1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

yunus chicled

Başlığı 'Tür ve Cinsiyet Belirleme Portalı' kategorisinde enk41 tarafından 24 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. enk41

enk41

Arkadaşlar net te resimlerini gördüm çok hoşuma gitti yunus chiclıd beslemek istiyorum. Bunların yanına başka hangi chiclıd türlerinden koyabilirim? Akvaryumum 80 90 lt civarı yardımcı olursanız sevinirim..

2. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Ercan abi, hoşgeldin portala yunus chıdlıd la yaşayacak balıkların türllerini yazayım istersen sen beğen koy yada internete malawi cıchlıd yaz orda cıkan tüm balıklar yaşar senin yunusunla.

3. enk41

enk41

Sağol kardeşim.

4. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Ercan abi istersen linkleri buraya koyayım bak?

------------------------------------------
    RuPTuR:Linkler görünmüyor.Sorun var ise yönetim ile irtibata geçiniz.

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Ercan bey öncelikle merhabalar; 80-90 lt de yunus beslemek biraz yanlış olur. Yunuslar için enaz akvaryum hacmi 300 lt dir ve alt sınır 150-200 lt redir. ;)

Ayrıca her malawi gölü canlısıyla sağlıklı bir şekilde beslenemezler.Özellikle ahli vs gibi balıklarla. Bu konuda biraz araştırma yaparsanız hangi türler uyumlu hangileri uyumsuz olduğunu anlayabilirsiniz. ;)

Saygılar.

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  6. enk41

enk41

Peki sayıyı az tutsam olurmu mesela 1 erkek 3 veya 4 dişi alsam yani toplam 4,5 tane balık olsa olur mu?

7. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Ercan bey yunuslar belli bir boya ulaşıcaya ( 6-7 cm ) 80 lt rede beslenebilir.(80 lt de 8 balık ) Ama bu boydan sonra akvaryum hacmini büyütmezseniz balıklarınız yanık kalır ve buda balıklarınızın üremesinden tutunda kafa yapmasına kadar birçok dezavantajı beraberinde getirir. ;)

Size acizane tavsiyem; ya akvaryum hacminizi arttıırın,yada yunus sevdasından vazgeçin. dikkat:

8. enk41

enk41

Herhalde akvaryumu büyüteceğim bu gidişle, Olcay abi Pendik'te nerden balık alabilirim ? Senin tavsiyen var mı ?

9. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Ercan Pendikte güvenilir akvaryumcular olsada fiyatları fahiş olduğundan tavsiye etmem. Çevrene yakın hobici akvarist dostlarımızdan ihtiyacını karşılamanı tavsiye ederim. ;) Tabi akvaryumunu yunus beslemeye müsait boyutlara ulaştırdıktan sonra. dikkat:

10. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Olcay abi,pendikte senden güzel yunusu olan akvaryumcu varmiki.Arkadaşa bi yardım etsen.
    80_90 litrede mbuna sınıfı balıklar süper olacaktır.Tek tür olarak 10 adet yavru alırsınız.İlerde fazla erkekleri çıkarabilirsin.

11. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Özgür; Pendike değil,İstanbulda benden daha güzel yunusu olan varmı bilemem ( benim ne derecede yunus hastası olduğumu bilenler bilir) ama ben akvaryumcu değilim. dikkat: Ve şuanda sende biliyorsunki bütün damızlıklarımı kaybettim ve onlardan geriye kalan yavrulardan damızlık yetiştirmeye çalışıyorum :( Parası pulu önemli değil ben arkadaşımıza hediye bile ederdim ama şuan balıklarım hala damızlık olmadı ve yavru alamıyorum. :(

12. enk41

enk41

Valla Olcay abi yok ki öyle çevremde akvarist ben esenyalı da oturuyorum burda bir tane akvaryumcu var zaten orası hem pahalı hemde alışveriş yapmak istemiyorum ordan. Pendik te bir kaç yere sordum 5-6 cm yunus lar 10 tl daha küçükleri de 5 lira falan işte pahalı bence.

13. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Recep bey ; sen akvaryumunu büyüt,ben sana yunus konusunda yardımcı olurum söz. Ama Akvaryumunu enaz 200 lt ye çıkartman lazım. ;)

14. enk41

enk41

abi recep kim ya neyse zaten düşünüyorum akvaryumu büyütmeyi 110*40*60 boyutlarında bi akvaryum yapıcam kendim yapıcam cam alıp inşallah beceririm

Sayfayı Paylaş