1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yeni fikir ( Denemesi)

Başlığı 'Akvaryum Filtre Yapımları' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 17 Kasım 2008 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Arkadaşlar, Teoman abinin (Cimli kaya) akvaryumu üzerine bildiğiniz gibi bazı denemeler ve ekipman eklemeleri yapıyoruz. Tamamen doğal deniz suyu ile kurduğumuz akvaryum maşallah süper oldu. Yakında fotoğraflarını paylaşır inşallah. Fakat akvaryumu denemeler ve çalışmalar için serbest olarak bana teslim ettiğinden rahat durmuyorum. :)

Fakat en son balkonda sohbet ederken, bana akıntı motorlarının yaktığı elektirikten ve akvaryum içerisindeki görünümünden şikayet ediyordu. Asıl şikayeti kesin elektirik parası ya neyse. :D

Benim şöyle bir düşüncem var. Akvaryumun ebatları 150x 50x 50 bu ebata uygun, su borularından akvaryum şekline uygun kare şeklinde bir tesisat yapacağız. Bu sistem bütün şeklinde akvaryum tabanına oturacak. Sistemin uygun noktalarından bir çok su çıkışı yaparak, filtreleden gelen temiz suyu akvaryuma bu şekilde basacağız. Eğer alttan dağılım yapılırsa tabandaki tortuyu, pisliği daha rahat kaldıracağından sumpa veya filtreye yönlendirebiliriz. Bu sayede süper bir filtrasyon yapılırken, deniz akvaryumlarında sump içerisinde kullanılan devirdaim motorunu daha güçlü tutarak, akıntı motorlarını sistemden uzaklaştırıp, akıntıyı bu şekilde sağlayacağız. Akşam yetişirse, çizim ve fotoğraf paylaşacağım.

Görüşleriniz nedir. Sistemi en kısa zamanda paylaşacağım.

www.akvaryumportali.com
    Saygılar...

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ynt: Yeni fikir ( Denemesi)

Fikrin çizimi: Tabi kusura bakmayın. :)

Arkadaşlar, fikir budur. Ben çok güzel ve işe yarayacağını düşünüyorum açıkcası.

Sump kullanmayanlar dış filtreye uyarlayabilir.

Eksileri artıları neler sizce ?
    Saygılar...

3. tuyluoglu

tuyluoglu

Temel abi izninle bu konuda biraz ukalalık yapayım ;) buna benzerbir sistemi bir akvaryumda deneme şansım oldu, bi kaç hatadan sonra doğru şekilde uyguladım ve çok güzel sonuç aldım, dediğim gibi başta bir kaç hesapsız davranış oldu , şimdi burda o hataların toplamını görüyorum desem bana kızarmısın? sanırım tabi burda çok eksikte var biraz daha detaylı çizersen benimde daha detaylı eleştirme imkanım olacak. öncelikle çizimde emiş tesisatını göremedim, bide dış fitrenin gücüyle öyle sandığın gibi işe yarar bi akıntı oluşmuyo şimdiden söyleyeyim, eksileri sordun bende gördüklerimi söyleyeyim, öncelikle ana boru kesinlikle diğerlerinden kalın olacak bence ve motorda yaratmak istediğin akıntıya uygun olacak, çok bilmişlik yapmak istemem ama müşterimin akvaryumuna oceans motions bağladım ve 24 tonluk motorla yaptım bu işi , akvaryumun içinde 1 büyük baş hayvanı doyuracak yosun vardı,(bu tabir biraz kaba oldu farkındayım) motoru devreye aldıktan sonra akvaryumdaki yosunla beslenen canlılara nori vermek zorunda kaldım, kısmet olursa resminide koyarım resmen kayalar kürlendi, o yuzden temel abi en azından sana bu akvaryumu göstereyim kafanda daha net bi fikir oluşacagına eminim, saygılar

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Hakan eğer yayınlarsan inan çok seviniriz. Ben kendimce senin eksik gördüğün noktaları açıklayayım.

Öncelikle emiş borusu çizilmedi çünkü, zaten normal olarak 50'lik pimaştan su sumpa dönecek yani eksra bir işleme gerek yok. Zaten tüm sump sistemlerinde bu var.

Akıntı konusuna gelince yukarıdaki yazı içerisinde devridaim motorunun güçlü tutulması gerektiği yazılı. Deniz akvaryumları için bunu zaten şart olarak önerdim. Dış filtre ile akıntı elbet sağlanamaz, fakat dış filtre tatlı su akvaryumu için olduğundan akıntıya ihtiyacıda yok. Örneğin bitkili akvaryum düşün. Normal döngüsü yeter. yetmez diyen iç filtre kullanabilir.

Fotoğrafları muhakkak bekliyoruz. Çok merak ettim.

5. tuyluoglu

tuyluoglu

Abi ben deniz akvaryumu olarak düşündüm ve ona göre yorum yaptım.Yanlış anlaşılmasın :)

6. redrain

redrain

Bende merak ettim şimdi.

7. tuyluoglu

tuyluoglu

Fotografı çekip yollayacağım.Yanlız akvaryum yaklaşık 2 ton.Kısım kısım fotoğraflayıp yapıştıracağım buraya.

8. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya

Selamlar .
    Temelim çizdiğin resimde tesisatı akvaryumun tabanında yapmışsın elektirikler kesilince sen benim eve su bastırıcan anlaşılan.bu tesisatı akvaryumun üst tarafına sabitlemeliyiz diye düşünüyorum.Haksızmıyım? :heyo:

9. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur

Teoman abi borunun avarryum dışında kalan bir yerine vana taksanız diecem ama sizin olmadığınız zamanlar da yine tehlike de olucak. Çekvalf gibi bişeyler ayarlasanız.

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Teoman abi, işte bunu düşünemedim bak. :alkis: Az değilsin sen valla. Bu sorun abi evet çok haklısın. Bununla ben boşuna uğraşmadım o kadar. Dur bulacağız çözümünü elbet. Dipten temiz suyun gelmesi tüm tortuyu, pisliği kaldıracak. Bir çok avantajı olacak. Üst tarafa uygulama işi zaten basit, önemli olan bu şekilde çalıştırmak.

Fakat hatırlatalım dış filtre ile bu sorun yok.

Düşünelim bakalım.

Hakan, sen bunu uyguladım dedin. Sen bu suyun kesintide sumpa dolma sorununu nasıl hallettin ?

11. tuyluoglu

tuyluoglu

Emiş tesisatını motorun emişine monte edeceksiniz. Sumpun dışında da olabilir, içinde de farketmez. Kapalı sistem yapınca öyle bi sorun yok. illaki ben sumpa alacam suyu filtre edip öyle vericem akvaryuma diyosanız, çekvalf takmanız gerekiyor. Yanlız mororun öyle kolay mil kıran, kolay arıza çıkartan bir motor olmaması lazım. Kaliteli motor kullansanız bile, hem emiş hem veriş kısmına mutlaka vana takmanızı öneririm. Aksi taktirde motorda bir sorun olduğunda motoru değiştirmeniz gerekirse, atrafı ıslatmamanız mümkün olmaz.

12. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Hiç bir şey anlamadım şahsen. Hakan, emiş tesisatını motorun emişine bağlamaktan kasıt nedir?

Elektirkler kesilince su yine sumpa dönecek ve su taşacak. Cek valf tamam ama, motor emiş olayını anlamadım açıkcası. Fotoğrafları yayınladığında daha iyi fikir sahibi oluruz sanırım.

13. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya

Selamlar
    Motorun emiş olayı basış olayının tam tersi sonuçta benim evi su basacak . :heyo:

14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

:D :D
    Dur Teoman Abi, çözüm üreteceğiz elbet. Boşuna uğraşmam ben bilirsin. Cekvalf en kötü ihtimal kullanılır sorun yok. Evi su bastırmayacağım. Hele Hakan bir anlatsın ve görsel olarak yayınlasın yaptığı akvaryumu.

15. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya

Selamlar .
    Temelim ben şöyle bir çözüm ürettim.Kışı atlattıktan sonra bahara doğru 100*40*70 lik cama cam bir akvaryum yapıyoruz,altınada birebir yani 280 lt su alacak şekilde sump.dervirdaim motoru 6000 lik sicce, yanlız akvaryumda 2 adet delik olacak .akvaryumun tabanınada bu sistemi kuruyoruz.(reef centraldeki cloose up sistemin türkçe veryasyonu (ismini yanlış yazmış olabilirim).üsttede 8 *39 wat t5 .ne dersin suyu vede tuzu söylemeye gerenk yok aslanım marmara. :heyo:

16. tuyluoglu

tuyluoglu

http://www.oceansmotions.com/plumbingC4.htm buraya bi göz atın belki daha iyi anladınız daha sonra uyguladığım yerdefi fotoları yollayacağım nasıl çalıştığını göstereceğim. tek fark siz bunu oceans motions kullanmadan yapacaksınız

17. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Bu aletin fiyatı nedir Hakan ?

Çok güzel bir ekipmana benziyor.

18. tuyluoglu

tuyluoglu

sitesinde yazıyo sanırım yaklaşık 390 usd müşterim kendi getirtti 1 adet denedik sonuç süper, bizde yaygınlaşmadı henüz ama eminim yaptığı iş görüldükten sonra kullanımı artacaktır

19. legend

legend

Hakan bey bu aletin ne işe yaradığınıda biraz açabilirmisin sanırım bu konuda herkez bilgi sahibi olamayabilir bilgi açısından anlatırsan bilgi sahibi olmayanlarıda aydınlatmış olursun teşekkürler.

20. tuyluoglu

tuyluoglu

Bu alet hakkında şunu rahatlıkla söyleyebilirim. akıntı motoruna ihtiyaç bırakmıyo.. tabii yeterince güçlü 1 motorla kullanmak gerek ben havuz motoru kullandım motordan çıkışı 4 e bölüyo sonra istediğin kadar kendi içinde bölebiliyosun mesela ben 12 ye böldüm. sıra ile farklı kuvvetlerde akıntı sağlıyo mercanların salınımı o kadar doğalki görmeniz lazım

Sayfayı Paylaş