1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yosunlu Kaya

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde Neverlander tarafından 6 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Dün (Pazar günü) Emrah ile Fetihpaşa Korusu'nda ekspedisyona (aslında keşif demek ama yıllar önce oynadığım bir oyunda çok hoşuma gittiği için çıktığım her türlü "çakma" doğa gezisine ekspedisyon der oldum :D ) çıktık... Emrah2ın paludaryumu için kütük mütük toplarken ben de uzun süredir hayalini kurduğum yemyeşil kayalar için yosunlu taş örnekleri topladım... Sadece 2 adet küçük kaya aldım... Üçüncü taşı kaldırdığımızda altından çıyan yavrusu çıkmasa ve Emrah "Abi, bu oyuklar yılan yuvasına benziyor" diyerek beni korkutmasa heralde daha fazla da alırdım... "Kestane sevgisi" işte... ("Şey korkusu" diyemiyorum da... :D )

Akşam onları su dolu bir yoğurt kabının içine koydum... Işık alacak bir yere bıraktım şimdilik... Bakalım, Cem'in dediği gibi patlayacaklar mı?

Böyle deneyimleri olan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim...

2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Abi yosunlu taş istiyorsan sendeki yosunsuzlarla değişebilirim benim taşlarım yemyeşil, aslında taş almadan öylecede verebilirim ama bu sefer ben taşsız kalacam :D
    gerçi senden aldıklarımda kısa sürede yosun bağlarlar cevabıını bekliyorum :) kayrak taşın varsa benimkilerle değişebiliriz...
    bu arada cem fosfat sürmekten bahsediyordu geçenlerde

3. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Fosfat gübresi var bende o olmaz mı acaba? Hatta az önce aklıma suyun içine bir miktar eklemek geldi idi...

4. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    abi bence yosunlu kayan varsa (dün topladıkların değil su yosunu) onu kültür olarak kullanalım bi leğene koyalım yosunlu taşı ve yosunsuz taşı, fosfat gübresi dökelim ve güneşte en az bir hafta bekletelim bence yemyeşil olacak hatta leğenin bile yosun bağlayacak :)

5. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Hanım da bizi boşayacak değil mi?

Benim derdim o topladığım taşlardan birşey çıkarmak... 12 saatte henüz birşey olmadı... Darısı 24, 36, 48, 60, 72, 84, 96, ....... saatlerin başına... :heyo:

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ben anlamadım, şimdi yosunlu taşların yoğurt kabında nasıl patlamasını bekliyoruz? Yosunlarının ölüp ölmeyeceğini mi bekleyeceğiz?

Bu arada sopan yanındamıydı Abdullah hocam. :D

7. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Bir yoğurt kabıdır gidiyor Abdullah'ın yazılarda , nedir bu yoğurt sevdası kanka :D Şaka bir yana Abdullah'ın gösterdiği bir resim vardı zamanında , yemyeşil kayalar akvaryumda çok güzel duruyordu.. Hem görüntü güzel olacak hemde yosunla beslenen canlılarına doğal gıda ayarlamış olacaktı.. yanlışsam düzeltirsin kanka.. sopa: al buda sopan kanka dün benim kafaya indirirken unutmuşsun :D

8. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Yok temel abi taşlara fosfat gübresi sürüp güneşe koyacağız yosun olacak üzerinde o kadar başka birşey yok :)

9. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Karadan aldıysanız boşuna uğraşma Abdullah Abi...

10. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Tabiiki kara yosunu suda çürüyecektir bende bir miktar farklı cinste yosunlu kaya aldım ama paludaryum için, kara yosunu suda olmaz benim söylediğim güneş olayı su yosunu için

11. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Abdullah dua etmiş... Gökten 4 sopa düşmüş...

Biri Temel'e... sopa:

İkincisi Kanka'sına... sopa:

Üçüncüsü - sopa: manyağı- Emrah'a... sopa:

Dördüncüsü Cem'e... sopa:

Yukarıdakiler karadan toplanan yosunlar akvaryumda çoşunca olacakların özetidir... :D

12. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Yine neler oluyor Abdullah abi

13. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Dün aldığım odunlardan kütükolmadı ben de sopa: olarak kullanayım dedim... Yedekledim bekliyorlar... Benim kara yosunlu kayalar akvaryumfili olduğunda kullanılmak üzere...

14. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Benim kütüklerimi bir kez kaynattım batar hale geldi, ama yinede kaynatacağım çok güzel çıktılar bazı yerlerini kestim attım

15. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Benim kütük hala banyodaki küvetin içinde duruyor Abdullah Abi.Sadece budağı ama,normal dal olan yerini çıkardım attım.
    1 hafta sonra benim bitkilerde garip bir pamuklanma var diye gelme de senin yosunlar akvaryumfili olsun :D

16. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Batması birşey ifade etmiyor... Kesinlikle yumuşayan kısım olmamalı... Benimkilerde öyle oldu...

17. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    valla tester ile kestim odun gibiydi :D

18. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Yosunlu kayalar su altındaki 60. saatlerini doldurdular... Şu an için herhangi bir bozulma yok...

19. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Allah bozmasın :)

20. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Amin... 72 saat doldu bu arada... pala:

Sayfayı Paylaş