1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

500 Litre Akvaryum-Malawi Cichlid

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde mad max tarafından 21 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

  1. mad max

    mad max

    Mesajlar:
    95
    Selam arkadaslar.Ufak tefek dekor degisiklikleri ile malawi tankımın en son halini sizlerle paylasmak istedim.

    Yorumlarınıza şimdiden teşekkürler...

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ellerine sağlık Lütfü. Hoş görünüyor. Ancak portalda yapay bitkili akvaryum kalmadı. Sen de çıkarsan çok güzel olur diyorum. Anubias ekle, kayalara bağla vs güzel ve doğal durur. Kumun güzel görünüyor ama tam anlayamadım ne olduğunu ?

    Gayet güzel, su berrak. Balık türleri ve sayısı, filtrasyon bilgileri neler ?
     
  3. murer

    murer Kıdemli Üye

    Mesajlar:
    4.111
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Murat ERCAN
    Maaşallah Lütfü Hoca'm,:nazar: güzel görünüyor.

    Gerçek bitkiler ile dahada şık olacaktır...
     
  4. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Lütfü hocam maşallah , Temel hocamın dediği gibi yapay bitki ve testiyi çıkarırsan daha hoş olur. Bir de akvaryumda yükseklik ve genişliği olan bir akvaryum anlaşılan.
     
  5. mad max

    mad max

    Mesajlar:
    95
    Çok teşekkürler Temel abi.Bu Kum bir ceşit dere kumuymuş, Kartalda bir inşaatta bulmuş oradan almıştım, ancak bu kum daha koyu renkte ve iri taneli görünümde, içerisine ben beyaz kum, gene iri taneli olanlardan akvaryumcumdan alıp karıştırarak böyle güzel bir karışım elde ettim.Bencede görüntüsü hoş oldu.Yapay bitki konusunda tavsiyeni dikkate alacağım.Akvaryumda minjiang marka bir dış filitre kullanıyorum oldukça iyi performansı var,Balıklarım ise 9 yunus,5 sp,2 iceman,3 ahli,2 zebra olmak üzere toplam 21 nüfüsla göz zevkimize hitap etmekte.Aslında benim isteğim tankımı sırf yunus ve sarı prensese çevirmek, Saygılarımla
     
  6. mad max

    mad max

    Mesajlar:
    95
    Evet İsmail hocam Küp şekilinde oldukça derin ve genişliğe sahip bir tank.
     
  7. james_34

    james_34 Üstad Üye...

    Mesajlar:
    1.103
    İsim:
    can candaş
    Doğal olmayan şeylerin yanında mercanları da çıkartın derim. Gerek üreme zamanı gerekse normal zamanlarda cichlidler agresif oluyor. Çıkacak kavgalar mercana yakın bir yerde olursa balıkların gövdesinde ağır tahribatlar olacaktır.
     
  8. dr_glicocalix

    dr_glicocalix

    Mesajlar:
    120
    İsim:
    Gökhan Emre ÇAÇAMER
    Lütfü Bey maşallah balıklar gayet sağlıklı ve suyunuz da çok temiz görünüyor. Son resimde iceman olduğunu tahmin ettiğim, arkada filitrenin su giriş borusunun yanında duran balık da ağzına yumurta almış galiba:ay:
    Mercan konusunda Can Bey'e ben de katılıyorum ancak yapay bitliler konusunda birçok aquaristle hemfikir değilim. Beslediğiniz balıklar canlı bitkilele beraber beslenecek balıklar değiller, bu nedenle görsellik açısından eğer uygun yapay bitkilerse koymanızda sakınca yok bence. Sağlıklı balıklar dilerim.
     
  9. reis

    reis

    Mesajlar:
    5.928
    İsim:
    Olcay Aksu
    Kanka şimdi kalkıp akvaryumunu beğenmedim desem,hiç üşenmeden kalkar buraya gelir topuğumdan vurursun beni.:) Ama ne yapalım korkunun ecele faydası yok söylemeden edemeyeceğim.:)

    Kanka o yapay bitkiler ve testi hiç olmamış.Kumun kalın taneli gördüğüm kadarıyla ? Balıklar üreme dönemlerinde akvaryumda bir kaya vs nin etrafındaki kumları kazarak çiftleşebilecekleri yer hazırlarlar. Sanırım senin bu kumu kazarlarken epey yorulacaklar. Bu kumun yerine çok daha ince olan silis kum kullanabilirsin.Ön camdaki foku fokur hava çıkartan hava hortumunu neden oraya yapıştırdığını anlayamadım.O hava hortumuna bir hava taşı takıp,akvaryumun arka camının köşesinden gizleyerek bir kayanın altına yerleştirirsen güzel bir görüntü çıkar ortaya. Hem bu sayede dipteki pislikleride bir nebze havaya kaldırararak filitreye gitmesine yardımcı olur. Akvaryumla alakalı son olarak,yunuslar hariç beslediğin diğer türlerin hepsi bol kayalık,mağara,kovuk tarzı yerleri seven türler ve dekorun hiçte bu balıkların ihtiyaçlarına göre değil.Sanırım o kayaları sahilden topladın ?Bir ara bana gelirsen bende birkaç parça kaya olacaktı. Onları vereyim sana. Güzel mağara şeklinde bir dekor oluşturursan özellikle sarı prenseslerin için mükemel bir yuva olur.

    Gelelim balıklarına; kanka beni bilirsin bende yunus dedinmi akan sular durur. Ama ne yazıkki yunuslarını beğenmedim.:cekingen: Moralini bozmak gibi olmasın ama bu yunuslar bizim tabirimizle karga yunuslar.:cekingen:Balıklarım duruyorken sana okadar söyledim gel sana güzel bir koloni kuralım diye ama ozamanlar tutturdun illa yok ahli yok mavi imparator vs diye ayak sürdün gelmedin.Nerde benim sopam ? Aha buldum. :sopa: Kanka birde unutmadan yazayım, akvaryumlarda kendinden başka mavi balık görmeye tahamülü olmayan ahli ile yunusu bir arada beslememeni öneririm.Özellikle üreme dönemlerinde büyük sorun çıkartacaklardır.Hatta ahli erkeği olurda yunus erkeğini bastırırsa akvaryumdaki bütün dişi yunuslarınla çiftleşir ve seninde bu sayede birsürü kırma yavrun olur.:smile19: Bunu göz önünde bulundur herzaman. Son olarakta, o zebraları çıkart akvaryumundan.Bir türlü vazgeçmedin şu zebralardan yaa.Bi yumurta dökerlerse akvaryumda terör estirirler.

    Neyse şimdilik benden bukadar. Valla bunca eleştiriden sonra topuğumdan olmazsam iyidir.:D:D:D
     
  10. emmi_06

    emmi_06

    Mesajlar:
    1.090
    İsim:
    Özgür ABAY
    Lütfü bey,içimden geçenlerin hepsini arkadaşlar yazmış.Yapay bitki+testi+mercanlar çıkınca süper bi akvaryum elde etmiş olursunuz.Sizi kayalara yakın şöyle bi tankın resmini yükleyim
    [​IMG]
     

Sayfayı Paylaş