1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yeniden Kurmak İçin Tavsiye Ve yardımlarınızı İstiyorum

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde hakanturken108 tarafından 30 Ocak 2009 başlatılmıştır.

  1. hakanturken108

    hakanturken108

    Mesajlar:
    2
    Elimde var olan 70 Litre akvaryumumu yeniden kurmak amacındayım. Bugünün tarihi 30 Ocak 2009 cuma , amacım önümüz hafta perşembe günü, 70 litre akvaryumu bozup yeniden kurmak.
    Öncelikle önceden varolan yavru tankım 21 litre ona elimdeki 5-7 Platiyi, 2 çöpçüyü, 4-5 lepistesi, 15 kadar yavru lepistesi, elimdeki pistia, gracilis, moss ve sazları bu akvaryuma koymak ve eski 70 litrelik akvaryumumu bozup yeniden yapılandırmak.
    Yeniden kurma sebelerim ise;
    1. Yosun sorunu, (En mühimi)
    2. Salyangoz sorunu,
    3. Dip Malzemesi Kalınlığı sorunu,

    Amacım, kendimce kalınlığını elimden geldiği kadar yeteri seviyede kalın bir taban istiyorum. Alternatiflerim pek
    yok. Ama en az 5 cm istiyorum. BU konuda direktiflerinize ihtiyacım var. Elimde şu an 1 cm kalınlıkta yer kaplayan dere kumu var, onu kullanabilirim. Ayrıca Akvaryumcuda gördüm Mercan Kırığı da Alabilirim, birde Bizzat mail ile sordum. Ecocat marka kedi kumu kimyasalsız %100 Zeolitmiş bundanda ince bir Orta zemin kurmak istiyorum. Sebebi ise zeolit amonyağı tutuyormuş sonuçta tabanda olacak ve başarılı olursa tabanda biyolojik döngü için nitrifikasyon için yararlı bakterilerde olacak ve bu tutulan amonyağı nitrit-nitrata çevirenilirler. Bitki kökleride bu katmana kadar gelince bunu kullanabilirler diye düşünüyorum. Düz mantık böyle düşündüm. Fikirlerinizi bekliyorum.
    Ben Katman Olarak 1. Kalınımsı dere kumu, 2.Zeolit, 3. Mercan Kırığı, 4. İncemsi Dere kumu.
    Alternatifleri söyleyin lütfen sıfıra yakın hata yapmak istiyorum. Üst tabakaya midye kırığıda düşündüm ama Ph'ı artırıcı etkisini duydum. Birde en alta Saksı torfu olayı var ama onu herkes yapamaz, başarılı olmama riski gibi forumlarda çeşitli kanılar var.?
    Ayrıca bu sefer güzel bir paylaşım sağlanırsa cahilce kurmayıp dekoratif kurmak istiyorum akvaryumumu. Besleyeceğim canlılar eğer Yeni tanıdığım akvarist bir abi İst. dönüşü getirirse , Endler, Cüce Vatoz, Lepistes, Sae, lepistes, Plati, Çöpçü olacak. Anlayacağınız güzel cıvıl cıvıl bir akvaryum kurmak istiyorum!
    Bundan dolayı FOTO.LARINIDA ekleyince göreceksiniz Yosun sorunu aşırı şekilde mevcut. Yeni TOMURCUk olan Sazlarım hariç her bitkide var. Ve maalesef Mekanik temizlemesi en zor mosslar. Diğerleri neyse.
    Mosslarda ayrıca salyangozda olacağı için onları yeniden koymak istemiyorum. Tekrardan Yosun ve salyangoz görmek akvaryumda katliama sebebiyet verir benim açımdan. BUNDAN DOLAYı siz akvarist Abilerimden yardım istiyorum eğer ellerinde bana gönderebilecekleri bir miktar Cristmass moss, kolay yetişen bitkilerden varsa Bana gönderebilirler mi? Çok rica ediyorum. Onlara karşılığında Mikro Kurt Kültürü (Eğer üretebilirsem Grindal Kurt Kültürü de gönderebilirim.) Yeterki yavrularımın helak olmaması için biraz Moss vs. bitkim olsun. Yeniden akvaryuma mossları koymamam kesin çünkü bine yakın minik salyangoz var, ayrıca tam oturmamış bir ortam olursa koyduğum yosunlar tuz biber olacak yeni akvaryumuma. Eğer Gönderen Akvaristler olursa bendeki mossları çok iyi temizleyip gönderebilirim onlara Nitekim onların akvaryumlarında High Tech Yaşam ortamı bulamayınca ölürler sanırım. Ama ben bu riski alamıyorum. Gönderebilen olursa -ki İnşallah olur- Pistia Su üstü bitkisi gönderebilirim.
    Son olarak Aklıma Gelen Aydınlatmam. Aydınlatmam Tasarruflu Ampüller. Fujıka 23 Watt 1500 Lümen E27 6400K'ya mütakip geliryor sanırsam iki adet var. Burada AquaSky, Aquarelle, Grolux, adı bile geçmez akvaryumcuya da desem elektrikçiyede desem sövüyor musun bana derler.- Timer sordum 5-6 ya yakın elektrikçiye Dİmmer var bizde diyorlar varın siz anlayın- Yeni bu tasarruf işine ne diyorsunuz. Bir adet Motorlu iç balansı tesisatım var 20w Kaldıracak Şekilde, Eğer Barış Abi vs. yapmışken FLo. ya dön derlerse bir 20 wattlık daha tesisat yaptırıp 16Wx2 Florasan yapacağım son Çare YOsunsuz bir hayat için son 3-5 kuruşumuda harcayacağım. Ama dediğim gibi burada ancak TEKFEN, çok çok philips T5 Tld 765 bulabilirim. Bir de eğer kesin kanaat Flo Olursa Bu flo'ların 765-865-965 Kodluları var bunlardan hangileri olmalı. Lümen Olarak Ne olmalı. MEsala bende philips T5 Tld 765 kodlu 1080 Lümen idi.(En baştaki aydınlatmam)
    İşte Akvaryumda BÜYÜK REVİZYON SEBEBLERİM...
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. emmi_06

    emmi_06

    Mesajlar:
    1.090
    İsim:
    Özgür ABAY
    1.yosun sorunu=Akvaryumunda kullandığın tasarruflu ampüller,yosununun oluşmasında büyük etkend.
    2.salyangoz sorunu=Bitkisel akvaryumlarda önüne geçilimeyen bir durum.Akvaryumu yeniden kurman salyangozdan kurtulmak için işe yaramaz.
    3.kum sorunu=Sana kalmış bir olay.Kedi kumunu tavsiye etmem.

    Yosundan kurtulmak istıyorsan kelvini düşük akvaryum ampulleri kullan.
     

Sayfayı Paylaş