1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

yunusumun kuyruğu

Başlığı 'Malawi Cichlid Forumu' kategorisinde captainclaw tarafından 30 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. captainclaw

captainclaw

İsim:
    Hasan Saraç
    Merhabalar,
    2 aydır 46 lt lik bir avaryumda balık besliyorum. Akvaryumumu değiştirdim. 80 cm lik bir akvaryum oldu. Benim sorum önceki akvaryumda beyaz prenses adeta terör estiriyordu. Sarı ve yunusumu kovalamktan motorun köşesine hapsetmişti. Bu süreçte yunusumun kyruğunda da yenme gördüm. Kuyruğun 5 te 1 yenmişti beyaz tarafından. Şimidi o kadar çok kovalamıyor. Kovalasa da kaçabiliyor yunus. Yunusumun kuyruğu kendi kendine iyileşir mi? Bir de beyaz prensesim neden bu kadar agresif?

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Kuyruk kısmı balık için hızla iyileşmesi gereken hayati organdır ve balık bağışıklık sistemini bu bölgeye yönlendirmiştir muhtemelen. Bu evrede iyi beslemenizi öneririm.

Neden kovalıyor ?

Siz evlisiniz diyelim veya bekar ama eş arayan biri. Kendinize bir gece kondu yaptınız ve bir baktınızki sizin türünüzden ama kızıldereli biri sizin evin etrafında belliki o da evlenecek doğası gereği. Sizin ev gidecek elden...

Hasan Bey siz ne yapardınız ?

Saygılarımla...

3. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Hasan bey ; snow prensesler sert balıktır. Bölgesini korumak adına zaten akvaryumda dalaşmadığı balık yoktur. :) Siz birde bu balıkları 46 lt reye kapatmışsınızki; bırakın kavga etmelerini bugüne kadar ölmediklerine sevinin. :)

Yunusunuzun kuyruğuna gelince, sürekli temiz su ve sağlıklı yemlerle beslerseniz balığınız en kısa zamanda düzelecektir. ;) Ve snow prensesinizin yunusu ve diğer balıkları rahat bırakması için akvaryumun bir kenarına kaya vs gibi şeylerden mağara yapın. Snow prenses o mağarayı sahiplenecektir. Yunuslar ise açık alan sevdiği için o bölgeye girmeye uğraşmaz ve böylelikle sorunun büyük kısmı ortadan kalkmış olur. ;) Ancak 80 cm lik alan yunuslar için yeterli olmadığınıda unutmayalım. ;)

4. captainclaw

captainclaw

İsim:
    Hasan Saraç
    Teşekkürler cevaplar için, peki şimdi mevcut durum için beyazın yanına eş mi alayım? Akvaryumda kayalık bölgeler var. Ben sarı var mavi prenses almak istiyorum? Yorumlarınız nelerdir?

5. dr_glicocalix

dr_glicocalix

İsim:
    Gökhan Emre ÇAÇAMER
    Bir snow prenses besleyicisi olarak size tavsiyem eğer karma bir akvaryum yapmak istiyorsanız snowu bir an önce bi kıymet bilire vermeniz olacaktır. Çünkü ne snow nede diğer balıklar o büyüklükteki bir akvaryumda beraber rahat edemezler. Snow sinirli bir balıktır ve kendinden büyük dahi olsa yunus ve sarı prenseslere saldırır. Ya diğer balıklar için yeni bir akvaryum bulun ya da snow prensesi bir an önce uzaklaştırın o akvaryumdan derim ben. Eş alsanız dahi çok bişey farketmez hatta daha da agrasifleşebilir bölgesini korumak adına. Öyle ya artık bir eşi var ve üremek için her türlü ortamın ugun olmasını ister....

Sayfayı Paylaş