1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

100*50*50

Başlığı 'Tatlı Su Hobiye Başlangıç Portalı' kategorisinde balyoznuri tarafından 9 Mart 2010 başlatılmıştır.

  1. balyoznuri

    balyoznuri

    Mesajlar:
    297
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Aytekin Öztürk
    Arkadaşlar 100/50/50 ebatlarında taymur akvaryum alıyorum bu akvaryuma neler yapsam daha güzel durur. Şuanda 50*30*20 boyutlarında canlı doğuran akvaryumum var. Yeni aldığım akvaryuma değişik şeyler yapmak istiyorum fikirleriniz için şimdiden teşekkürler. kıvır:gif



    .............................
    Mesaj Düzenleme 1
     
  2. Lake Tanganyika

    Lake Tanganyika

    Mesajlar:
    1.888
    Yer:
    İstanbul/Tepekent
    İsim:
    Yavuz Kaçar
    100*50*50

    Öncelikle kararınız hayırlı olsun Aytekin bey, 250 lt'de 1 erkek 6-8 dişi sarı prenses kolonisi besliyebilirsiniz. Tabii tür şeçimi size kalmış birşey. :) Bence güzel kayalıklı alanlar yapıp içine 1 erkek 6-8 dişi sarı prenses veya 1 erkek 8 dişi demasoni koyabilirsiniz. saygılar:gif
     
  3. Aguila Negra

    Aguila Negra

    Mesajlar:
    442
    İsim:
    Serdar MUMCU
    Aytekin bey biraz ip ucu verseniz,
    Ne türler ilginizi çekiyor?
    Avatarınızdaki Tetralardan bir grup ve bitkili bir akvaryum yapabilirsiniz mesela.
     
  4. taygun

    taygun Guest

  5. sezginyavuz

    sezginyavuz

    Mesajlar:
    307
    İsim:
    Sezgin Yavuz
    100*50*50

    Lepistes besleyen arkadaş lepistes, tanganyika cichlidleri ile ilgilenen arkadaş tanganyika ve malawi türleri ile ilgilenen arkadaş malawi türlerini önerecektir elbette. :) Bu nedenle siz kafanızı karıştırmayın ve kendi hoşlandığınız türü besleyin. Tamer Hocamın verdiği link bu konuda size yardımcı olacaktır. Zaten akvaryumunuzun ebatları birçok tür için yatkın.
     
  6. CAYİT

    CAYİT

    Mesajlar:
    149
    İsim:
    CAYİT
    100*50*50

    İlk öncelikle o akvaryuma güzel bi dış filtre vede 200 wt yada 300 wt ısıtıcı al,zevkine göre kum ve taş al ondan sonra hangi balıgı seçeceğine bakalım.
     
  7. alperdem

    alperdem

    Mesajlar:
    20
    100*50*50

    Öncelikle Hayırlı Olsun Bende Canlı Doğuranlardan Besliyorum Kayalar Balıklarınıza İyi Gelecektir kıvır:gif
     
  8. balyoznuri

    balyoznuri

    Mesajlar:
    297
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Aytekin Öztürk
    100*50*50

    Arkadaşlar fikirleriniz için teşekkürler. Alıcağım akvaryuma canlı bitki düşünüyorum. Demasoni balığının bakımı zor değilse güzel bir tür akvaryumda da güzel durucağından eminim. Canlı doğuran düşünmüyorum. Şuandaki akvaryumumda yeterince var. Akvaryuma ağaç kütüğü ve kayalardan bi görünüm oluşturucam. Şimdiden DIY arka fonu yapmaya başladım. Balık konusunda bi türlü karar veremedim. Canlı bitki koyucağım için ışık konusundada yardımlarınızı bekliyorum. Herkeze teşekkürler şimdiden. aha:
     
  9. alperdem

    alperdem

    Mesajlar:
    20
    100*50*50

    Pembe Işık Seç Birde Canlı Doğuranlar Canlı Bitkiyi Öldürür Yada Canlı Bitki Onları aha:
     
  10. CAYİT

    CAYİT

    Mesajlar:
    149
    İsim:
    CAYİT
    100*50*50

    Bence yunus besle
     
  11. alperdem

    alperdem

    Mesajlar:
    20
    100*50*50

    Yunusu Besleyemez O Akvaryumda
     
  12. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    100*50*50

    Alperen bey hangi konuya baksam sizin baştan aşağıya yanlış bilgilerinizi görüyoruz.. Burda yardım isteyen üyelerle ya kafa yapıyorsunuz yada bilip bilmeden sallıyorsunuz.. Canlı doğuranlara kaya tavsiye edildiği nerde görülmüş duyulmuş yada canlı doğuranların bitkileri yada bitkilerin onları öldürdüğü ??? Bir haber olduğunuz konulardan ziyade bildiğiniz konularda yazarsanız çok daha faydalı olursunuz.Bu şekilde devam ettiğiniz sürece faydadan çok zararınız dokunacak..

    Aytekin bey lamba seçiminizi bitki seçiminize göre karar vermemiz gerekiyor.Bitki seçimi içinse balık seçiminizi yapmanız gerekiyor ki düzeni sondan başa doğru kurmanızda yardımcı olabilelim..
     
  13. DizD@R21

    DizD@R21

    Mesajlar:
    192
    İsim:
    Semih DALA
    100*50*50

     
  14. murer

    murer Kıdemli Üye

    Mesajlar:
    4.111
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Murat ERCAN
    100*50*50

    Alperen bey.
    Gördümde sizin kadar sallayan birisini görmedim. 26 mesajınızı tek tek okudum. 26 mesajında bir tane olumlu yanıtın yok, yazık.

    Dikkatimi çeken mesajlarında, bir diyorsunki cichilid besliyorum, bir diyorsunki canlı doğuran, belkide senin akvaryumun dahi yok....

    Çok bilgili gibi davranıp, her konuya cevap verme gibi bir lüksünüz yok, ve olamaz. Burada gerçekten yardım bekliyen üyelerimiz mevcut, ama onlar senin gibi davranmıyorlar. Portalda bir dünya makale okuyup, işin içinden çıkamadıkları takdirde, konu açıp yardım bekliyorlar... Sen ne yapıyorsun salla gitsin, aslında biraz göz gezdirseydin, en azından bir takım şeyleri tutturmuş olur, kendine güldürmezdin. Sen şimdi burada bir soru sorsan, bende sana yanlış cevap vererek, balıklarının ölmesine sebebebiyet versem hoşuna gidermi?

    Yazdığın mesajlarda yanlış bilgiler, olumsuzluklar, düzensizlikler ve büyüklerine ve üstadlara karşı saygısızlık, tutarsızlık gibi mesajların bulunduğundan dolayı, bu sonuçla forumdan süresiz olarak uzaklaştırıldınız.
     
  15. balyoznuri

    balyoznuri

    Mesajlar:
    297
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Aytekin Öztürk
    100*50*50

    Arkadaşlar verdiğniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Akvaryum inşallah yarın geliyor. Akvaryumda kullanmak üzere elimde midye kırığı, lav kırığı ve deniz kumu var bunları nasıl değerlendireyim hepsinimi yada bitanesinimi kullanayım. Bitki için lav kırığının iyi olucağını duydum köklerin tutması açısından. Forumda biçok arkadaşın DIY sump sistemine baktım şuanda düşünme aşamasındayım yapıp yapmamak konusunda. Yapmazsamda mecburen bi dış filtre alıcam artık dolphin C-500 modeli düşünüyorum. Bu akvaryumumun güzel olmasını istiyorum oyüzden biraz meşgul ettim sizi kusura bakmayın. Herkeze iyi günler.

    Saygılar. kıvır:gif
     
  16. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    100*50*50

    Aytekin bey kum içinde aynı şeyi söylemem gerekecek.Önce besleyeceğiniz balığa karar vermeniz lazım.. :) Elinizde ki mevcut kumlardan lav kırığı dışında bitkilerinizin işine yarayacak kum yok.. Midye kırığı suyu sertleştirdiğinden ve bitkiler sert sularda besin alımı yapamadığından ölürler.. Bunun önüne geçmek ve illede bu kumları kullanıcam derseniz eğer bolca mangrow kökü koyarak suyun yumuşaklığını sağlayabilirsiniz.. Ama bu şartlarda idame ettirmek için tecrübeye ihtiyacınız var..Kontrolü ne siz sağlayabilirsiniz ne biz an ve an müdahale edebiliriz.. Bu sefer şartları sağlarsınız ama balık seçiminiz tetra ve canlı doğuran harici olursa bitkileriniz diğer balıklarınız tarafından yenilebilir.
     
  17. CAYİT

    CAYİT

    Mesajlar:
    149
    İsim:
    CAYİT
    100*50*50

    Beslenir akvaryumum litresi yeterli olacaktır.
     
  18. ZeRo-x7

    ZeRo-x7

    Mesajlar:
    932
    Yer:
    İstanbul/ Beykoz
    İsim:
    Murat Sarıoğlu
    100*50*50

    Yunusun hacmi 300 litre diye biliyorum. 250 litrede yunus beslenirmi benim öğrendiğim kadariyla beslenir, ama 25cm kadar büyü'yen bir balik yunus. 250 litrede beslerseniz yanik kalicakdir yani 25cm ,ulaşamicakda ,15cm ulaşicak.Benim bildiklerim öğrendiklerim bunlar saygılar:gif
     
  19. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    100*50*50

    250 litre ile 300 litre arasındaki fark sadece bir balık eksiltmek ve akvaryuma verilen ilgiyi çok az artırmak kadardır. Gönül elbette 300 değil balıklar 800 litrede olsun ister ama bence 250 litre az bir su miktarı değil. Önemli olan balık sayısının haddini bilmek ve akvaryum ekipmanlarını iyi seçmek.
     
  20. ZeRo-x7

    ZeRo-x7

    Mesajlar:
    932
    Yer:
    İstanbul/ Beykoz
    İsim:
    Murat Sarıoğlu
    100*50*50

    Peki Temel abi sen bu işte ustasin söyle bize, 250 litrede kaç tane yunus sari prens besleyebiliriz?
     

Sayfayı Paylaş