1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yeni yaptığım akvaryum dolabı

Başlığı 'Kendin Yap-Kendiniz DIY Yapabilirsiniz' kategorisinde lcturkey tarafından 16 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 3-4 haftadır marangoz arkadaşım ile mesai saatlerinden sonra uğraşarak yaptığımız akvaryum dolabının resimlerini sunuyorum.Yeni kurulum yaptığım için önerileriniz benim için gerçekten çok önemli dolap üzerinde şu söyle olsaydı bu böyle olsaydı daha iyi olurdu gibi önerilerinizi çekinmeden söyleyebilirsiniz.Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...

Dolap altında 8 adet tekerlek var.

2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Levent hocam şu şöyle olsaydı daha iyi olurdu,bu böyle olsaydı daha farklı olurdu dememize fırsat vermemişsinki. Zaten mükemmel bir dolap ortaya çıkartmışsınız. :helalolsun: Elinize emeğinize sağlık. :helalolsun:

Dolap altına yerleştirdiğiniz tekerlekler sayesinde akvaryumunuzun yerini suyunu boşaltmadan kolayca değiştirmenizde büyük kolaylık gösterecektir. Bu ince fikirde ayrıca takdire şahan bir proje. em34:

Hocam kullandığınız malzemeler,kaç mm olduğu , kaç kg yük taşır,maliyet vs gibi detaylara inersen seviniriz. ;)

Saygılar.

3. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Levent gerçekten hoş olmuş ama üzeri kapalımı olucak . Eğer kapalı olursa sakıncalı olabilir kanımca huh:

4. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Selamlar.Tekerlekler frenlidir umarım,dolap muhteşem arkası açık kalacak değilmi,öndeki kapaktaki menteşeler zamanla paslanacaktır,dolabın üst kapağını iptal et kolunun gözüktüğü resimdekini kastediyorum,diğer kısım taç şeklnde kalabilir aydınlatmayıda o taç şeklinde kalan kısımda yap istediğin gibi oynayabilirsin,dolabın akvaryumun alt tarafı gelecek kısmına yumuşak (beyaz)strafor plaka koy.Biraz yazılarım emirvari gibi oldu ama sadece gördüklerimi yazdım . :heyo:

5. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Olcay hocam dolap mdf ile yapıldı alt kısmında 5 cm lik profil demirden sehpa var.Tekerlekler konusunda üzerinde taşıdığı ağırlık yazmıyordu ama çok sağlam görünüyor zaten dolap altına 8 adet tekerlek koydum yük her birine dağılacağı için çok sorun olacağını sanmıyorum.Önlem için dolap altına ağaç takozlar koymayı düşünüyorum akvaryumun yerini değiştirme gibi bir durum olursa takozları alıp yerini değiştiririm.Tekerleklerde aynı zamanda kilitlerde mevcut altına takoz koyup kilitlediğim zaman yerinden oynayacağını sanmıyorum.

Okan üzeri kapalı olacak ayrıca kapak kısmına sudan etkilenmemesi için birşeyler kaplamayı düşünüyorum.Üst kapak kapalı olacak ama dolabın arkası tamamen açık herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum.

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Üstteki kapağı çıkarmalısınız Levent, Tuzlu su akvaryumlarında kapak pek kullanışlı olmadığı gibi, ısı sorunu hatırı sayılır yapacaktır. Tabi buharı saymıyorum bile.

7. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Teoman abi teşekkürler.

Tekerlekler frenli abi 8 adet tekerlekten 4 köşeye gelenler frenli.Strafor koyacağım ama ince koymak istiyorum bu parke döşerlerken kullanılan cinsten sence olur mu ? 5 mm filan herhalde onarın genişliği

8. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Kapaktan yarın kurtuluyorum :) Zaten alttaki menteşelerinden 4 vida tutuyor sorun olmaz çıkarması.Menteşelerin paslanacağını düşünmüştüm zaten ama zamanla değiştirir paslanmaz birşeyler alırım artık

9. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Levent koyacağın strafor yumuşak olmalı yani üzerine binen ağırlığı dağıtmalı bu söylediğim bütün akvaryumlar için geçerli. :heyo:

10. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Teoman abi o dediğim de yumuşak bir malzeme aslında.Benim problemim dolap akvaryum arkadan girecek şekilde yapıldı ve ön bölmenin yüksekliğini 40 cm yaptım ben akvaryum ise 50 cm yükseklik var.49 cm yaparkenki düşüncem 1 cm kadar akvaryum üst kuşakları kapanır ve kötü bir görüntü olmaz.Şimdi alta 2 cm strafor koyarsam 1 cm de alt cam kalınlığı gelir akvaryum üstten 4 cm kapanmış olur.O yüzden mümkün oldugunca alt tabana ince malzeme kullanmaya çalışıyorum.

11. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Selamlar ,aklıma gelmişken dolabın boyu nekadar akvaryumu üzerine yerleştirince tabure yada iskemleye çıkmadan rahatça elini kolunu içeri sokabilecekmisin,çünkü sürekli bir hareketlilik olacak hernekadar el sokulmaz denilsede hiçte öyle olmuyor :heyo:

12. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    El ulaşıyor rahat bir şekilde teoman abi sorun yok :) Akvaryumu üzerine henüz koymadım insallah gönyesinde bir problem yoktur.

13. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Arkadaşlar akvaryumu ve sump'u dolap üzerine yerleştirdim.Akvaryum üzerine binince dolap daha bir güzel göründü gözüme :)

14. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Levent gerçekten hoş durmuş ama bence tacı çıkarsan yada daha kibar bir taç kullansan bence tankı daha çok göz ününe çıkarsın şimdi dolap kendini daha çok gösterip akvaryumun görüntüsünü bastırıyor !

15. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Okan tacın çıkması malesef mümkün değil.Dolabın tümüne bitişik durumda hem benim gözümü o kadar yormadı sen şimdi akvaryum boşken bakıyorsun akvaryum dolduğunda inna o tac mac gözüne görünmeyecek bile :)

16. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    İnşallah Levent bende merakla bekliyorum senin tankı . Bu arada senin doğal ortamdan canlı almak yada dalmak gibi imkanların var ( bana en yakın deniz 500 km )ama bak bizim oda yok kös , kös bekliyorum valla ...

17. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Valla okan daha saroza gitmek fırsat olmadı ama geçenlerde abim tekne ile kayalıklara gittiğinde bir sürü domates anemonu ve benzeri canlılar gördüğünü söyledi.Suyu zaten biliyorsun sarozdan alacağım.Biz anormal olan yolu deneyip deniz suyu ile kuruyoruz akvaryumu en azından sen bilinen yoldan gidiyorsun :)

18. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Eğerki fırsatım olsaydı inancın olsunki doğal su kullanırdım bende ama malesef memlekette deniz yok :( . Bu arada domates anemonu ben çok seviyorum kartal tarafında varmış eğer rastlarsa sağolsun Temel abi yollacak ....

19. tuyluoglu

tuyluoglu

Ben saroza gidiyorum arada orada çok var ben yollarım domates anemonu, yurdum mercanı bede besledim :D

20. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Vallahi Hakan hocam kimine göre çok basit canlılar kimine görede uzak canlılar . Koca memlekette toparlasan altı kişide tuzlu su var kimse kimseyede ne bir bilgi verir ne tankını gösterir bizim buralar böyle işte . Ayrıca anemon içinde teşekkür ederim ...

Sayfayı Paylaş