1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Ziyafete bakın

Başlığı 'Akvaryum Kahvesi' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 16 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ziyafet verecekleri bu balığın türünü ve fiyatını biliyormusunuz ?

2. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Biraz pahalı bir ziyafet olmuş. Bu tür sadece ülkemizdemi yoksa bütün dünyada mı yüksek fiyatlarda satılıyor?

3. myillar

myillar Marmara Tuzlucu Üstad Üye

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Ziyefete bakın

arowana ya benzettim ama hocam çok avcı bir balık diye biliyorum oldukçada kıymetli

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ziyefete bakın

Evet arowana .Kimseye bu görüntüler için kızamayız. Aşağıdaki fotoğrafların ilkine bakalım. Bir türü başarı ile üretiyorlar. Hem de hiç zorlanmıyorlar. Ardından Türkiye gibi ülkelere nasıl olsa dünyanın parasına satıyorlar. Sonra oturup neden yemesinler.

Ben de size arowana yemeği tarifi vereyim bari.

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Ziyefete bakın

Vaybee burda dünya para olan arowana ları orda yemek yada belkide meze yapıyorlar. :hink:

Biizm daha çook yol almamız lazım. Ciddi manada ne derecede üretimciyiz diye düşünmeden kendimi alamıyorum. huh:

6. tuyluoglu

tuyluoglu

Ziyefete bakın

Bizde üreticilieri ezen ithalat aslında, daha bugün yılların balık üreticisi olan bi tanıdığımın üretimhanesini kapatmak üzere olduğunu duydum, bu sene şahit olduğum 3. iflas bu konuda, inan bu hayvanı üreten olsa birileri yut dışından ucuza getirir, üretici yine para kazanamaz.

7. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Bir arowanadan kaç tane yavru çıkıyordur kimbilir , keselerinin maşallahı var... Pangasus'larda yeniyor ithal edildikleri uzak doğuda.. Yerli halkın besin kaynağı bir nevi.. Yerli üretici olayına gelirsekte kim olursa olsun kapanan yer yerli bir üretici ise haliyle üzülüyorum.. Türkiye'de bu iş gerçekten zor ve gittikçede zorlaşıyor.. Allah sonumuzu hayır etsin hiçbirşeyin gidişatı iyi değil..

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Peki Hakan bu ülkede ne zaman gerçek emeğin sağibi kazanacak ve üretimin değeri anlaşılacak ? Ne zaman ?

Senin bu doğru tesipitine aynen katılıyorum. Umarım artık değişir.

9. tuyluoglu

tuyluoglu

Belki her konuda üreten bi ülke olsak durum değişir, insanlar genelde malın kalitesine bakmıyo, varsa yoksa fiyatı, hemen hemen her sektörde ithal mal daha ucuz, canlıdada bu böyle, e insanların alım gücüde malum, gerçi parası olanda ithal malın pahalısını alıyo, ülkemizi yeteri kadar sevsek yeter diycem tepki alırım diye demiyorum

10. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Abicim 3-4 üretici birleşicek devasa bir yer yapıcaklar bu işin başka türlü maliyetini düşüremezsiniz.. Bizim milletimizde bu sabırsızlıkta olduktan sonra hiçbir işte dikiş tutturamayız.. Kolay yoldan çabuk yoldan para kazanmaya çalışırız , ortaya bişey çıkardığımız zamanda zengin olucaz diye fiyatı kökler kaliteyi düşürürüz.. sonra batarız.. klasik son..

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    + 1.

İlave olarak, anca yabancıların mallarını överiz, yapana ve yapmaya çalışana dil uzatırız. Yerli ürünlerin kaliteli olanlarıda bu arada güme gider genelde.

Sayfayı Paylaş