1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yeni satın alınan balıkların akvaryuma konulma yöntemi

Başlığı 'Tatlı Su Hobiye Başlangıç Portalı' kategorisinde atlantis tarafından 18 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız
    Arkadaşlar,hobiye yeni başlayanlar başta olmak üzere bir çok kişi,bazen aceleden bazen bilinçsiz olmaktan kaynaklanan hatalarla yeni satın aldığı balıkların zevkini yaşayamadan ölmelerine sebep oluyor..Bunu hiçbirimiz inkar edemeyiz sanırım.
    Basit bir çizimle yeni balık ekleme koşullarını bereber inceleyip,aynı hataları yapmayalım istiyorum.
    Akvaryumcudan seçtiğimiz sağlıklı kıpır kıpır balıkların evimize geldiğinde paldır küldür akvaryuma salınması o balığın ömrüne bizimde paralarımız ve hevesimizin kaybolup gitmesine neden olmasın diye öncelikle:
    -Satın aldığınız torba ile birlikte akvaryumumuz ürerine koyuyoruz ve en az 20 dakika su üzerinde torba ile bekletiyoruz.
    -Balıklar torbada dururken akvaryuma satın aldığımız balıklardan gelebilecek hastalıkn ihtimaline karşı dezenfektan uygulaması yapıyoruz.
    -Torbanın ağzını açtıktan sonra akvaryumdan aldığımız bir miktar suyu azar azar torbaya ilave edip en az 5 dakika daha bekliyoruz.
    -Daha sonra torba içindeki balıkları küçük kepçe yardımıyla yakalayıp akavaryumumuza salıyoruz..Bunu torbadan dökmek suretiyle yapmama sebebimiz ise akvaryumcudan gelen suyun kendi dezenfekte etmiş olduğumuz suya karışmaması ve olası bir hastalığın akvaryumumuza mayalanmaması.

Hepinize hoş izlenimli sağlıklı balıklar ...

Saygılarımla.

2. stewen

stewen

Ynt: Yeni satın alınan balıkların akvaryuma konulma yöntemi

Çok gerekli ve can alıcı bir konu.Tüm üyelerimizin buna katiyetle dikkat etmesi gerekiyor.Paylaşım için arkadamıza teşekkür ederim...

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Selam,
    Gerçekten bu önemli bir konu. Bir balık ne kadar sağlıklı alıştırılır ve adapte edilirse, o kadar çabuk uyum süresini sağlıklı şekilde atlatıyor.

Yukarıda bulunan anlatıma ilave olarak, balıkları getirdiğimiz suyuyla birlkte bir kap içerisine koyup, hava hortumunun ucuna takacağımız bir hava hortumu musluğu ile, damla damla balıkların bulunduğu kapa su ilave ederek yine sağlıklı bir adaptasyon gerçekleştirebiliriz.

Başlığın faydalı bir başlık olması sebebiyle, sabit başlık yapılmıştır.
    Saygılar...

4. Desert Falcon

Desert Falcon

Ben bunu hiç yapmadım aldığımda. Ama yanlış yaptığımın farkındaydım. Zaten hayvanlar baya bir afallıyorlar. Farkediyordum.

5. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Murat abi,bu faydalı bilgiler için teşekkür ederim.Bunlara ilaveten akvaryuma balık eklerken odanın ve akvaryumun ışıklarının kapalı olması idealdir.

6. akvaryumcumurat

akvaryumcumurat

Murat Hocam ellerine sağlık güzel bir yazı olmuş. Yanlız bir husus dikkatimi çekti. Dezanfekten işlemi neden akvaryumda yapılıyor? Yani bu uygulama ile akvaryum içerisindeki balıklara direnç kazandırmış olmuyoruz. Aksine mevcut kurulu su sistemine müdahale ederek bakteri dengesini bozmuş oluyoruz. Bana göre eğer bir dezanfekten işlemi uygulanacaksa bu karantina tankında olmalıdır. Hatta balıklar karantina tankında bir kaç gün bekletilmelidir.

Saygılar...

7. furkan

furkan

Ben 20 dakika dayanamıyorum 5 dakika tutup salıyorum. :D

8. s3y!tc@n

s3y!tc@n

Dayanamıyorum, direkt atıyorum ben.

9. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Yaptığınız çok sağlıksız birşey. Balığınız şoka girebilir.

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Sağlıksız olması yanıda, söylendiği gibi balıkların bağışıklık sistemine aşırı yüklenmesi anlamına gelir.

Sizden ricamız, profile isim, soy isim girmenizdir. Hitap yanlışlığı yaşanmaktadır. Mesajlarınızın bazıları bir kelimeden oluştuğundan silinmiştir. Lütfen konulara katkı sağlayacak mesajlar yazmaya çalışalım.

Bunu buradan yazdığımız için kusura bakmayın. Özel mesaj yolu denenmiş ve bir sonuç alınamamıştır.

Sayfayı Paylaş