1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Zebra cikletlerlerde cinsiyet ayrımı nasıl yapılıyor?

Başlığı 'Tür ve Cinsiyet Belirleme Portalı' kategorisinde CAYİT tarafından 4 Haziran 2010 başlatılmıştır.

1. CAYİT

CAYİT

İsim:
    CAYİT
    Zebra cikletlerlerde cinsiyet ayrımı nasıl yapılıyor?

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
  3. CAYİT

CAYİT

İsim:
    CAYİT
    Bunun pembeside var o nasıl oluyor?

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Pembe dediğin albino oluyor sanırım ve onlarda da dişi erkek ayrımı aynı. Dişilerde karın bölgesinde yine belirgin bir pembelik oluyor ve erkeklerin kafa çıkıntısı oluyor.

5. CAYİT

CAYİT

İsim:
    CAYİT
    Anlıyorum son sorum ise ne zaman yavru vermeye başlarlar?

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Konuyu tekrar inceledim Cayit. Balıkların boyutları, yaşları, görüntüleri, dişi erkek oranları, son sprint ve galoplarını göremedim mesajlarında. Bunlar olmadan verilecek zaman dilimi foto finişte çıkmaz. :ay:

7. CAYİT

CAYİT

İsim:
    CAYİT
    Acaba forumda bilen varmı balıkların ne zaman yumurtlayacağını ?

8. Warden

Warden

İsim:
    Güven Gökdere
    Cayit Bey hangi balıklardan bahsediyorsunuz anlamadım doğrusu...

Kendi balıklarınızdan bahsediyorsanız fotoğraf ve Temel Bey'in belirttiği bilgileri vermelisiniz.

YIKIKTEMO bunu beğendi.
  9. CAYİT

CAYİT

İsim:
    CAYİT
    Benim demek istediğim kaç cntım olduklarında dogurmaya başlar..

10. LostRua

LostRua

Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Birde zebralar bilindiği üzere çok fazla çoğalabilen balıklardır. Acaba yavrularının canlı yem değerleri nasıldır. Bu kadar güzel canlılardan o kadar fazla yavru alınıyor ki yapabilecek başka birşey yok tek çare ya canlı yem olarak değerlendirmek yada dağıtmak. Ama yapılan davranışlar yüzünden zebrarlara ilgi çok azaldı calyı yem olarak değerlendirilebilir mi yavruları ?

11. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    5-6cm iken yavru alabilirsin. Bir erkek ve bir dişi balığı aynı akvaryuma koy. Gerisini onlara bırak. Dişi balık üremeye hazır olduğunda midesi pembeleşmeye başlar. Üreme zamanında aşırı agresifleşirler ve akvaryumda bir başka balık olmasını önermem.Aksi takdirde canlı kaybı yaşarsın.

Böyle bir düşüncen olsa bile bunu burda belirtmen çok yanlış.

12. LostRua

LostRua

Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Aslında yukarıda yazdıklarımı tam anlamıyla değerlendirilmeden bir cevap vermişsiniz. Siz böyle diyorsunuz ama doğada süregelen bir döngü var. Etrafımdaki arkadaşlara zebra dağıtmaya kalksam onunla mı uğraşacagız diyorlar. bulduğum su birikintisine bile zebra yavrularını koysam bile yer yetmiyor. Balıkçıya dedim 200 tanesine 1 paket vipan yem veriyorlar. Ne yapmam gerekir bana bir çıkar yol söylermisiniz o zaman ? 100 litre akvaryumun içinde 2000 yavru mu koymalıyım ? O kadar kötü şartlarda sizce o yavrular ölünce daha mı iyi olacak ? Doğadaki her canlının yaşama hakkı vardır. Ama bir canlının gelişmesi için diğerinin ölmesi lazım bu kural böyle. O yüzden kusura bakmayın ama Türkiye'de o kadar güzel balıkların değerini anlayamıyorlarsa bizede sadece canlı yem yapmak düşüyor...

13. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Aslında Doğuş yazdıklarının altına imzamı atabilirim. Esnaf aynen dediğin gibi bakacaktır o türe ve hobici de aynı şekilde. İfade farkı bazen algılamayı geğiştiriyor. Mesela o kadar basit ki ;

Yapacağım bir şey yok canlı yem yapmaktan başka... ( Diğerine bakalım )

Ben yavruları ayırmıyorum artık kurtulan kurtuluyor kurtulamayan yem oluyor. ( Fark bu aslında)

Benzer şekilde örnekleri çoğaltmak mümkün. Yoksa dediğin gibi bir yere kadar sınırı var yavru almanın kimse almıyorsa ne yapılabilir ? Gerçekten zor bir durum kabul etmek gerek.

14. LostRua

LostRua

Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Temel abi kim ister ki o kadar uğraşmışsın emek vermişsin tek tek dişi ve erkeğin yavrularını korumasını görmüşsün. Kıyamaz sanki bir aile bireyi gibi her ölüm gerçekten bir hobici için çok zor oluyor. Hiç kimse istemez böyle birşeyi ama insanın elinden gelende sadece bu...

15. Warden

Warden

İsim:
    Güven Gökdere
    Doğuş Bey o güzel canlıları bence canlı yem yapmayın.Kendiniz doğadan örnek vermişsiniz.O zaman bence bırakın doğal döngüsüne yavruları ayırmayın.Kurtulanları ayırın...

Hepsini ayırıp canlı yem yapacağınıza bırakın kurtulanları alın.Hem sağlıklı yavrularınız olur hemde yer sıkıntısı yaşamazsınız.

Can Bey'e katılıyorum.Sonuçta bu konuları yeni hobici kardeşlerimiz,abilerimiz ablalarımız okuyor.Onlar yanlış düşüncelere kapılabilirler.

16. LostRua

LostRua

Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Güven Bey sizde haklısınız ama bunlarıda bilmeleri lazım değil mi ?

Şahsen 200 yavrunun 1 yem ettiğini nerede görmekteyiz. 200 yavru 3.5 TL eş tutuluyor. Amacımız ne para nede ticaret.Zaten bahsettiğimde ayırıp vermek değil 1 çiftim var o kadar yavru alıyorum bir ay sonra kendileri bitiriyor. Ayırmaya kalksam hatta ayırıp damızlık boya getirsem hatta çift çıkarsam bana gelecek rakam en fazla 10 TL olacaktır. Yeni başlayan arkadaşlarımada benden bir yardım dokunsun. Zebralar çok güzel balıklar sanki sürekli bir tebessüm var yüzlerinde.Sizide mutlu edeceklerine eminim. Ama en az 500 litrelik yavru tankınız olursa bu iş size çok zevkli gelecektir. 50 litreye koyarsınız çiftinizi birkaçtanede kırık testi birine yavru yapar. O testiyi diğer akvaryuma alırsınız. Bu sefer diğer testi diğer testi. Gerçekten binlerce yavru olacaktır. Ve o küçük zebralarda çok güzel gözükecektir. Sonrasında ise bir yaz günü koyun poşetlere 10 ar zebra çıkın önünüze gelene dağıtın verin. Gerçekten bir hobi ancak bu kadar güzel bir şekilde etkileyebilir. Gerçekten zevk alırsınız o zaman.

17. kerem11

kerem11

İsim:
    Kerem Ürütürk
  18. Anıl yerli

Anıl yerli

İsim:
    Gölge!!!
    Anlayan bir arkadaş bu balıklarımın cinsiyeti hakkında bilgi verebilirmi

Ekli Dosyalar:

19. Anıl yerli

Anıl yerli