü oluşturmuşsunuz fenada olmamış elinize sağlık.. Zaten sizde zevk aldıktan sonra problem yok.. Eleştirileri doğal karşılayacağınızı ve yanlış anlamayacağınızı umut eder akvaryumunuz ve balıklarınızla keyifli günler dilerim..

8. erdal_kd

erdal_kd

Hocam sizden daha çok bilgiler alacağım.
    Teşekkür ederim verdiğiniz İlgi için. Bende bu komik görüntüden kurtulmuş olurum oyna: :heyo:
    Saygılar.

Lütfen Türkçe yazım ve imla kurallarına uyalım.

9. erdal_kd

erdal_kd

Volkan bey.
    Benim resimleri sergilememin yegane amacı hatalarımı benim göremediğim ve bilgisizliğimi başkalarının görüp bana bildirmeleri. Çünkü daha önce böyle bir akvaryum dizaynım olmadı. O yüzden her eleştiriye her yorumu olumlu karşılıyorum. Sizde gayet güzel bir yorum yapmışsınız teşekkür ederim verdiginiz bilgilere.
    Saygılar.

Lütfen Türkçe yazım ve imla kurallarına uyalım.

10. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Erdal bey;akvaryumunuz çok hoş duruyor. em34:

Akvaryumunuz kaç lt ve hangi türleri besliyorsunuz ?

11. erdal_kd

erdal_kd

Teşekür ederim Olcay bey .

Balıklar 3,4 cm boylarında. Türleri (4 Sarı Prenses) (2 Yaşayan Kaya) (3 Yunus) (5 Ahli)
    Akvaryumun Litresi 100lt denk geliyoRr. Balıklarım büyüdükten sonra eleme yapacağım şuan akvaryuma uygunlar ama ilerde sıkışacakları için eleme yapacağım.

Saygılar.

12. erdal_kd

erdal_kd

Arkadaşlar bir soru soracağım. En son dizaynımdan sonra ahliler akvaryum sanki kendilerinin miş gibi yaşayan kayalara ve yunuslara saldırıyorlar. Yer vermeme gibi bir olaymı var anlayamadım.
    Bilgisi olanlar cevap yazarsa sevinirim.

13. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Erdal bey,bu olanlar ufak kavgalar.Balıklar büyüdüklerinde kavgalar artacaktır.Sizi uyarmıştık,akvaryumun dekoruna gelince bakıldığın göz okşuyor olabilir.Ama tamamen doğallıktan uzak kalmış akvaryum.Volkan abinin dediği gibi 1 cm boşluk kalıncaya kadar dinlenmiş su takviyesi yapabilirsin.
    Örnek malavi akvaryumları

14. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Erdal Bey mükemmel olmuş. Bu halini çok sevdim. Okyanusun altından çekilmiş resimler gibi görünüyor. Derinlik görüntüsü vermeyi başarmışsınız. Tebrik eder , sağlıklı yavrular dilerim.

Saygılar...

15. erdal_kd

erdal_kd

Evet biraz daha büyüdükten sonra cinsiyetlerine göre bir eleme yapacağım balıklarda.
    Dekor olarak kaya bulamadım burada mecbur bu şekilde yaptım artık ilerde daha iyi bir dekor yaparım bilgi için teşekkürler.

Lütfen yazım ve imla kurallarına özen gösterelim

16. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Erdal bey;ahli ve yunus bir arada beslenmemesi gereken iki türdür.Ahliler akvaryumda kendisinden başka mavi bir balık görmeye tahammül edemediğinden sürekli akvaryumda kavgalar meydana gelir.Hatta bu kavgalar ölümle dahi sonuçlanabilir.Bir ikincisi ise;ahli erkekleri yunus erkeğinin gözünü korkuttuğu anda yunus dişileri ile çiftleşir ve ortaya kırma yunus yavruları gelir :hasta:

Yaşayan kayalar pek gözünün gördüğünden korkar balıklar olmadığından,birzaman sonra ahlilerin hakkından gelir.Ama ilerleyen zamanlarda yani balıklar büyüdüğünde mutlaka ahli yada yunus arasında bir tercih yapmanız gerekecektir.Yoksa akvaryumda huzur namına birşey kalmaz.

Saygılar.

17. erdal_kd

erdal_kd

Evet bende bunun bilincindeyim Olcay bey ama bukadar çabuk kavga edeceklerini beklemiyordum. Dekorları koymadan önce koloni halinde geziyorlardı ama dekorları koyduktan sonra hepsi biryere girdi. Hatta sanki orayı benimser gibi geleni kovalama peşinden gitme gibi olayları gördüm. Biraz daha büyüdükten sonra kesin yunusları ayıracagım.
    Saygılar.

18. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Akvaryum güzel, balıklar fotograflar için tutulmuş, kepcede içerisinde unutulmuş sanırım. :)

19. marıne

marıne

merhaba akvaryumunuzu cok beğendım. ışık tertıbartında nasıl bır lanba kullandınız? merak edıyorum floresan mı? led lanbamı?

20. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Florasanlar pek dayanmıyor. Su buharına florasan olmaması lazım.

Sayfayı Paylaş