1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yosun Problemi Hakkında

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde volkantr34 tarafından 8 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

1. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Herkese merhabalar

Yaklaşık 2 aylık bitkili akvaryumumda daha önce hiç başıma gelmeyen resimdeki yosunlanma olayı başladı.Hemen hemen 10 gündür ilgilenemiyorum tankımla , yemleme ve aydınlatmanın dediğim gibi kardeşim tarafından yapıldığını tahmin ediyorum.Aşırılık yada azlık var mı bilemiyorum.Ama bu yosun sadece rotala wallichi bitkimden başlayıp uzamaya başlıyor.Diğerlerinde yok.. Tesadüf müdür acaba ? Ne yanlış yapılmış olabilir neler yapmam lazım yardımlarınızı bekliyorum.

Not : Molli , sae ve vatozlarım bu yosuna tepkisizken karideslerimin tırmıkladığını gördüm.Ama 2 karidesin hiçbir etkisi olmaz bu yosunlara.

2. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Kanka senin R. wallichi'deki de resimdeki yosunun aynısı mı yoksa farklı mı?

Resimdeki yeşil yosun... Sendeki yeşil mi, siyah (füme) mı ?

3. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Tam veifera ortamı olmuş :D ya banada aydostan gelmişti bu yosundan ama lepistes ve mollyler veliferalar karidesler ve salyangozlar iki günde anasını ağlattılar molly ler nasıl yediler anlatamam benimkiler zaten inek gibi ne ot bulsalar yerler yeterki dişlerine göre olsun akvaryumun üstü riccia ve su mercimekleri ile kaplıydı hepsini bitirdiler şimdi bir dal kalmadı :D benim mollylerden iki tane olsa senin yosunları tüketir :)

4. balıkosman

balıkosman

İsim:
    Osman Tuna
    Sadece tek bitki türünde olması sizce de tuhaf değilmi? bitkinin fotosenteziyle alakalı olmasın tuhafmı oldu. :bilmem:

5. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Konuma anca cevap verebiliyorum. :) Kanka ; rotala'lardaki yosun aynen resimde olduğu gibi.. Bendekileri net çekecek makine bulamadığımdan bu resmi ekledim.. Emrahçım 8 tane erişkin molly var 30 tanede yavru molly var ama tek bir tanesi dahi ellemiyor bu yosunları.. Sadece 2 adet karidesimi görüyordum üstlerinde o kadar.. Ama bu yosun neden Onur beyinde dediği gibi sadece 1 bitkiden start alıyor ? Akvaryumun başka hiçbir yerinde yok ??

6. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Yeşil sakal yosunu (senin rotalayı tutan yosun) başlıca iki nedeni vardır:

1. Çok aşırı yüksek ışık ya da doğrudan akvaryuma isabet eden yoğun güneş ışığı yeşil sakal yosunu oluşumunu tetikler...

2. Bu yosunun yayılabilmesi için bir yerlere tutunması lazımdır... Burada da imdadına sık yaprak dizilimine yani yaprak ve dallar arasında boşluğun çok az olduğu veya bulunmadığı biktiler yetişir... Yani yeşil sakal yosunu sık bitki gruplarının üzerinde oluşabilir ancak...

Buna göre bu yosundan kurtulmanın iki yolu vardır...

1. Kullandığın aydınlatma düzeniğinde ışık şiddetini azaltmak ve lamba tiplerini modifiye etmek...

2. Bu yosunu tutan bitkileri arasını açıp akvaryuma serpiştirmek...

Bir başka yardımcı yol da yeşil sakal yosunu ile ciddi şekilde besin mücadelesi/yarışmasına girecek başka bir tür bitkiyi akvaryuma eklemek...

Bir an önce kurtulman dileğiyle kankacığım...

7. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Teşekkürle kanka bilgiler için.. Çokta aşırı bir ışıklandırmam yok aslına bakarsan kanka ya.. lt / 0,5 watt .. co2 ve yüksek ışık olsa o rotala'ların kızarması lazımdı ama yeşil yosunum oldu :) dediğin gibi lambaları bir süreliğine yarıya indirsem iyi olacak.. fosfat gübresi falan tetiklemiş olabilir mi peki ?

Besin savaşı ile ilgili araştırma yapmam lazım o zaman.. Sağlıklı akvaryumlarda yosun olur ama görüntüyü bozması benim sağlığımı bozuyor. dost:

8. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Fosfat aşırı fazla geldi ise tabii ki yapabilir... Ancak fosfat etkisi ışık ve sık bitki dokusundan sonra gelen bir faktördür...

Bence Demersum koy akvaryuma ama su yüzeyinde dursunlar... Hem ışığı keser hem de yosunu besin yarışında geride bırakabilir...

9. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Işık pek etkili değil şu an tankımda yani en azından subulatalarımın boyuna uzamasından anlıyorum bunu.. ama yukarda ki etkisi fazla ki dediğin gibi oluyor.. demersumu bulamam artık şu aralar.. rotalalar budana budana yakında bişey kalmayacak.. Molly'lerin revaçta gıdası konumundalar şuanda oda ayrı sinir bozucu bir durum..

Sayfayı Paylaş