1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yer Sorununu Yok Eden Aydınlatma Armatürü

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde hakanturken108 tarafından 30 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. hakanturken108

hakanturken108

PROJE İSİM: Basit, Pratik, Yer Sorununu Yok Eden Aydınlatma Armatürü...

Proje Gereçleri: 1 Adet 50*60 Ebatında Mukavva(Boyut isteğe göre değişir.)
    1 Adet Makas
    1 Adet Cetvel
    1 Adet Kuvvetli yapıştırıcı( İsteğe göre marka değişir.)
    1 Paket Folyo( İsteğe Göre Reflektör Malzemesi değişkendir.)
    1 Adet Florasan
    1 Adet Motor( Florasan için)
    1 Adet Flame Retardant'ı
    2 Adet Klemens
    Yeteri uzunlukta Elektriş kablosu
    Kalem ve silgi(Çizim için)
    Florasan Yerine isteğe göre Tasarruf Ampül/leri.
    Proje Amacı:
    Projenin yararı yer sorunu olan ve istediği şekilde bir aydınlatma sistemi kurmak isteyenler için ideal bir düzenek oluşturmak. Ayrıca maddi açıdan da diğer sistemler sorun yaratacağı için ekonomik +'lar kazandırması akvariste. Ve de
    bu sistem istenilen şekilde yeniden dizayna el verişli olduğu için sonradan yeniden yapılandırılabilir.
    Proje yapımı:
    1. Adım
    Öncelikle istenilen ölçüde bir 3 boyutlu florasan yuvası çizilir mukavvanın üzerine, katlanma payları da hesap edilerek yapıldığında yapıştırma esnasında sorun teşkkil etmez. Akabinde yapılan çizim hatlarından dikkatlice kesim yapılır.
    Daha sonra katlanma yapılacak hatlar üstüne hafif çizik çekilir kolay katlanması için...
    Resim 1:

2. Adım
    Sonrasında İster kendiniz isterseniz tesisat malzemelerini aldığınız elektrikçiye yaptırarak Florasan tesisatını yapıyorsunuz. Kendi yapanlar için Kablo priz ucu tarafına 30 Cm yakın olacak şekilde kesilir ve buraya Motor bağlantıları yapılır. sonra florasan tarafa yakın kablonun bir tanesi kesilerek Retardant takılır, akabinde de klemens uclarına kablolar takılır. Florasanda son olarak klemense takılır. Şimdi ışıklandırma tesisatı tamamdır.
    Resim 2:

3. Adım
    Şimdi seçtiğim reflötör olan folyoyu hazırlanan mukavva florasan yuvasına yerleştirmek kaldı. Dikkatlice fazla yıpratmadan folyoyu florasan yuvası boyutlarında kesip ona göre katlayarak kuvvetli yapıştırıcı ile tutturuyoruz ve reflektör aşaması da tamamlandı.
    Resim 3:

SON ADIM
    İşlemler artık bitmiştir, isteğe göre istenilen şekilde florasan veya tasarruf ampül/leri mukavva yuvaya yerleştirilir. Esin kaynağı amacıyla ben kendi sistemimi göstereyim her iki şekilde de...
    Resimler...

Projem Kendi kullandığım projedir + var - si yok, ailesi ile kalan maddiyatı yüksek meblalara yetmeyen birisi olarak kendi işimi kendim görüyorum.(Tasarruf Ampüllerinden anlaşılıyordur.)
    BİR HAKAN TÜRKEN İŞİDİR.
    İnşallah KAZANIRDA AKLIMDA OLAN DIY DIŞ FİLTRE İÇİN BİR DAHAKİ HAFTA UĞRAŞMAM. ONUN MALZEMELERİDE HAZIR, SONUÇLARI BEKLİYORUM...

2. murat600

murat600

İsim:
    Murat SEFER
    Cevap: Yer Sorununu Yok Eden Aydınlatma Armatürü

Ellerine sağlık

3. halilkocan

halilkocan

İsim:
    halil kocan
    Cevap: Yer Sorununu Yok Eden Aydınlatma Armatürü

Eline sağlık güzel olmuş.