1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Zihni Sinir Projeler

Başlığı 'Akvaryum Kahvesi' kategorisinde hasanacar tarafından 19 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Merhaba Portal Ailesi,

Az önce tatlı su akvaryumunda ne yapsam da su değiştirmesem ve filtre kullanmasam diye düşünürken aklıma Zihni Sinir Projelerden biri geldi.

Şöyle ki, hafta bir akvaryum suyunu sumpta tuz yoğunluğunu arttırarak PS'den geçirsem daha sonra suyu tuzdan arındırıp akvaryuma göndersem nasıl olur :F sopa:

Olacak şeyler değil ama sizin de var mı böyle projeleriniz sopa:

Örneğin: Nitrat mıknatısı :D

Canlan Portal :heyo:

2. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Benim de aklıma karterden suyu camın önünde içinde su üstü yetiştireceğimiz ve toprağı akvaryum kumu olan saksılara basıp filtrasyon yapmak geldi :D

3. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Karterde (sumpta) su üstü bitkisi kolay bulundurulur hatta yosun ;)

4. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Hasan hocam dediğin sistem RO sistemine benziyor ondada su tuzdan geçiriyor

5. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Suyu tuzdan Ro ile arındırabilirsin ama bence gerek yok gibi çok sıkıntılı bir sistem olur hemde deniz tuzu biraz masraflı gelir diyorum Ayrıca ps masrafı var . Mesela söyle birşey yapalım istersen . Diskus besleyen bir arkadaşım su değişimlerinden sıkılınca benim aklıma böyle bir proje gelmişti denedik olumlu sonuç aldık . Üç adet kafa motoru debisi düşük olanından ve 2 adette dijital timmer ve temiz su haznesi .
    Biz motorun birini tanka koyduk ve ucuna hortum takarak duvardan banyoya verdik diğer iki motoru temiz su haznesine koyduk birini aynı sump motoru gibi hortumla tanka çıkardık diğerinide haznemize suyu hareketlendirmesi için koyduk su durgun olursa üzerinde tortu oluşuyor . Günün belli bir saatinde tanktaki motor suyu ayarlanan zamanla banyoya basıyor timmer onu durdurunca . Bir kaç dakika sonra haznedeki motorda suyu tanka basıyor işte su değişimi tamam . Ama dikkat edilmesi geren konu ise tanktan banyoya giden hortum tanktan yüksek olmalıki motor durunca suyu boşltmayı kessin diğer konu ise timmerlerin kalitesi çok önemli bizim kullandıklarımızda saniye ayarı bile ayarlanabiliyordu . İlk başta sistem kurulurken dikkatli kurulursa çok sağlıklı çalışıyor .

6. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Öyle bir şey bulmam lazım ki sorunsuz ve süper ötesi etkili bir şey olması lazım huh:

Haydi Portal saksıları sallayın biraz :horon:

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tam bana göre zihni sinir projeler. Ama sizden beni aydınlatmanızı rica etmek durumundayım. :) Bu deniz tuzuyla suyu arıtma işi nasıl olacak ? Yani hem tatlı suyu temizlemek istiyorsunuz hem de deniz tuzu kullanıyorsunuz. Tuz eriyecek suya karışacak kömür almaz vs vs. Mazur görün bu konuya acıklık rica edeceğim sizden... ve tabi sizi zihni sinirde edeceğim. :hasta:

İkon ekliyemiyorum ama bizim oltayi yutmayan adam ikonunu eklemiş sayın. ;)

Cep mesaj...

8. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Tuz kullanılması biraz zor ama zihni sinir işte :D

Sayfayı Paylaş