1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yunus ve Sarı Prenses cinsiyet tayini (çizimli)

Başlığı 'Tür ve Cinsiyet Belirleme Portalı' kategorisinde dr_glicocalix tarafından 3 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

1. dr_glicocalix

dr_glicocalix

İsim:
    Gökhan Emre ÇAÇAMER
    Değerli arkadaşlar bu çizimler bana akvaryumculuğu sevdiren sınıf arkadaşım İbrahim Ethem Kaygusuz kardeşime aittir. İzinsiz kullanılmamasını rica ederim :uyari: . Kendisinden izin alarak paylaşıyorum. Çizimlerdeki cinsiyet ayrımı geneldir ve tabi ki çeşitli değişiklikler ve istisnalar görülebilir :)

Yunus cinsiyet tayini ;)

Sarı prenses cinsiyet tayini ;)

2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Güzel bir paylaşım Gökhan bey teşekkürler. em34: Özellikle yeni başlayan arkadaşlar için yunus ve sarı prenseslerin cinsiyet ayrımında çok faydalı olacaktır.

3. Silahşor

Silahşor

İsim:
    Hakan Gürses

2. resimde sarı prensesin alt yüzgecindeki beneklere yumurta benekleri denilmiş.
    Benim balıklarımda da bu benekler var. Onlar yumurta mı yani??

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Yumurta değil tabi, onlar dişinin hazır olup olmadığını ifade edip bu anlamda belirtiliyor.

5. Silahşor

Silahşor

İsim:
    Hakan Gürses

Anladım, boyları henüz küçük ama hazır olmuşlar demek ki :)
    Bi erkek koysam yumurtlarlar o zaman :)
    Teşekkürler.

6. kaan07

kaan07

İsim:
    Kaan ÖNCÜ

Güzel bi paylaşım Teşekkürler...

7. MenOfWar

MenOfWar

Gerçekten çok faydalı bir paylaşım olmuş, emeği geçenlerden Allah razı olsun gerçekten defalarca karıştırdığım bir konuydu. Bu açıklamaya bakar bakar ayırırım artık :)

saygılar:gif

8. salkayetrer

salkayetrer

Yer:
    Adana
    İsim:
    Seha

Bu resimleri biliyorum.Daha önce çoğu yerde rastladım hatta koleksiyonumda varlar şu anda :) Sanırım arkadaşınızın güzel bir çizim yeteneği var :) Teşekkür ederiz kendisine.Bu özellikleri resme aktardığına göre bilgilide bir arkadaş sanırım :) Başka türlerin çizimlerinide bekliyoruz burda:gif

9. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin

Yine de belirtmekte fayda var...Kesin cinsiyet tayini anüs-vent kontrolü ile yapılır. Bu şekilde yunus ve sarı prenseste az da olsa yanılma payı her zaman vardır.

Saygılar.

10. Yusuf_06_42_

Yusuf_06_42_

Öncelikle sağolun.Ben cepten giriyorum nete ve resimleri seçemiyorum haliyle.Erkek sari prenses üstteki mi ? Alttaki mi? Ufak boy satın alırken ayırt edebilir miyim? Boy olarak dişiler mi daha büyük erkekler mi (genel olarak tabi) ?

M.D.1

11. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin

Erkek sarı prenses üstte ki Yusuf Bey. Alırken yavrularda cinsiyet ayrımı pek mümkün değildir. Yavru sayısını çok tutup, erişkin hale geldiklerinde güzel bir koloni kurmak en sağlıklısıdır.

Genel olarak erkekler dişilerden daha büyüktür. Dişiler erkeklerden büyük de olabilir elbette. Ama bu durumda baskın olan dişi, kendinden küçük olan erkeği yanına yaklaştırmayabilir.

Saygılar.

12. Yusuf_06_42_

Yusuf_06_42_

Çok tesekkur ederim. En kisa sürede sarı prenses edinmek istyorum. Aslnda su an Konya'da lise sonda okuyorum. Bu sene sonunda Ankara'ya tasinacagız. Balıklarım tam büyüdüklerinde akvaryumcuya vermek zorunda kalacagım bu beni epey üzecek ama ne diyelim =) Lanet olsun içimizdeki akvaryum sevgisine :p

------------------------Profil Eksik

M.D.3

13. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Yusuf Bey selamlar, En kısa sürede dilediğiniz balık türüne kavuşmanızı dilerim. Foruma hoşgeldiniz.

Cep telefonundan dahil olduğunuza dair üstte çıkması gereken işaret çıkmamaktadır ?

14. Yusuf_06_42_

Yusuf_06_42_

Yeni abone oldugum 3g servisinden giriyorum.Ama neden çıkmıyor bir bilgim yok.

M.D.1 (Türkçe Karakter)

Sayfayı Paylaş