1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yokmu beni heveslendirecek

Başlığı 'Tatlı Su Hobiye Başlangıç Portalı' kategorisinde myillar tarafından 11 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. myillar

myillar Marmara Tuzlucu Üstad Üye

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Arkadaşlar artık yaz geliyor ısıtıcılardan yavaş yavaş kurtuluyoruz hafta sonu çatıdan eski akvaryumumu indirdim temizledim doldurdum ama içine ne atsam diye düşünüyorum yokmu beni heveslendirecek yunus sarı akvaryumum var ama buna başaka bişeyler doldursak diyorum ama acaba ne her türlü öneriye açığım

2. tolgacetin72

tolgacetin72

Bol bitkili bir Amazon akvaryumu yapın derim. İçine Melek ve Tetra çeşitleri koyabilirsiniz. Bitkisi bol olsun, seyrine doyum olmaz..

3. myillar

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Tolga hocam akavaryum 85 lt ve sump yok su anda iç filitre ile idare edebilecek olmalı melek için uygun mu sizce

4. tolgacetin72

tolgacetin72

Bana sorarsanız sünger hacmi daha geniş bir filtre kullanın derdim. Bir de iç filtre akıntı yaparsa Melekler hoşlanmaz akıntıdan pek. Atmanın 2 hazneli iç filtreleri var hocam. Akıntıyı yukarı doğru yönlendirebiliyorsunuz, o filtrelerden olabilir derim.

5. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Mesut Hocam bence o akvaryuma şöyle kalabalık bir Tetra sürüsü yaraşır... Hem nispeten soğuk suda yaşarlar (24C) hem yenmemiş yem pek bırakmazlar... Hem de yemledikten sonra yem yiyişlerini izlemeye doyamazsın...

6. tolgacetin72

tolgacetin72

Mesut Bey şimdi aklıma geldi, Atmanın şelale filtreleri vardır 600 lük olanı işinizi çok iyi görecektir, bence iç filtre yerine haznesi geniş şelale çok daha iyi olur.

7. sedatceyhun

sedatceyhun

İsim:
    Sedat Gezer
    Japon balığı,canlıdogurganlar veya cüce cichlidler böyle bir akvaryum için uygun olabilir bence.

8. myillar

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Abdullah hocam tropikala gel diyorsun yani olabilir herşey mümkün şu an

9. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Hocam güzel bir tropikal kurabilirsin şöyle bol bitkili felan. ;)

10. myillar

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Hocam bitkili yapabilirmiyiz bilemiyorumki bu konuda hiç tecrübem yok sen hep derdin bitkili akvaryum zoriş diye aklımda kalmış sen zor diyosan ben nasıl bakacam hocam huh:

11. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Abi bol bitkili tetra diyorum başka birşey demiyorum dün 12 tane tetra aldım annemin evine koydum şimdi evde duramıyorum gidip tetralara bakayım diyorum yok böyle bir balık

12. myillar

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Emrahcığım herkes tropikalden yana bakıyorum hem ciklet hem tropikal zor olmazmı?
    sonra çok başınızı ağrıtırım bak herşeyi sorarım

13. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    valla abi tetrada bende yeniyim ama bitkili olacağı için her türlü sorununda yardımcı oluruz zaten tetrada çok sıkıntı çıkmaz sanıyorum

14. wildmalawi

wildmalawi

Mesut hocam bütün arkadaşlar Tropikal demiş zaten bende onlara katılıyorum şöyle bol bitkili bit tropikal çok güzel olur bencede.

15. myillar

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Erdemciğim dediğin gibi herkes tropikalden yana Allahın kulu ciklet demedi cikletten haz alan yok herhalde huh: tropikal yaparsak ben lepistes taraftarayım renkli renkli kuyruklar ilk okuldayken beslerdim lepistes 30 lt akvaryumda en azından göz aşınalığımız var

16. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Mesut hocam şu koooca portalda benden daha lepistes delisi yoktur herhalde ben bile tetra dediysem artık sende bunu bir düşün :) rasbora,tetra black,birde black neonlarla neon tetralar çok hoşuma gidiyor benim balıkların sürü halinde bir oraya bir buraya gezinmesi müthiş birşey

17. radenko

radenko

Mavi gözleride bir düşünün derim şuanda lepisteslere akvaryum açmam lazım ama bir türlü bu balıklardan vazgeçemiyorum gerçekten ayrı bir zevk bitkilide olcaksa valla çok güzel olur.

18. myillar

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Tetraların resimlerine baktımda yavaş yavaş kanım bitlenmeye başladı

19. tolgacetin72

tolgacetin72

Gümüş Balta Tetra... Diğerlerini siz bulun :)

20. myillar

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Eyvallah tolga hocam bu arada hoşgeldiniz üstad statüzüz hayırlı olsun

Sayfayı Paylaş