1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Sıcak Hava Kabarcığı

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde sezginyavuz tarafından 19 Ocak 2009 başlatılmıştır.

  1. sezginyavuz

    sezginyavuz

    Mesajlar:
    307
    İsim:
    Sezgin Yavuz
    Merhabalar. Isıtıcıların yaktığı elektriği ay sonlarında faturada fazlasıyla görmeye başladık ve bu durum birçok arkadaşların bu hobiden soğumasına yol açıyor. bundan yola çıkarak aklıma gelen bir fikri paylaşmak istedim. Hava motorlarının altında dışarıdan hava almasını sağlayacak bir deliğin bulunduğunu biliyoruz. Hava motorunu, bahsettiğim deliği sıcak bir yere (petek, kalorifer, vb.) şekilde yerleştirsek haliyle hava kabarcıklarıda sıcak çıkacaktır. Bu işlem akvaryumun ısısını azda olsa yükseltmeye sebep olurmu diye düşünüyorum. Ancak bu düzenek için sağlam bir hava motoru gerekir, o başka problem. Siz tecrübeli forum üyelerinin yorumlarını bekliyorum. Saygılar...
     
  2. sconat

    sconat

    Mesajlar:
    453
    İsim:
    Ozan Sıdal
    İlk mesajı kısaca ben yazayım ve fazla abartmayayım, sonra kızıyorlar. ;)

    Yüksek ısıda akvaryumların oksijen oranı düşer, kısaca ısı oksijeni olumsuz etkiler ki, sözünü ettiğiniz yöntem havaya daha ilk anda işleyecek, buna çözüm bulunur mu bilemem ?
     
  3. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Kutlarım Ozan, tespit mükemmel ve fikrin üzerinde durulacağı ilk nokta bence de. Buna çözüm nasıl bulunur derken, sadece ve sadece su içerisinde çözünmüş oksijende mi ısı eksi yönde zararlıdır, yoksa kuru sıcak ile de aynı eksi yönde etkilenir mi bunu bilmek lazım ?

    Açıkcası hiç düşünmemiştim.
     
  4. axu2

    axu2

    Mesajlar:
    153
    Bende bir açılımda bulunayım; 25 derece 1 metre küp havada, 50 derece 1 metreküp havadan %5 daha fazla oksijen bulunur ( çünkü ısınan gazlar genleşir ;) )
     
  5. sezginyavuz

    sezginyavuz

    Mesajlar:
    307
    İsim:
    Sezgin Yavuz
    Ben hava motorunun göreceği zararı düşünürken işin bu yönünü tamamen unutmuşum. :cekingen: Yorumlarınız için teşekkür ederim. Ben biraz daha kurcalayacağım bu konuyu.
     

Sayfayı Paylaş