1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yunus Balığı Yavru Alımı ve Yavru Gelişimi

Başlığı 'Tatlı Su Üretme ve Yetiştirme' kategorisinde reis tarafından 4 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Merhabalar;

İki gün önce 2 erkek 10 dişilik damızlık yunus kolonimin aynı anda 7 dişisini birden kusturdum. Geri kalan 3 dişi ise tüpçük çıkartmış ortalıklarda geziniyorlar.Bugün yarın onlarda yumurtalayacaklar İnşallah. Balıkların ağzı nezaman doldu bilmediğimden (bu sıralar oğlum ilgileniyor onlarla) biraz erken kusturmuşum. :cekingen: Yavruların kimisi keseli,kimisi oluşmuş,kimiside yumurta olarak çıktı. Yaklaşık 500-600 yumurta var şuan. :) ( Serbest yüzen yavrular hariç) Buda demek oluyorki allah cc. nasip ederse 1 hafta,10 güne kadar 500-600 tane yavrumuz hayata merhaba diyecek. Yavruların ( şimdilik yumurta :) ) gelişimlerini ara ara resimleyerek sizlerle paylaşacağım.

Uzun uğraşlar sonucu çektiğim videoyu düzenleyip upluoad etmeyi başardım. (Hernekadar video istediğim gibi olmamış ya neyse. Videoda çok sevdiğim bir parçayı sizlere dinletmek istedim. Eee benim gibi arabesk bir adamın seçtiği parçada ancak bukadar olur.

Saygılarımla, sizi seyir zevki ile baş başa bırakıyorum. Yavruların gelişm aşamalarında birlikte olmak dileklerimle.

[IZLESENE]1129082[/IZLESENE]

İzlesene.com : Video - yunus

Kuluçka makinasında gelişimlerine devam edenler.

TencoMelih, DaPhNe, grafikdelisi ve diğer 4 kişi bunu beğendi.
  2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Yunus balığı yavru alımı ve yavru gelişimi

Operasyon izler gibi izledim videoyu açıkcası. Maşallah diyelim. naz: Bazıları tam zamanında alınmış dediğin gibi bazıları henüz yumurta. Yavruları alıp büyültüyorsun balıkta satmıyorsun. Bari yem masraflarını çıkar. Kuluçka makinalarıda fabrika gibi çalışıyor mübarek.

Pleksi yavruluklar bu iş için biçilmiş kaftan olmuş Olcay. Bu güzel görüntülerin devamını diler hobiden aldığın hazın sürekli olmasını temenni ederim.

TencoMelih bunu beğendi.
  3. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal

Olcay hoca **** yapmışsın bakıyorum.maşalah maşallah fabrika sahiden. naz: Sağlıkla yavruları büyütmeni diliyorum. super:gif super:gif

4. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı

Maşallah naz: naz: naz:

:horon: :horon: :horon: Kayıpsız büyültmen dileğiyle ...

5. _ERKAN_07_

_ERKAN_07_

İsim:
    Erkan ÖZEN

Olcay abi maşallah diyorum başka birşey demiyorum benimde başıma gelmişti bir ara sarılar ve yunuslar aynı günler içinde yumurta dökmüşlerdi bu kadar kısa izliyosunuz ama ne kadar uzun sürüyor bilmiyorsunuz :D

6. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Olcay Abi 100.000 kere maşallah. naz: değmesin inşallah. Abi anaçların olduğu tankla ilgili biraz detaylı bilgi verirsen sevinirim. Ya sen varya eninde sonunda yunusa geçirttireceksin bizi. Abi bu kadar balığı büyütmek kolay değil ama yılların tecrübesisin sen. Üstesinden geleceğinden şüphem yok. Bunların büyüme aşamalarını ara ara bizlerle paylaşırsan sevinirim. Hobide daim olman ve her zaman bu tür paylaşımlarda bulunman dileğiyle. ( Müzik de güzeldi ama balıkçıklara dinletme abi. Mazallah sonra yanık kalırlar olmaz. :D )

Saygılarımla...

7. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Olcay tebrikler ve Maşallah diyorum naz:

8. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Arkadaşlar cümleten teşekkür ederim. :cicek:

Yavruları pleksi yavruluktan alıp,ana suyu ile birlikte %50 taze su alıp 70 cm lik yavru akvaryumuna aktardım.Bir ay kadar burada kaldıktan sonra boylama yapıp daha geniş olan akvaryumalara alacağım.

Yumurtalar ise Maaşallah çok iyi gelişiyor. naz: Tüm yumurtalarda şuanda kafa ve kuyruk oluşumu tamamlandı. naz: Keseli doğan yavruları ise bugün artık serbest yüzüşe geçtikleri için kuluçkalıktan çıkartıp yavruluğa aldım.

Son resimleri nasip olursa iftardan sonra çekip ekleyeceğim.

Saygılar.

9. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Abi anaçların bulunduğu tankla ilgili biraz detaylı bilgi verebilir misin ? Kum göremedim mesela. Filtreleme nasıl ? Yemlemeyi nasıl yapıyorsun ? Su değişimi vs. vs. Konuyu biraz daha açarsan seviniriz abi. İftardan sonra resim eklemeyi de unutma :uyari:.

Saygılar sunarım üstad.

10. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

Maşallah!

Varan 6 daki balık bayağı afacanmış ama :D

Olcay Yunus Üretim Merkezi :D demek daha yerinde olur abi , konu başlığına :)

11. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Hüseyin, anaçların bulunduğu akvaryum 275x45x45 ölçülerinde 550 lt. bir akvaryum. Salondaki şhow akvaryumum hariç hiçbir akvarymumda kum ve dekor malzemeleri yok. Temizliği kolay olması için. Akvaryumlarda ihtiyaç doğrultusunda sadece kayalardan yapılmış mağara vs var. Su değişimi, haftalık %25 ve dip çekimi. Aylık sump temizliği. Yemleme,damızlıklarda günde bir öğün,yavrularda ise günde 8-10 öğün.Şuanki su sıcaklığı 25 derece. ;)

Yumurtalar ise son sürat gelişime devam ediyorlar.Sanırım hayata merhaba demek için aceleleri var bizim cengaverlerin. :) Aslında su ısısını 28-29 derceye yükseltsem bu gelişim biraz daha hızlanır ama 550 lt akvaryumu şuanda o ısıya yükseltemem. Mecburen bu şekilde gelişmeye devam edecekler. can:gif

Buyrun resimler.

Allah cc. nasip ederse hafta içi büyük oranda kafa ve kuyruk yapısı gelişecek ve yavrular küçük hareketlerle oynamaya başlayacak. Ve muhtemelen haftaya bugün yavruluğa almış olurum. naz:

DaPhNe bunu beğendi.
  12. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Maşallah. Abi genel bilgileri paylaştığın için teşekkür ederim. Resimler çoık güzel. Lütfen sıklıkla paylaşmaya devam et. Mümkünse her gün resim koy. em32.gif Şimdilik hoşçakal...

13. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Olcay doğumhane tesisleri çalışıyor baksana. Allah nazardan saklasın bu ne görüntü böyle tek kelimeyle muhteşem. naz: Bu balıkların an an gelişimlerini takip etmek muhteşem olacak. Delikanlı hallerini şimdiden merak ediyorum. burda:gif

14. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Hocam nasip olursa bu yavruları yada enazından bir kısmını sadece kendime ayırıp damızlık yetiştirmek istiyorum. Bu yüzden nasip olursa bu başlık altından yavruların damızlık hale gelene kadarki tüm gelişimlerini ara ara resim ve videolarla paylaşmayı düşünüyorum. Bir yıl sonra eminim balıkların son hali ile şimdiki eklediğimiz resimleri kıyasladığımızda tebessümle bugünleri yad edeceğiz. :)

Bu arada farkındaysanız ilk gün dört tane olan kuluçkalık,bugün iki tane. ;) Diğer iki tane kuluçkalıkta olan yavrular sebest yüzüşe geçtiklerinden şimdi yeni yuvalarında. naz:

15. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

O zaman bu başlık sabit başlık olacak demektir. burda:gif Hobici arkadaşlar bu balığı üretecekse başka bir konu ve başlığa ihtiyaç duymayacak demektir. Ben bu balıktan yavru alamamıştım biliyormusun. :F

16. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi

Maşallah olcay hocam süpersin..

17. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Hocam bu balıklardan yavru almanın en kolay yolu; onlarla hiç ilgilenmemek. ;) :D Yunuslar çok aklıllı balıklardır. Akvaryuma sık müdahele ve onların alıştığı ortamı değiştirmek( kaya vs gibi şeylerin yer değişimi ) onları epey etkiliyor. Ben saldım akvaryuma balıklarımı ve sadece günde bir kere yem atmak dışında hiçbirşey yapmıyorum. ;)

Yunus üretimi hakkında sorusu olan yada yardıma ihtiyacı olan herkese seve seve cevap verir,yardımcı olurum.

Ancak bir şartla; kesinlikle paylaşım değeri içeren konuları ö.m den sormamak,bunun yerine konu üzerinden sormak şartı ile. ;)

Hocam; bu balıklardan yavru alamadım deyince akklıma bir üstadımız geldi. :D

18. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Teşekkür ederim Levent hocam. :cicek:

19. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Olcay Abi bu balıkları 120 litrede kayasız ve dekorsuz üretebilir miyiz ? Ben en az 300 litre gerekiyor diye duydum da 120 litrede hiç mi üremezler bu sorunun cevabını merak ediyorum.

Konunun sabit başlık olması isabetli bir karar olmuş. Olcah hocanın yaptığı şovun hakkını vermişiz sabit konu yaparak. Adam yedi balığı kusturana kadar canı çıkmıştır. Temel Abi iki tıklamayla sabit yapmış çok mu ? :D

Saygılar...

20. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

Hüseyin ,

120ltrede de yavru alırsın. Ama şöyle olur 1e 2d şeklinde damızlık bir koloni beslersin.
    Akvaryumun içine sadece bir kaya atarsın.Ürktüklerinde o kayanın arkasına giderler.Zaten yunus kumluk bölgeleri sever.Yani açık alan lazım bu balığa.

Sayfayı Paylaş