1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yeni Tanganyikalar.

Başlığı 'Tanganyika Balıkları Forum' kategorisinde stablizer tarafından 17 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. stablizer

stablizer

Uzunca bir süre yaklaşık 5 sene Tropheus türlerine baktıkdan sonra sonunda eşimi razı edip(duboisileri çok seviyor ve sattırmıyordu bana) elimdeki duboisileri satıp Leptosoma Jumbo Kigoma ve Calvus Pearl Congo aldım.Bu sıralar ayağımda ufak bir rahatsızlık olduğundan çok sağlıklı resimler çekemedim fakat ileride telafi edeceğim.
    Tank Boyutları:120,50,60h(360lt)
    Filtrasyon:Sump sistemi(2700lt/sa)
    Sıcaklık Kontrolü:300w Jager.
    Canlılar:Calvus Pearl Congo 2e,2d tahminim ,Lep. Jumbo Kigoma 10d 3e Blue tail Yetişkin,8 adet yellow tail genç yeni renkleniyorlar,1 adet cüce vatoz
    ,bir kök Anubias,bir kök Cyrp. Wendetti Brown
    Su değerleri: Sadece PH ölçümü yapıyorum.PH:8,5.Biraz daha yükseltmeye çalışıyorum(Bunuda ayrı bir konu başlığında açacağım)
    Diğer:Akvaryum içinde Midye kırığı,salyangoz kabukları ve dere taşları kullanıyorum.Tropheusları yeni sattığım için ayrı bir dizayn yapamadım.Yakında kum ve iç dekoru değiştireceğim.Saygılarımla...

Resimler:

2. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Serdar Abi, öncelikle geçmiş olsun. Umarım ciddi bir şey değildir.

Balıklarını ve akvarumunu bizlerle paylaştığın için çok teşekkürler. Ne yalan söyleyeyim görmek için sabırsızlanıyordum jumbo kigomaları :cicek:
    Oranıda çok güzelmiş, inşallah en kısa zamanda yavru alırsın abi her iki türdende.
    Ancak söylemeden edemeyeceğim, bol bol fotoğraf bekliyoruz abi iyi olduğunda... :)

Saygılar.

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tür seçimi çok yerinde, akvaryumda sump sisteminin terciği türe göre yine mükemmel. Umarım dilediğiniz gibi gelişir herşey.

4. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Durum nedir Serdar abi ? Tankta değişiklik var mı ?

Saygılar...

5. stablizer

stablizer

Arkadaşlar temennilerinizden dolayı teşekkürler.
    Türker ayağım iyi Allaha şükürler olsun
    Temel abi valla sump uygun olurmu olmazmı çok düşündüm,sonunda sumplı olarak kurdum fakat hala düşünüyordum doğrumu yaptım diye.
    Hüseyin tank içerisinde henüz değişim yok.Artemia çıkartmaya başladım Leptolar için.Şu ana kadar NLS,Tropical Spiraluna flake,çıkmış artemia ve donmuş kurt ile besliyordum.Tecrübeli bir dostum taze artemia olmadan Leptosamaların forma girmesinin zor olduğunu söyledi.Gerçekten ağız yapılarına baktığınızda artemia gibi küçük su canlılar için balığın yaratıldığı çok belli oluyor.
    Yakın zamanda zemini siyah kum olarak değiştireceğim.Akvaryum içindeki kayaları dağınık dizilişten tek tarafa daha ağırlıklı olarak planlıyorum(belki ileride bir kabukcu türü ekleyebilirim).Arka ve orta planı orta derece bitkilendirmekte planlarımın arasında.
    Gelişmeleri zaman içerisinde paylaşırız hep beraber.

6. stablizer

stablizer

7. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Serdar Abi merhabalar,

Ben leptosomalarıma kabuksuz artemia veriyorum, toz şeklinde. Artemia çıkarmak için uğraşmıyorum.
    Belki ileride kabukçu türü ekleyebilirim demişsin ama calvus zaten kabukçu değilmi abi. Bir başka türün ilavesiyle çok büyük sorunlar yaşayabilirsin.

Calvus haricinde güzel bir kabukçu türü önerebilirim ama.. Küçük ama cesaretli,
    Lamprologus Ocellatus

8. stablizer

stablizer

Türker biz hernekadar Calvuslar için iri kabuklar kullansakda bu balıklar aslında kayalık seven alt seviye türleri arasında gösteriliyor.Biz kendi stilimizle adlandıracak olursak büyük kabukcu türleri diyebiliriz aslında Calvuslar için.Aslına bakarsan Ocellatus Gold tamda aklımdan geçen türdü fakat tabanda ince kuvarts kullanmıyacağım için endişeleniyorum,yoksa çoktan koymuştum bu minik efelerden.
    Herşey bir yana şu eklediğin resim şimdiye kadar gördüğüm en güzel Ocellatus resmi.

9. stablizer

stablizer

Volkanın yoğun anlatımı ve uğraşıları sonucunda sonunda resimi direk olarak yüklemeyi çözdüm.Volkan inan bir anlattığın kadarda üstüne ben kafa yordum çözmek için :basardim:

10. stablizer

stablizer

11. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Serdar Abi, bu fotoğrafları çekmek zor olmadı mı? Şahsen ben bir türlü beceremiyorum fotoğraflarını çekmeyi :hasta:

Maşallah naz: blue tail gerçekten çok hoş görünüyor, renkleri süper em34:
    İnşallah en kısa zamanda yavru alabilirsin abi bu güzellerden..

12. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Serdar sump sistemi için doğrumu yaptım diye düşünülmez, en iyisini yapmanın ferahlığı ile huzur duyulur. Discus türüne bile artık sump sistemi yapılıyor, kaldı ki Tanganyika akvaryumları için biçilmiş kaftandır. Birçok rahatlığını görünce eskiye dönüp bakmayacaksın bile. ;)

Dilersen sıralayalım seni neler bekliyor ? :)

13. stablizer

stablizer

Hakikaten zaman içinde çok alışdım Abi.İlk zamanlar Leptoların halsiz tavırlarını sistemin sump olmasına yormuştum kendi kendime.Aslında hayvanların alışma süreciydi bariz bir şekilde fakat geçen zaman içinde işler yoluna girdiği gibi performansı ve bakım rahatlığı ile çok sevdim.Hakikaten neler bekliyor Abi beni?

14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Daha fazla oksijen ve sabit değerler.

Daha az su değişimi ihtiyacı.

Çok kolay filtre temizliği.

Kat kat fazla filtrasyon.

Ekipmanların kötü görüntüsünün olmaması.

Yeni alınan balıkların suya tam anlamıyla sumpta alıştırılması.

Yaralı balıkların sumpta akvaryum sakinlerinden uzak bakılması.

Her türlü Dıy yapımların sump sisteminde rahatça kullanılması.

Farklı biyolojik filtre sistemlerinin rahatça eklenebilir olması.

Hepsinden önemlisi, artık zaman zaman akvaryum yerine makina dairesini seyrederek daha fazla zevk alacaksın. ;)

15. stablizer

stablizer

Son madde için yapmıyorum dersem yalan olur.Gariplik bende sanıyordum,sizlerde yapıyorsanız endişelenmeme gerek yok sanırım dance:

16. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    :F Akvaryumu izlemek kadar zevk alıyorum yalan yok. Hele içinde kendi yapımım Dıy ps, kalsiyum reaktörü vs olunca daha da fazla zevk alıyorum. Yok sen normalsin Serdar. dost:

17. stablizer

stablizer

Doğru söylüyorsun Abi.Valla ne yalan söyleyeyim ben bazen çamaşır makinasını bile seyrediyorum,hatta bulaşık makinasının kapağını şeffaf yapsalar gider hemen birtane alır onuda seyrederim.

Sayfayı Paylaş