1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yine aynı illet beyaz benek hastalığı...

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde keremjan tarafından 15 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. keremjan

keremjan

İsim:
    kerem
    Selam arkadaşlar. Benim balıklarda 2 ay önce beyaz benek hastalığı görülmüştü, ısıyı yükselterek ve sizin sitenizden edindiğim bilgiler doğrultusunda kurtulduğumu sanmıştım... Taaki iki gün önce neon balıkları alana dek. akvaryumumda 2 ay önce hastalık varken neon ve lepistes besliyordum. Geçen ay daha büyük bir akvaryum alarak tüm sistemi yeniledim. Yani balıklar hariç hiçbirşey eski akvaryumdan bu akvaryuma girmedi.. iki gün önce gittim 10 adet kırmızı neon satın aldım. bugün balıklarımı tatlı tatlı seyrederken yeni balıklarımda beyaz noktalar gördüm. eski akvaryumumdan kalan 2 neon balığında nokta yok, diğer balıklarımda da yok. Sadece bu yeni aldığım balıklarda gördüm. nereden geldi bilmiyorum eskiden beri varmıydı, yoksa yeni balıklarla mı geldi.. gerçi balıklar geldiğinde doğal olarak bayaa bi süre baktım ama birşey görmemiştim.. ısıyı yine yükselterek çözüm arayabilirim yine ama şunu sormak istiyorum. Daha önce akvaryumumda lepistes ve neon vardı.. şimdi ise lepistes ile yavruları, neon, çöpçü, kılıçkuyruk, melek, ve cüce karideslerim var. ayrıca bitkilerimde var...hepsi 30 derece sıcaklığı kaldırır mı bilemiyorum. hele karidesler... fikirlerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.. akvaryumum 120 lt. filitre eheim pro 2222,

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Yine ayn1 illet beyaz benek hastal11...

Tekrar gecmis olsun. Yorum yazmadan belirtmem gereken bir konu var. Zira yazmazsam catlarim. Keske sadece baliklar hastalandiginda degil balik satin alirkende, eklerkende bizimle olsaydiniz. Neonlar bildiginiz gibi hassas. Hele yenilerini icinde balik olan akvaryuma eklemek risklidir. Isiklari kapatin, isinizla oynamayin, karidesler ve bitkiler olumsuz etkilenebilir. Baliklariniza sarimsak suyu emdirlmis yemlerini verin.Bu gibi durumlarda Neon kaybedilmesi normal karsilanmalidir.uzulmeyin kisaca. Eski baliklarin bagisiklik sistemi muhtemelen daha gucludur ve akvaryuma adapte olmustur, yeni gelen hassas neonlar etkilenmistir.

Gecmis olsun.

Not: cep mesaj, imla klavyeden.

3. radenko

radenko

Beyaz benek öle bir hastalık ki bakarak bazen anlaşılmaz keşke neonlarınızı biraz karantinata tutsaydınız. Hastalık güçsüz balıkta meydana gelir bu nedenle su değişimi gibi olaylarda en güzçsüz balık hastalanır. Sıcaklığı 28 sabitleyin ve bekleyin büyük ihtimalle sadece neon kaybıyla atlatılır.

4. keremjan

keremjan

İsim:
    kerem
    arkadaslar beyaz benek gorulen baliklari kucuk bir tanka alip tuzla ve ilacla tedavi yoluna gitsemmi acaba? birde bu parazitler akvaryumcudan mi gelmistir`? kisacasi adama gidip sikayet edeyimmi?

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Balıklar narin tür, ayrı bir yerde tuz tedavisi ve uygulamaları kaldıramayabilir. Ama eski balıkları korumak adına alınmalıdır. Balıklar üzerindeki erişkin olmayan benekler erişkin hale gelip akvaryum tabanına dökülüp kist oluşunca, birkaç gün sonra milyonlarca konak arayan parazitiniz olacak. Balıkların tamamını karantina akvaryumuna almanız bence daha doğru, konak bulamayan parazitler 24 saat içinde yok olur.

Yarısı akvaryumdan yarısı taze suyla hazırlanmış ayrı bir akvaryuma balıkları tuzlu su banyosu yaptırarak salın. Karanlık ortamda 4-5 gün bakın ve bu arada ana akvaryumun su değerlerini düzenleyin. Balıkları 4-5 günlük sürecin ardından ana akvaryuma salabilirsiniz. Nacizane benim önerilerim bu yöndedir.

Yeni satın alınan balıklarla birlikte değil beyaz benek, her türlü hastalık akvaryuma bulaşabilir. Bu açıdan ne aldığınızı bilmek önemlidir. Unutmayın bir balık bile çok sağlıklı bir sistemi çökertebilir.

6. keremjan

keremjan

İsim:
    kerem
    Abi ben Şimdi 1-2 gün içinde balıkları diğer tanka almak istiyorum. Tuzlu suda ne kadar bekletmek lazım diğer tanka almadan önce? vede ne tür tuz kullanıp ne kadar koymalıyım. bir soruda diğer tanktaki su ile ilgili. Diğer tankın suyunu 3 gün önce koydum, su hazırlayıcısını da ekledim. Filtreyi ve ısıtıcıyı çalıştırdım. Ne zaman balıkları o tanka geçirmeliyim.? birde o su ile benim akvaryumdaki suyun değerleri mutlaka farklıdır. Sorun oluştururmu? Saygılar.

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Balıkları karantina akvaryumuna kaya tuzu eklenmiş kovada 4 dakika tutarak aktarın. Kaya tuzu miktarı kabın büyüklüğüne göre değişir. 20 litre olduğunu düşünürsek, 5-6 çorba kaşığı yeterlidir. Yeni hazırladığınız akvaryumun su değerleri farklı olacaktır elbette, ancak su şartları düzenlenmiş akvaryuma balıkları standart alıştırma yaparak eklerseniz sorun yaşanmaz.

Sayfayı Paylaş