1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

tropheus 135 lt

Başlığı 'Tanganyika Balıkları Forum' kategorisinde keklukk tarafından 19 Ekim 2009 başlatılmıştır.

  1. keklukk

    keklukk

    Mesajlar:
    11
    4 adet tropheus ikolam var hepsininide cok seviyorum ama maddi acıdan da bişey yapamiyorum. Sizce 135 lt yeter mi bol kayalıklı yapsam olur mu ? Her halde litre bası 30 lt olduğu sürece tamamdır. :bilmem:
     
  2. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    tropheus 135 lt

    Selamlar,

    Tropheuslar yaramazlık yapmayı seven balıklar ve geniş akvaryum ihtiyaçları bilinir. Bizler bazen imkanlarımızı zorlayarak istediğimiz balıkları beslemek isteriz. Bunu kimse yadırgıyamaz. Hobi ilerletilen bir hobidir ve ileriki günlerde daha geniş imkan ile büyük akvaryum edinirsiniz inşallah.

    Alıntıladığım ifadenizde sanıyorum bir yanlışlık oldu, demek istediğiniz balık başına 30 litre su yeterlidir sanırım.

    Bu konu akvaryumların ekipman gücüne ve balık türüne göre değişir aslında. Burada beslenmek istenen tür agresif yapıda olduğundan baskın balık gezip diğerlerini bir köşe sıkıştırma ihtimali yüksek olduğundan bu türde balık başı litre hesabı kumda top oynar ancak.

    Yapmanız gereken sadece bakımları ve su değişimlerini aksatmamaktır. Bunun yanında balıklarınızın cinsiyetini bilemiyorum ama şansınız varsa dişi sayınız fazladır inşallah. Eğer fazla ise rahat etme şansınız yüksek. burda:gif
     
  3. james_34

    james_34 Üstad Üye...

    Mesajlar:
    1.103
    İsim:
    can candaş
    tropheus 135 lt

    Tropheuslarda erkek üreme zamanında aşırı agresif olur. Eğer balıklarınız damızlık olmuşsa diğer balıklarınız zarar görebilir hatta ölümle sonuçlanabilir.

    Ben 2e 5 d moliroyu 420ltrede besledim. Ve üreme zamanı geldiğinde baskın erkek komple akvaryumu sahiplenip diğer erkeği ve dişileri sağ üst köşede sıraya dizdi. Ve dişilere vura vura bölgesine çekip yumurta döktürmeye çalıştı.
     
  4. keklukk

    keklukk

    Mesajlar:
    11
    tropheus 135 lt

    Balık başı yazacaktım Temel abim yanlış söylemişim :cekingen: 3 dişi 1 erkek abim. Kayalarım düz yuvarlak kayalar abi insallah elime fırsat gectigi zaman akvaryumu büyütmeyi cok istiyorum cünkü gercekten cok seviyorum balıklarımı, bilgelerinz icin cok tesekkür ederim abim. saygılar...
     
  5. keklukk

    keklukk

    Mesajlar:
    11
    tropheus 135 lt

    Evet Can abim gercekten cok sert balıklar. Yem olarak ne kullanmıstınız ? Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim abi.








    --------------------
    M.D.8
     
  6. stablizer

    stablizer

    Mesajlar:
    278
    tropheus 135 lt

    Bitkisel içerikli her türlü yemi kullanabilirsiniz,arada bir karidesde fena olmaz,Zaten ropheuslara kalsa bot bağcığını bile yerler,geri pas olmaz onlarda dost:
     
  7. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    tropheus 135 lt

    Merhaba Kerim bey;

    Akvaryumunuz hacmi tropheus için gerçekten çok küçük balıklarınız yavru ise bir kaç ay sıkıntı olmaz ama ileride yeterli gelişemeyip yanık kalırlar ve yer darlığından balık kayıpları kaçınılmaz olur.Bol kayalık kullanırsanız akvaryumunuzun hacmi dahada azalır tropheuslar bölgecidir ,baskın balık akvaryumda ortalamaen az 50 ve 75 cm uzunluktaki bölgeyi sahiplenecektir .Benim tavsiyem tankınıza uygun balık beslemeniz ilerde akvaryumunuzu büyütürseniz tropheusa geçiş yaparsınız sağlıklı balıklar..
     

Sayfayı Paylaş