1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yeni Nano Akvaryumum

Başlığı 'AP Portal Blog- Üye Tank Tanıtımları' kategorisinde Ottoman tarafından 29 Kasım 2008 başlatılmıştır.

1. Ottoman

Ottoman

İsim:
    İhsan Garbioğlu
    Akvaryum Boyut:40x35x40
    Şelale Filitre:En büyük boy Jebo 508
    Protein Skimmer:Çin malı hava taşlı
    Taban Mercan Kumu 5 6 kilo civarı
    Canlı kaya 5 kilo Üzerinde Xenia var bir adette mushroom var

Resimlerini ekleyemedim bilmiyorum çünki yardımcı olursanız eklerim.Akvaryumu kuralı 1 aydan fazla oldu balık eklenmedi kayanın içerisinde bitanede yengeç çıktı kaya görünümünde bi problem olurmu bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler...

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Fotoğraf eklenmesi konusunda yardımcı olacak anlatım aşağıdaki linkte mevcuttur. Fotoğraf olmadan yorum yazamayız İhsan.

Yengeçlerin bir çok türü var. Omurgasızları armut gibi yiyecek olanları mevcut. Bence emin değil isen çıkarmalısın. Akvaryumun hayırlı uğurlu olsun. Ekipman gücünü, su hacmini göz önünde bulundurarak canlı satın almanı öneririm. Fotoğrafları eklersen daha güzel yorumlar gelecektir.

Düzenleme: 15 Mayıs 2016
  3. burberrysboy

burberrysboy

İsim:
    umut sayın
    Ynt: Yeni Nano Akvaryumum

Hayırlı olsun akvaryumun arkadaşım sağlıklı balıklar ekleyip keyifle seyretmeni dilerim ama sabrederek zoru başarmışsın zaten üstatlarımız doğru yolu gösterecektir muhakkak hoşgeldin diyorum bende.

4. Ottoman

Ottoman

İsim:
    İhsan Garbioğlu
    Gayet başarılı buldum ellerine sağlık.

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 15 Mayıs 2016
    TencoMelih bunu beğendi.
  5. burberrysboy

burberrysboy

İsim:
    umut sayın

gayet şık olmuş bence su güzelce oturuyordur, hem okuduğum ve bildiğim kadarıyla kayaların üzerinde oluşan hafif mor renk iyi kürlendiğine dair olumlu bir ipucu tekrar hayırlı olsun balık eklediğinde de fotoğraflarını bekleriz vene gibi hazırlıklar yaparak akvaryumu kurduğunuda anlatırsan eğer benim gibi yeni başlayan arkadaşlara yol göstermişte olursun saygılar sunarım.

6. taygun

taygun Guest

İhsan Bey,

Merhaba. Deniz akvaryumları konusunda tecrübem yoktur. Tüm bildiklerim duyduklarımdan ibarettir ki bunların tamamının doğru olmadığını biliyorum.

Öte yandan tankınızda gördüğüm mıknatıs aklıma takıldı. Deniz akvaryumlarında camda oluşan alglerin temizlendiklerini hiç görmedim. Hatta yanlış hatırlamıyorsam bu algler sisteme ya da balıklara gerekli olduğunu duymuştum.

Bu konuda neler söylenebilir acaba?

Saygılar

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Hayırlı olsun.
    Xenialar açmamış kapalı duruyor, ışıklar yeni mi yandı fotoğraf çekmeden önce?

Şu an çok temiz görünüyor, eğer fotoğraflar yeni ise, akvaryum sanırım diyatom dönemini atlattı.
    Gayet yolunda görünüyor. Balık olarak nemolar, damseller, gobiler uygun. Xeniaları nemolar anemon gibi kullanır zaten. Aklında anemon geçirmene gerek yok. Başına sıkıntı açma. Ekleyebileceğin türleri fotoğraflı olarak paylaşırım başlığın devamında.

Ben akıntı motoru göremedim, bir tane küçük eklersen iyi olur.

Dikkat edeceğin tek şey 15-20 günde bir 15 litre su değişimi yapmak. Sorun çıkmaz akvaryumda.

8. Ottoman

Ottoman

İsim:
    İhsan Garbioğlu

Öncelikler yorumlarınız için teşekkür ediyorum.Tamer bey mıknatısı koyma sebebim temizlik ben sevmiyorum sağlıklı veya sağlıksız camda alg olunca rahatsız oluyorum daha öncede tuzlu su akvaryumum oldu yine aynı şekildi tamamen kişisel bir seçim.

Koymam gereken balıklar sizce neler olabilir fikrinizi öğrenmek isterim.

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tamer Abi,
    Bu konu aslında görece ile alakalıdır. Eğer sürekli temizlenmez ise, çok kalın bir tabaka oluşturur. Bunlar sadece yosun türü yeşil yosunlar değildir. Daha önemlisi zaman içerisinde benim akvaryuma ait alttaki fotoğrafta görünen mor renkli sert bir alg (coraline alg ) türü tüm camları kaplar ve temizlemek ise artık neredeyse adama taş çıkarır. Ben eski akvaryumda buna doğallık adına tamamen izin verdim ve aslında güzelde bir görüntü oluştu. Bu hobiciye kalmıştır.

coraline alg kaplamış kayalar, bunu tüm camlarda görmek mümkün.

10. burberrysboy

burberrysboy

İsim:
    umut sayın

Benimde araştırmalarım ve bana tavsiyeler neticesinde dayanıklı olduklarını öğrendiğim akvaryum yaşamına adape olabilen sorun çıkarmayan türler 1-Damsellerin bazı türleri 2-perculalar 3-dottyback fish türleri tabi bunlara eklenecek türler muhakkak vardır ama bunlar genellikle sorun çıkarmayan türler olarak karşımıza çıkıyor burada size kalan fazla büyük olmayan, akvaryum ebadınızla orantılı, türdeş ve yeterli balık sayısıdır. Kolay gelsin :heyo:

11. Ottoman

Ottoman

İsim:
    İhsan Garbioğlu

Umut bey akvaryum zaten elimde vardı extradan gidip almadım daha öncede belirttiğim gibi deniz akvaryumum vardı ama küçük bi nano akvaryumu kurmak istiyordum.Tamamen sabır akvaryumu kurdum kurulum aşamasından şu ana kadar en az bir buçuk ay geçti akvaryum 56 litre normali tabi bunun kumu kayası konulunca içerisine kafadan 6 ile 8 litre arasını çıkmamız lazım ben 50 litre diyorum ilk gün suyu hazırladıktan sonra hazır su kullandım 1 kilo 200 gram tuz attım onu iyice erittim kumu ekledim şelale filitreyi taktım ve çalıştırdım yaklaşık bir ay böyle çalıştı daha sonra kayaları ekledim ama bu arada tuzluluk oranını ölçüyorum ve eksilen suyu tatlı suyla tamamlıyorum.Kayaları ekledikten sonra suda bulanma oldu protein skimmer'ı çalıştırdım ve su değişimi yaptım 3/1 kadar ve şuan ki halini aldı şimdi balık için bekliyorum ve kararsızım...

12. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tavsiyeler uygun balıklar;

Fish - Blenny

Nemo Türleri

Bunlardan bir türe karar verebilirsin. Birlikte ayrı türün bakılmasının sorun çıkaracağını unutmamalısın.

Damsel Bir kaç örnek:

Damsel - Bicolour Chromis (Chromis margaritifer)
    Damsel - Fiji Blue (Chrysiptera taupou)
    Damsel - Orange tailed blue Male (Chrysyptera cyanea)
    Goby - Decora (Nemateleotris decora)
    Goby - Green coral (Gobiodon atrangulatus)

Buda benim özel tavsiyem. :D

Saygılar...

13. Ottoman

Ottoman

İsim:
    İhsan Garbioğlu

Abi bu Özel tavsiyen nasıl bişeydir nerde bulabilirim bu türü :D Bakımı nasıldır bilgi verirsen sevinirim.

14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Red lippet fişh, ayakları sayesinde hem karada hem denizde ilerleyebilir. 40. cm boya ulaşabilir.
    Başlığı dağıtmayalım. :cicek: Yoksa daha ne tavsiyeler var.

Senin beslemek istediğin tür;
    Fish - Clown - Black and white (Amphiprion ocellaris) (aquacultu

Dediğim gibi zaman zaman yeni ithal partilerden çıkar. Zaten acele etmeden istediğin türü beklemen ve bu arada akvaryumu hazırlaman daha güzeldir.

15. assamarita

assamarita

Akvaryumunuz hayırlı olsun çok şirin görünüyor. Omurgasız eklerseniz uygunlardan daha güzel olur bence. Gobiler çok tatlı onlardan seçin. :cekingen:

Temel abi özel tavsiyen çok korkunç balık gibi ama, bence çok farklı bir tarz akvaryum olur bundan. Bence artık değiş tarzını. Benim bildiğim Temel abi, buna roka yedirir. :heyo:

16. Ottoman

Ottoman

İsim:
    İhsan Garbioğlu
    Çok güzel türler tavsiye edilmiş.

17. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hayırlı uğurlu olsun. Sağlıkla büyütürsün inşallah. Fotoğrafta sağ tarataki ok işareti ile gösterilen canlı (aiptasia) kaya üzerindeki canlıdan derhal kurtulmalısın. İnanılmaz hızlı yayılır ve ortamdaki dokunduğu omurgasızları yakar. Eğer çoğalmalarına izin verirsen artık kurulmak için canlı kayaları dışarı alarak onlarla birlikte kurutman, öldürmen gerekir. Önlemini hemen almalısın. Üzerini bir taş parçası ile kapat ve taşın üzerine çıkmaya zorla, taşla birlikte atarsın.

Xenialarına akıntının direk vurduğunu fark ettim. Akıntıyı üzerlerinden kaydırırsan daha rahat açma kapama işlemi yapar ,rahat ederler.

Balıklar çift galiba güzel ve sağlıklı görünüyorlar.

Senden ricam, akvaryumun genel bilgilerini, kaya miktarı, filtresini, aydınlatmasını, ps olup olmadığını mesajının içerisinde belirtmendir. Konuyu takip edecek arkadaşların öğrenmesi açısından iyi olur.

Saygılarımla...

18. Ottoman

Ottoman

İsim:
    İhsan Garbioğlu

Akvaryum Boyut:40x35x40
    Şelale Filitre:En büyük boy Jebo 508
    Protein Skimmer:Çin malı hava taşlı
    Taban Mercan Kumu 5 6 kilo civarı
    Canlı kaya 5 kilo Üzerinde Xenia var bir adette mushroom var
    Işıklandırma eski tuzlu su akvaryumundan kalma T5'ler
    Balıklarımıda zaten sizlerle paylaşmıştım :)

Aptasia sorununu bir türlü çözemiyorum en sonunda bu kayaları sanırım atacam yapacak başka çarem kalmadı üzerindeki canlıları Xenia ve mushroomları çıkarta bilme tekniği bilsem şimdi çıkartırım fikriniz varsa benimle paylaşırsanız sevinirim...

19. burberrysboy

burberrysboy

İsim:
    umut sayın

aphaistaların üzerine adi kaya koyun ve bu adi kayanın üzerine çıkmasını bekleyin çıktıklarında adi kaya ile akvaryumdan çıkartıp atın. bildiğim en etkili yöntem budur, diğer kazıma işlerimleri dahil tüm yöntemlerde aphaistalar tekrar üreyebilyorlar bu arada su değerlerinizde bir bozlulma olusa üremeleri çabuklaşıyor, kolay gelsin.

20. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Teoman abinin (cimlikaya) tüm akvaryumunu istila ettiler ve erişkin boylara irili ufaklı yüzlercesi tam bir istila gerçekleştirdi. Omurgasızların açmassına engel oluyorlar. Bu açıdan canlı kaya alırken çok dikkatli olmak gerekiyor. Yeni arkadaşlar bu canlıyı kayalarda görünce iyi bir şey zannedebiliyor.

Teoman abinin tüm kayalarını atmak yerine dışarı aldık ve tamamen kuruttuk. Ardından tatlı suda bir süre beklettik ve akvaryuma geri koyduk. Başka çare kalmamışsa ve bu işlem yapılacaksa, tüm kayaları bir anda değil, parça parça 3-5 günde çıkarmak amonyak patlamaması için şarttır.

Kolay gelsin.

Sayfayı Paylaş